MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, GAMEP ödül töreninde Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında yaşanan gerginliği değerlendirdi ve Fatma Şahin'inde Suriye politikasını beğenmediğini söyleyerek "Ümit Hoca nezakette bulunmuş. Fatma Şahin hanımefendi dahil AKP'liler, Ak Parti'nin Suriye dış politikasını beğenmiyorlar. Bunu artık itiraf etsinler"dedi.

Taşdoğan konuşmasına devamla, " Suriyelilerle ilgili bir sürü çalışma var, kendileri de beğenmiyorlar. Gaziantep'in tamamı Suriye politikasını beğenmiyor. Yüzde 92'si az. Türkiye Suriye'ye dönerse Gaziantep de Peşaver'e döner. Türkiye Suriye'ye, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Peşaver'e dönmesin diye uğraşıyoruz. Yabancı sermaye bölgeye gelmiyor. Otellerin doluluk oranlarına bakılsın. Net göreceksiniz" diye konuştu. Taşdoğan sözlerine, "Fatma hanıma en son söz düşmesi gerekirken konuştuktan sonra tekrar mikrofonu alıp konuşması hem organizasyon sahipleri için hem de oradaki davetli misafirler için şık olmayan bir durumdur. Fatma Şahin Hanımefendiyi belediye başkanlığı görevine davet ediyorum" şeklinde devam etti.

ÖZDAĞ, DURUM TESPİTİ YAPTI

Genel seçimleri, siyaseti, milletvekili adaylarının yapmasının daha sağlıklı olacağına inandığını belirten Taşdoğan, "Ak Parti'nin genel sekreteri oradayken belediye başkanına söz düşmez. Belediye başkanına cevap hakkı doğmuş ise cevap vermelidir. Söz hakkı milletvekiline doğmuştur. Belediye başkanının belediyecilik hizmetleriyle ilgili söz hakkı doğmuş olsaydı elbetteki cevap hakkı olabilirdi. Orada yaşanan genel siyasetle ilgili bir durumdu cevap verme ve sataşmada yoktu, sadece bir durum tespiti vardı" dedi.

BAHÇELİ'YE SAYIN DEMEDİ

Ümit Özdağ'ın GAMEP'in ödül töreninde Suriye politikasını eleştirdiğini söyleyen Taşdoğan, Şahin'in Devlet Bahçeli'ye hitaben Sayın dememesini de eleştirdi. Taşdoğan, "Türkiye'nin 3. büyük partisinden bahsederken sizin genel başkanınız dedi. Biz hiç bir zaman sizin başbakanınız demedik, bu nezaketsizlik olur. Biz Sayın Davutoğlu, Sayın Başbakan dedik" şeklinde konuştu.

FATMA ŞAHİN VE AKPARTİLİLER DE

SURİYE POLİTİKASINI BEĞENMİYOR

Ümit Özdağ'ın Gazianteplilerin yüzde 92'si Suriye politikasını beğenmiyor sözlerini de değerlendiren Taşdoğan, "Ümit Hoca nezakette bulunmuş. Fatma Şahin hanımefendi dahil AKP'liler, Ak Parti'nin Suriye dış politikasını beğenmiyorlar. Bunu artık itiraf etsinler. Suriyelilerle ilgili bir sürü çalışma var, kendileri de beğenmiyorlar. Gaziantep'in tamamı Suriye politikasını beğenmiyor. Yüzde 92'si az. Türkiye Suriye'ye dönerse Gaziantep de Peşaver'e döner. Türkiye Suriye'ye, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Peşaver'e dönmesin diye uğraşıyoruz. Yabancı sermaye bölgeye gelmiyor. Otellerin doluluk oranlarına bakılsın. Net göreceksiniz" diye konuştu. Meral KINACILAR