Fatma Şahin basın mensuplarıyla dün Grand Otel'de biraraya geldi. Toplantıya Büyükşehir Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Genel Sekreterliğe vekalet eden Settar Çanlıoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan da katıldı. Seçimin üzerinden 1 ay geçtiğini söyleyen Şahin, "13 yıldan beri alandayız. Milletvekili ve bakanlık yaparken de gördüm sizlerle biz ikiz kardeş gibiyiz. Siz nerede iseniz biz oradayız. Sizlerin aracılığıyla yaptığımız çalışmalarımızı anlatma, halkımızla aramızda köprü kurmak istiyoruz" dedi.

TEKNİK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Bir çok işe ciddi bir zaman ayırmak lazım. Ekip olarak ilk etapta teknik çalışmalar yapıyoruz. Görev bölümünü yaptık gibi. Mehmet Durdu Yetkinşekerci ile Osman Toprak Başkan vekili oldu. Settar Çanlıoğlu ise şu anda Genel Sekreterlik görevini yürütüyor. Sezer Cihan daha önce daire başkanlığı yapıyordu onu da Genel Sekreter yardımcılığına getirdik. Birde yeni belediye yasası var. Hızlı bir şekilde üst ve alt yapıları güçlendirmemiz lazım. Bunun için de Teknik Başkan Yardımcılığı'na Latif Bey'i getirdik. Güçlü tecrübesiyle çalışmalarına başladı. Fahreddin Uslusoy gitti yerine dana önce 25 yıllık altyapıcı olan İlbank'ın Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler'i getirdik. Bir taraftan idari kadromuzu oluşturuyoruz, diğer tarafından zayıf noktaları güçlendirmeye çalışıyoruz.

İLÇELERE İNECEĞİZ

Önümüzdeki hafta itibariyle ilçelere gideceklerini belirten Şahin, "İlçelerdeki sorunları dinleyeceğiz ve çözüm noktasında ne yapılabilir onu tartışacağız. Gerekli olan tüm hizmetler için ayrı bir çalışma yapacağız. En kısa zamanda da bunları çözeceğiz" dedi.

KATILIMCILIK İLK MADDEMİZ

'Hiç bir zaman ben yaptım oldu anlayışıyla hareket etmeyeceğim' diyen Fatma Şahin, "Önemli olan katılımcılık sağlamak ve yönetmek. Bu konuda yaptığımız önemli çalışmalar var. Örneğin Eskisaray caddesi. Sayın Vekilimiz Halil Mazıcıoğlu beni aradı ve Eskisaray caddesinde durumun iyi olmadığını, üç kez kilit taşı yapılmasına rağmen her yerin toz olduğunu söyledi. Ben de kendisine benim adına ne söz vermen gerekiyorsa ver dedim. Biz hemen 30 Mart'tan sonra esnafa haber gönderdik. 100 kadar esnafla ile buluştuk. Ön taslak çalışması yaptık. Arabaların cephesinden, güzergahtan ve her konuda fikir aldık. 2 saat kadar esnafı dinledik. Fikir aldık. Ramazan ya da Kurban bayramının arasında mı girelim yoksa daha mı erken konusunda görüşürken esnaf 20 gün içinde bitecekse hemen girin dedi. Doğalgaz döşeme şartıyla 25 günü bulacağını söyledik ve esnaf kabul etti. Bu caddeye nöbetçi mühendis koyduk" dedi.

BETON VE ÇELİKLE DÖŞENİYOR

Eskisaray Caddesi'nin daha öncekinden çok farklı olacağını söyleyen Şahin, "Betonla ve çelikle altı döşüyoruz. Kaliteyi ön plana çıkarıyoruz. Önümüzdeki hafta Allah'ın izniyle bitireceğiz. Bundan sonraki süreçte de öyle olacak. Kim ne sorun yaşıyorsa onu sorarak çözeceğiz. Katılımcılık en önemli maddemiz ve bunu sonuna kadar devam ettireceğiz" dedi.

