Nizip Belediyesi'nin ilçede canlı hayvan barınağını tüm iyiniyetli girişimlere rağmen kapatması büyük tepki gördü. Kısa adı CAHIDE Olan Canlı Hayvanları İyileştirme ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Bayram bu olayı gazetelere tam sayfa ilan vererek duyurdu. Bayram, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin in bürokratlarına ulaştık ama sonuç yok. Herkes topu birbirine atıyor. Bizler Dağlara taşlara buğday serpinki Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler" diyen bir halifenin dinindeyiz. Bizim devletimiz 20-30 tane sokak köpeğine bakamayacak kadar aciz mi?" dedi. Cengiz Bayram, belediyelere ve yetkililere 5199 sayılı yasayı da hatırlatırken, sorumluların görevi ihmal suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

BU KADAR DUYARSIZ OLUNUR MU?

Cengiz Bayram, bu barınağın açılması için büyük bir mücadele verdiklerini, belediyenin yapması gerekenlerin yüzde 50'den fazlasını dernek olarak kendilerinin yaptığını belirterek, "Bütün kulübeleri ve ilaçlarını biz getiriyoruz. Haftada bir kez yiyecek veriyoruz. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Koskaca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekenin yüzde 50'den fazlasını biz yapıyoruz. Yaralıları biz alıyoruz. Kedileri biz alıyoruz. Bir tane kedi almışlar mı? Buna rağmen yaptığımız işi şahsi görevimiz gibi algılıyorlar" dedi.

Barınaktaki lambaların da söküldüğünü, yaralı olan 5 köpeği kendilerinin aldığını belirten Bayram, "Bir elemanları vardı onuda yarın alıyorlar. Kapatmıyoruz diyorlar. 15-20 hayvan serbest bırakıldı. Biz de bu hayvanlar için barınağın olduğu yere beslenme noktası yapıp oraya bıraktık. 15 taneyi büyükşehir aldı kısırlaştıracaklar ve organizeye bırakacaklar. İnsanlık öldü. Bu kadar duyarsız olunur mu? Kaç bin lira ki? Protokol yapın bize devredin dedik onu da yapmadılar. Belediye Başkan Yardımcısı, Hayvanat Bahçesi Müdürü'nün kendilerine destek vermediğini söylüyor. Nizip Belediyesi bu iş büyükşehirin diyor. Büyükşehir Belediyesi bizimle ilgisi yok diyor. Bu arada olan hayvanlara oluyor" diye konuştu.

Cahit Bayram, Nizip Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Hayvanat Bahçesi Müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.