Eğer Bedesten binası yurt yapılıp buraya öğrenci yerleştirilseymiş, kimbilir bir gece aniden çökecek binada çok sayıda öğrencimiz hayata veda etmiş, yaralanmış olacaktı.. Ama çok şükür ki, böyle bir tehlike yaşanmadı. Çünkü Sayın Fatma Şahin bu binanın yerini Turizm parkı yapma kararıyla, olası büyük bir facianın önüne geçmiş oldu. Elbette yıllarca bazı ihmaller yapılmış belli ki.. Binanın zemini kontrol edilmemiş, çatlaklar görülmemiş..

Aslında bu binanın temelinde su çıkmıştı zamanında.. Oldukça uğraştırmıştı Beğendik adı konulan alış veriş merkezinin inşaatı.. Zaten sadece o arsanın değil, o bölgenin zemininde hep su çıkıyordu.. Sanayi ve Ticaret Odası binasının temelinde de su çıkmıştı. Hatırlarım o zamanları ve büyük ağaç kalaslar getirilip zemine döşediklerini bilirim.. Hatta Suburcu kavşağı yapılırken aşağıya kadar uzanan yol çalışması sırasında da yine su nedeniyle sıkıntılar yaşanmıştı bu bölgede.. Demem o ki, iyi ki Fatma Şahin bedesten binasını yıktırmış da, bu çürüme ve çatlaklar ortaya çıkmış.. Yoksa olacakları aklıma getirmek istemiyorum..

ÇELED UŞAGLAR VE GAZİANTEPLİ SANATÇILAR

Gaziantepte tiyatro maalesef ihmal edildi. İmkanlar yaratılmadı. Belediyelerin asli görevlerinden birisi olan sanat ve kültür etkinlikleri içerisinde Tiyatroya nedense önem verilmedi. Bu şimdi değil yıllardan beri var. Bir iki teşebbüs oldu, bu defa yanlış adam tercihleri yüzünden yürütülemedi, büyütülemedi.. Sanatçı deseniz yine fazlasına sahip değiliz. Gaziantepli olarak ülke çapında etkili isimlerimiz çok az. Bunun birçok nedenleri var elbette.. Bu iş başlıbaşına araştırma ve inceleme konusu.. Ben çok fazla detaylandırmak istemiyorum, sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahinin bu tiyatro ve sanatçı işlerine ciddi olarak el atmasının zamanının geldiğini hatırlatmak istiyorum.. Şehrimizde birçok etkinlikler yapılıyor. Şöhretli sanatçılar büyük paralar harcanarak getiriliyor. Bunlar elbette gerekli, ama onlarla birlikte programa bir Gaziantepli sanatçı eklense fena mı olur.. Bunun yanısıra, Çeled Uşaglar var bu şehrin gerçeği. Gaziantepe tiyatroyu hatırlatan, 7 den 77 ye sevdiren bir grup.. Şimdi Büyükşehir Belediyesinin Ramazan etkinliklerinde Çeled Uşaglar için program konulamazmıydı.. Söylenmesine bile gerek yok, çünkü çok ama çok iyi olurdu bu etkinlik.. Sonra Sayın Fatma Şahin çeled uşaglar tiyatrosunu izledi mi bilmiyorum ama, izlediğinde zaten benim bunları yazmama gerek kalmayacak. Çünkü gerçekten çok sevecek.. Umarım bundan sonra daha iyi ve güzel gelişmeler için yazarım..

BU MEYDAN İÇİN TAHMAZOĞLUNU KUTLARIZ

Şehreküstü küçük de olsa meydana kavuştu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tamamen eski kimliğine kavuşturduğu örnek olarak Şehreküstü konakları yaptığı Suyabatmaz mahallesindeki bölgeye, şimdi de bir meydan yaptı. Çevresinde bulunan evleri istimlak ederek yıktığı ve Şıh hamamının ortaya çıkarıldığı o bölge de güzel bir meydan yaratıldı. Belediyelerin iyi ve vatandaşa yararlı hizmet ve projeleri her zaman takdir etmişimdir. Sayın Mehmet Tahmazoğlunu Şehreküstü konaklarının az ilerisinde yarattığı bu meydan için kutlamak görevimizdir.