KENT KONSEYLERİNİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ

Kent konseylerini yeniden yapılandırdıklarını söyleyen Fatma Şahin, "O yönde aktif modellerin üzerinde gireceğiz. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Önümüzdeki hafta içerisinde çalışmaları yapacağız. Çocuk meclisleri, kadın meclisi oluşturacağız. Bu çalışmaya başladık. Bir icra, bir danışmanlık kurulu ile beraber çıkan kararların takip edildiği bir karar mekanizmasına geldiği bir çalışma modeli oluşturmalıyız. Tüzüğün bize verdiği kent konseyleri modellerini iyi kullanmak istiyoruz. Yani hakikaten bütün kentin dokusunu oraya yansıtan bir konsey oluşturmak istiyoruz" dedi.

KENT BİLGİ SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

'Benim bakanlığım döneminde 183 hattı vardı. Bunu Gaziantep'e uygulayıp, 153 hattını güçlendireceğiz' diyen Şahin, "Bu konuda Turkcell ekibini gönderdi ve teknik çalışma başlattı. Öncelikle kent bilgi sisteminin alt yapısını oluşturacağız. Gelen bütün talepler, sosyal medya, sosyal hizmet herşey olacak. Turkcell tam gaz çalışıyor ve 2 ay içerisinde teknik altyapıyı bitirmeyi hesaplıyoruz. Bunun yanında kent bilgi sisteminin alt yapısını da oluşturacağız. Halkla ilişkiler birimini güçlendirerek, zamanı iyi kullanacağız. GASKİ'nin kent bilgi sistemi altyapısı daha güçlü, ordan gelen altyapıdan da yararlanacağız" diye konuştu.

ŞEHRİN GÖRÜNTÜSÜ ÇOK ÖNEMLİ

Şehrin genel görüntüsünü önemsiyoruz. Bakın Eskisaray caddesi ile ilk adımı attık. Şimdi hedefte Şirinevler var. Şirinevler'de çok sayıda kaza olduğunu öğrendik. Bunun için Şehitkamil Belediyesi projesini hazırlamış. En kısa zamanda bunun için de düğmeye basacağız.

OTOPARK YAPILACAK

'Nerede ne ihtiyaç varsa onlara göre hareket edeceğiz' diyen Şahin, "Gaziantep'te otopark sayısı çok az. Bizim altlara girmemiz lazım. Bu konuda da bir ekip oluşturduk ve ekip çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor" müjdesini verdi.

HAVALİMANINA KAPALI ALAN

"Havalimanına baktığımız zaman bir boşluk görüyoruz' diyen Şahin, "Özellikle gelen yolcu ile giden yolcu arasında. Biz buna el atıp, bu yaz kapalı alan yapmayı planlıyoruz. Giden ve gelen yolcuyu birleştireceğiz ve bir de VİP yapacağız. Bunu tabiki Devlet Hava Meydanlar'yla yapacağız. Otoparkla ilgili de sorun var. O'nu da çözmek adına elimizden geleni yapacağız" dedi.

GAZİMUHTAR AVM OLACAK

Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nı yaşayan bir AVM'ye dönüştüreceklerini, bunun taslak çalışmasının yapıldığını dile getiren Şahin, "Şimdi buranın esnafıyla konuşulacak. Nasıl bir planlama yapacağımızı tartışacağız. Esnafımız bizim candamarımız. Onların önerileri doğrultusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.

FISTIK ARAŞTIRMANIN YERİ

Fıstık araştırmanın yeri ilgili bir takım sorunlar olduğunu ancak bunu çözdüklerini söyleyen Şahin, "Tarım İl Müdürlüğü bu alana binasını yaptırmaya çalışıyordu. Anlaşmazlık olan nokta buydu. Bakanlığımızla görüştük ve çözme aşamasına geldik. Belediye, bakanlık ve milli emlak ile protokol yapacağız. Burayı muhteşem bir festival parkı haline getireceğiz" dedi.

ADLİYE BİNASINDA İHALE AŞAMASI

Adliye binasıda ihale aşamasına geldiklerini anlatan Şahin, "Önce bu işin güçlendirmesini yapıyoruz. Taş dünyanın içindeki kırık dökük her yeri temizliyoruz. Arkasından da mimarlar odamızla da konuştuk. Bu yeni bir fikir projesi istiyoruz, Kültür ve sanat merkezimiz de neler olması lazım dedik.. O yüzden bu konuda sizden de destek istiyorum. Ama önce hızlı bir şekilde bu çatının ve altyapının da güçlenmesi lazım. Önümüzdeki hafta ihalesine çıkıyoruz. Ondan sonra da içerisini nasıl yaşatacağız, bunu da görüş ve önerilerle, mimar fakültesi öğrencilerimizin bir tasarım atölyesi yapalım diyoruz. Yeni düşüncelerimizden faydalanalım diyoruz" dedi.

KALE İYİLEŞTİRİLECEK

Şehrin en önemli konularından bir tanesinin Kale olduğunu belirten Şahin, "Kale ile ilgili hem mevcut düzenlemeyi güçlendirmeyi nasıl yapacaz, nasıl daha iyi hale getireceğiz. Yine bu eski istasyon meydanındaki Bilim ve Sanat Müzesini yapıyoruz. Bu da herhalde Türkiye’de ilklerden biri olacak. Muhteşem taş binalar, bunun da şu anda çalışmasını yapıyoruz. Bu en önemli işlerimizden bir tanesi" dedi.

ALTYAPI VE KANALİZASYON

Altyapıyla ilgili su, kanalizasyon meselesini, atık su meselesini öncelediklerini söyleyen Şahin, "Bu da tam merkezde şehrin göbeğinde Şahinbey'in de Şehitkamil'inde gelip kullanacağı bir yer istiyoruz. Bizim şu andaki düşündüğümüz yerin Metro'nun karşısında bize ait Büyükşehir'e ait bir yer var. Mümkünse orası, ama daha netleşmeden de bu konuda size açıkça şurası diyemiyorum. Oturup bizim arkadaşlarla çalışma yapmamız lazım. Hemen hızlı bir şekilde de bu alana gireceğiz. Bunların hepsi bizim Turizm Bakanlığımızla beraber yaptığımız çalışma" dedi.

AYDINLAR MAHALLESİ ÖRNEĞİ

Mağaraların üzerindeki evleri taşıyacaklarını kaydeden Şahin, "Bu konuda bize dediler ki Aydınlar Mahallesi mezarlığn yanındaki Aydınlar Mahallesi gibi risk alanı ilan edelim. Hakikaten mağaraların üzerinde yaşayan insanlar var. Risk alanı ilan ettiğimiz zaman Bakanlar Kurulu Kararı ile çok daha hızlı bu evleri sit alanının dışına taşıyabiliriz. Evleri taşıdıktan sonra da hızlı bir şekilde burayı Arkoparkı ve Antik kenti projesini hayata geçirmiş olacağız. Yine bu da Kültür Bakanlığımızla yaptığımız çalışma" dedi.

EKİP GELİYOR

7 Mayıs'ta National Geographıc grubunun kentimize geleceğini müjdeleyen Şahin, "15 kişilik bilimadamıyla geliyorlar. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız var. O heyetle beraber dün başbakanlıktan aradılar nasıl bir program yapalım diye, dedik Zeugma'nın yanısıra mümkünse Rum Kaleyi, Yesemek'i de bunlara gösterelim. Çünkü National Geographıc neyi gündem oluşturursa gündem oldu. Öncelikle şehrimizin potansiyelini o ekibe çok iyi anlatmamız lazım. Bu konuda da sizden yardım istiyorum. Bu iş sizin işiniz bizi güçlendirin yardımcı olun. Bunları şimdi çok hızlı geçiyorum" dedi.

YURT ALANLARI

Yurtla ilgili şu anda 4-5 çalışmamız var. Yurt yapmak isteyenler var. Bizim yurt alanlarını aynen okul alanı gibi yapmamız lazım. Sosyal işlerimizi daha da güçlendireceğiz. Biz akşam 8’den sonra çalışıyoruz. Teknik olarak Fen işleriyle imar daire başkanlarımızla çalıştık. Bugün de ulaşım ve sosyal işler var. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu alanlarla şu anda planlanması gereken alanlar. Bu alanlar da yazın planlanması gereken alanlar.

MEZARLIKTA ÇALIŞMA

Mezarlıkla ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. Şu anda gidip gören varsa eğer büyük bir çalışma başlattık. Orada bir bakıma çeşmelerinin aktığı peyzajın yapıldığı çünkü orası bizim hepimizin rahmetli olan bütün yakınları orda bizim oraya çok kıymetli bir şekilde bakmamız gerekiyor. Aydınlanması ihtiyaçları hepsi için arkadaşlar çalışıyor. Allah izin verirse Ramazana yetiştirmeyi planlıyoruz.