MENNAN USTANIN ADINI YAŞATMALIYIZ

Bu şehirde önemli değerleri bir bir kaybediyoruz.. Son kaybımız Mennan Usta oldu. Gazinatep için önemini ileride çok arayacağız. Aslını sorarsanız nedense bu insanların kıymetini bilmiyoruz. Yaşarken onure edemiyoruz.. Yolunu açamıyor, destek vermiyoruz. Rahmetli Mennan usta bile yeri geldi çok büyük sıkıntılar çekti. Ne yazık ki yalnız bırakıldı.. Keşke daha iyi ortamlar yaratılsa, Gaziantep olarak faydalanabilseydik.. Allah rahmet eylesin şimdi göçtü gitti aramızdan.. Umarım adına yaraşır bir cadde veya bulvara ismi verilir. OSB bunun için ideal olabilir. Sanırım ailesine verilmiş bir söz varmış, Sayın Cahit Nakıpoğlu bu konuda hassastır, geciktirmeden çözümleneceğini umuyorum..

Mennan usta rahmetli olduğunda Gaziantep sevdalısı sevgili Ali Akbağ, bana bir mail atmıştı. Hçbir şey söylemiyor ve Ali Akbağın yazdıklarını sizlerle paylaşıyorum:

Ökkeş abi merhaba..

Gazetenizden Mennan ustanın vefatını öğrendim. Adana da olduğum için maalesef cenazesine de yetişemedim. Mennan ustayı çok eski yıllardır tanırım. Küsget de bulunan işyerinden yükselişini maalesef iflas edişini ve yeniden OSB deki işyeriyle dirilişini çok yakınından takip ettim. Aynı üretim kültüründen geldiğim için çok sık bir araya gelir imalat sanayii hakkında fikir alış verişinde bulunurduk. Özelleştirme dairesi başkan yardımcısı ve TEDAŞ genel müdürü Gaziantepe geldiğinde benden ilk Mennan ustayı sormuşlar ve Amerika da dergilerden takip ettiklerini söylemişlerdi. Mennan ustayla tanıştırmamı istemişlerdi. Kalkıp ziyaretine gitmiştik. Genel müdürümüz Mennan ustaya o zaman revaçta olan rüzger tirbünü yapıp yapamayacağını sormuş, Mennan ustada demirden mi bu diye karşılık vermişti . Daha sonrada aşırı bir özgüvenle demirden adam bile yaparım sen bana elindeki dökümanları gönder demişti. 2007 yılındaki bu muhabbetten sonra benimle her karşılaştığında yav senin adam yalancı çıktı hiçbir şey göndermedi derdi hep.

Bir süre sonra Mennan usta iflas etti. Tek keyfi olan Kızılhisardaki bağ evi dahil herşeyini sattı. Moral vermek için Küsget teki iş yerine gittim. Mennan usta biz usta çırak ilişkisiyle büyümüş insanlarız çok mu önemli altın bileziğin kolunda şükür borçlarını da ödedin dedim. Dalgın dalgın yüzüme baktı. Birşeyler söylemek istiyordu ama nasıl ifade edeceğini düşünüyordu. Sonra kırgın bir ses tonuyla, 'valla müdürüm it kışı geçirir amma gitte onun derisine sor' dedi. Bundan sonraki günlerde bir akşam üzeri adliyede bir savcı arkadaşıma uğramıştım. Şoförüm panikle yanımıza geldi. 'Müdürüm Mennan ustayı tutuklamışlar cezaevine götüreceklermiş koridorda gördüm, bana 'müdürüne haber ver dedi şeklinde konuştu. Savcı arkadaşımla koşarak Mennan ustanın yanına gittik. Hakime hanım bir çekin ödenmemesi nedeniyle Mennan ustaya tutuklama vermiş. Mennan ustanın avukatı da parayı yatırmış ancak gelmesi zaman alacak. Savcı arkadaşıma durumun nezaketini anlattım. Savcı arkadaşım mesai bittiği için evine gitmeye hazırlanan hakime hanımın yanına girip durumu anlattı ve avukatın yolda olduğunu söyledi. Bu tür bir insanın cezaevine girmemesi için herkes üstüne düşeni yaptı ve yarım saat bekleyen hakime hanım suç unsurunun ortadan kalkmasıyla kararını düzeltti. O akşam çok üzülmüştüm. Daha sonra OSB deki yerinde adına yakışır projelere imza atmaya devam etti. Ülkemiz maalesef değerlerinin farkında olmadan yaşamaya devam ediyor. Mennan ustalar çok kolay yetişmiyor. Ama bir sürü fonlardan nice paralar alakasız işlerde savrulurken Mennan usta gibi değerler yukarda anlattığım sıkıntılar yaşıyorlar. Umarım yönetenler uyanır. Umarım Mennan ustanın hayatı kitaplaştırılır da kentin ve ülkenin üretim kulvarında koşanlara yol gösterici olur. Allah rahmet etsin ve mekanı cennet olsun. Saygılarımla.

Hepinize iyi haftalar