CAMİNİN OTOPARKI SORUNLU

Mezarlıktaki caminin otoparkında ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Şahin, "Yandaki otobüs işletmemizi Karataş’a taşıyacağız. Oradan çıkacağız ve orayı rahatlatacağız. Yanında otobüs işletmesi bakım yeri var Karataş’a hemen hızlı bir şekilde taşıyacağız ve orayı rahatlatacağız. Çünkü günde yaklaşık Allah rahmet etsin 10’a yakın ölenimiz oluyor büyükşehir belediyesi olarak onların yakınlarına acılı günlerinde daha iyi hizmet etmek bizim en büyük görevlerimiz orayı da yeniden yapılandırıyoruz" dedi.

NURDAĞI'NDA SORUNLAR VAR

Geçtiğimiz hafta Şahinbey ve Şehitkamil muhtarlarını çağırdıklarını, önce onların taleplerini aldıklarını söyleyen Şahin, "Haftaya da ilçelerimiz bittikten sonra biz mahallelere gideceğiz. Şimdi taşralarımıza bağlandıktan sonra özellikle Nurdağı’nda su da ciddi sorunlar İslahiye Nurdağı'nın altyapısı bu tarafa göre Nizip tarafına göre daha zayıf. O yüzden pazartesi günü İslahiye Nurdağı’ndan başlıyoruz. Gaski ile bir çalışma yaptık yeni bize bağlanan alanların altyapısı suyu kanalizasyonu atık suyunun yaklaşık bize şu andaki maliyeti 150 milyon TL. O yüzden hemen çevre bakanlığımızdan buraların altyapısı su kanalizasyon bunlar olmazsa olmazlarımız. Bunları hızlı bir şekilde ayarlamamız gerekiyor. Bu çalışmaları da Gaski heyeti hızlı bir şekilde bütün taşralara çalışmaya başladı. Bizde ekip olarak bütün daire başkanlarımızla beraber o ilçelere gidip yerinde çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

LOJİSTİK MERKEZ

Lojistik merkezi için Ticaret Odası ile çalıştıklarını, Ticaret Borsasıyla bir kaç önemli çalışma yaptıklarını belirten Şahin, "Haftasonu onlarla onların talep ettiği yerleri dolaşacağız. Mesela şu anda okullarla ilgili biz eğitim ve sağlıkta büyükşehir belediyesini idari olarakta yapılandırıyoruz. Eğitimden sorumlu bir danışman arkadaş sağlıktan sorumlu bir arkadaş birebir işi olacak. Şimdi yazın okullarımızla ilgili eski okullarla ilgili onaylamalara gideceğiz. O yüzden Milli eğitim Müdürümüzle çalışıyoruz. Ve çocukların bahçeleri müsaitse büyükşehir olarak orayı onların daha fazla spor imkanlarından nasıl istifade edilebilir onların da büyükşehir olarak planlamasını yapıyoruz. Bu işte büyükşehirin hizmet kalitesinin bütün ilçelere yayılması Şahinbey ve Şehitkamil de ne varsa taşralarda da o olacak dediğimiz için biz oralara yeşil alanlar parklar yapacağız" diye konuştu.

UZAY ÇATILI PAZAR YERLERİ

Taşra ilçelerde uzay çatı pazaryerleri oluşturacaklarını anlatan Şahin, "Şu anda Şahinbey Şehitkamil için çok normal bir şey olabilir ama bütün ilçelerimiz için çok önemli çalışmalar. Bunların hepsini her bir maddeyi arkadaşlarımızla çalıştık ve daire başkanlarımızla olan çalışma önümüzdeki hafta tamamlandığında elimizde bir acil eylem planı olacak. Her bir imar ulaşım sosyal alan hangi alanda kim ne yapacak bir acil eylem planı oluşacak. Şehitkamil ve Şahinbey'de ne varsa taşrada o olacak. Elimizde bir acil eylem planı olacak. Her birim imar, ulaşım, sosyal alan hangi alanda kim ne yapacak bir acil eylem planı oluşacak. Henüz mutfak çalışmamız tamamlanmadı. Bu 30. günümüz" dedi.

ÇIKAN HABERLERE ÜZÜLÜYORUM

Basından destek isteyen Şahin şunları söyledi:"Bazan çıkan haberler beni çok çok üzüyor. Yanlış kaynaklardan, yanlış bilgilerden, yanlış haberler yapıldığı zaman en az zararı bana olur. Bu şehre kimsenin zarar vermesine de müsade etmememiz lazım. Özellikle sizlerden bu işe ömrünü vermiş arkadaşlardan da kendi mesleki dayanışmamızda doğru haberse başım üstüne. Eksik birşey varsa tamamlamak, eğer tamamlamıyorsak başım üstüne. Ama yalan yanlış kaynaklar üzerine haberler üzerinde haber yapıp, ondan sonra da farklı yöntemlerle büyükşehiri muhatap almaya çalışma dönemi bitti arkadaşlar. Beni tanıyan iyi tanır. Canım feda hepinize. Kaliteli haberde, doğru haberde canım feda. Ama, birilerinin verdiği farklı haberler üzerinde de hem bu kurumu, hem bu şehri başka noktalara taşımanın da hakkı olmadığını da haddi olmadığınıda düşünüyorum. Bu konudada sizden yardım istiyorum. Kaliteyi getirin benden ne istiyorsanız başım üstüne. Eksiğim varsa, yanlışım varsa, sonuçta ben insanım. Ama bunu farklı şekilde kullanmaya çalışan arkadaşlarada müsaade edemeyiz. Cemiyet başkanıma çok iş düşüyor. O konuda muhatabımız o. Onunla beraber, hep beraber bütün başkanlarımızla, bu belediye bizim. Bu belediye artısıyla, eksisiyle, zayıf tarafıyla, sizin. Gelin hep beraber bu şehir için ne yapacaksak, ben sizin hizmetkarınızım. Ama hep beraber güçlenelim. Sizde büyüyün şehirde büyüsün. Benim ne demek istediğimi siz çok iyi anlıyorsunuz. Bu konuda da sizden yardım istiyorum.Yapacağınız her iyi işte bir kardeşiniz olarak başkan, bakan hepsi bir tarafa, bir kardeşiniz olarak yanınızdayım, hizmetinizdeyim, ama ne olur kötü niyetli insanlarada müsaade etmeyelim, kendi içimizde bunu mesleki dayanışma olarakda yok edelim, sizden bir kardeşiniz olarak istirhamım, bu konuda sağlam durmak istiyorum hepinizden Allah razı olsun diyorum."

BORCUMUZ 1.200 MİLYON TL

GASKİ'nin 900, Büyükşehirin 300 olmak üzere toplam 1 milyar 200 milyon TL yani eski parayla 1 katrilyon 200 Trilyon borcunun olduğunu söyleyen Şahin, "Biz bunu yöneteceğiz. Bu şehrin imkanları da çok gazla borçlu aldık bunları nasıl yapacağız diye asla kafamızda bir şey yok. Harcamalarımızı gelir-gider dengelerini ayarlayalım, bütün harcamalarımızı yeniden kontrol altına alıyoruz. Mali olarak belediyeyi yeniden yapılandırıyoruz. Eski Defterdar Recep Karapınar'ı danışman olarak aldık. Mali işlerden sorumlu daire başkanımızı değiştirdik. Destek Hizmetlerini, İşletme ve İştirak hizmetlerini yeniden yapılandırdık. Önce parayı yönetmem lazım. Onun için gelir-gider dengesini çok iyi kontrol altına almam lazım. Tasarruf konusundada birimler çalışıyor. Yeni kaynaklar nasıl üreteceğiz, bu da bizim işimiz. Bunu yapacak gücümüz de var. Hem teknik ekip yönünden, hem de işin Ankara boyutunda yeterince desteğimiz ve gücümüz var" diye konuştu.

27 KAVŞAKTA DİNAMİK KAVŞAK UYGULAMASINA GEÇİYORUZ

Halkın trafik ve ulaşım ile ilgili kendilerinden yapısal bir dönüşüm beklediğini ifade eden Fatma Şahin, trafik konusunda 1 ay içinde kısa vadede yapılacakların kararını verdiklerini, orta ve uzun vadeyi de planladıklarını söyledi. Şahin, "Kısa vadede 27 kavşağımız var emniyet müdürlüğümüz ile beraber sıkışma alanları olan kavşaklar başta olmak üzere, daha yoğun olan kavşaklar öncelikli olmak üzere önce bu bu 27 kavşağın geometrisini alıyoruz. 1 ay sonra 27 kavşağın kamerası takılacak. Nerede bir sıkışma varsa kamera onu ölçüyor ve kırmızı noktayı, sinyalizasyon sisteminde araba sayısı nerede fazlaysa ona daha fazla zaman ayırdığı bir akıllı ve dinamik kavşak sistemine geçiyoruz. Bunlar bizim acil eylem planımızın altyapısı, tarihli konuşuyoruz. Kırmızı ışığımız çok fazla olduğu için bu dur kalkları azaltacağımız ve akışı artırmamız gerekiyor. Kısa vadede ilk çözümümüz bu" dedi.

50 METRELİK ALTERNATİF YOLLAR AÇACAĞIZ

Trafikteki sıkışıklığın önüne geçmek için alternatif yollar açacaklarını belirten Şahin şöyle konuştu:"Orta vadede trafikteki sıkışma alanlarını çözebilmemiz için çok daha fazla yollar açmamız, alternatif yollar açmamız lazım. Bunu da şöyle yaptık. Şahinbey belediye başkanımızla Şahinbey bölgesinde, büyükşehir olarak bizim açmamız gereken 50 metrelik yani 20 metrenin üzerindeki yolları açacağız. Bu şehri şantiyeye dönüştüreceğiz. Bunun çalışmasını yaptık, Karataş'ın bağlantıları, Erdem Koleji'nin üzerinde oluşacak bağlantıyı Şahinbey Belediyemizle çalıştık. Şehitkamil Belediyemizle de özellikle Fezvi Çakmak Bulvarının yükünü azaltmak için Abdulkadir Aksu Bulvarında bir alternatif yol, 50 metrelik yol oluşturmamız lazım. Ekiple çalıştık. Köy Hizmetlerinin önü, karşısında Gençlik ve Spor Bakanlığının çalıştırdığı alanlar var, bunların hepsini şu anda teknik ekibimiz çalışıyor. Yazın Abdulkadir Aksu Bulvarında bu 50 metrelik yolu bitirmiş olacağız ve İpekyolu bağlantısını sağlamış olacağız. Bir yolumuz daha var çünkü bu merkezin yükünü dağıtmamız lazım. O da Şehir gösteren villarının devamı olan 50 metrelik yol. Orada iki tane kamulaştırma sorunumuz vardı, kamulaştırmaları ilçe belediyeleri yapıyor, yolu biz yapıyoruz. Biz kamulaştırma bekleyen aileleri davet ettik, onlara alternatif çözüm önerileri sunduk, onlarla da anlaşma yoluna gidiyoruz. Bu 50 metrelik yollarla organize hattını rahatlatmış oluyoruz."

İNTERNET AVM VE HASTANELERDE DE ÜCRETSİZ OLACAK

Ücretsiz internetle ilgili de bilgi veren Fatma Şahin, "Tramvaylarda internet şu anda çalışıyor. Bütün tramvaylarda hizmete başladık. Büyük meydanlarda, AVM'lerde ve hastanelerde de bunun altyapısını oluşturuyoruz" dedi.

ŞEHRİN DEMİRYOLU AĞI GÜÇLENECEK

Otoyolun çevre yolu olarak bağlantısının sağlanması gerektiğini, bunun için Ankara'da bir dizi görüşme yaptığını anlatan Şahin, "Otoyoldaki gişelerin transit geçişlerde para alıp, iç geçişleri parasız hale getirmemiz lazım. Bu Adana ve Bursa'da çalışan bir model. Ulaştırma Bakanımız talimat verdi. Çevre yolunu daha aktif kullanmamız gerekiyor. Gazi Ray banliyo hattı önemli. Şehrin geleceği adına muhteşem bir altyapı oluşturacak. Hem hafif raylının geldiğinin noktayla Gazi rayı birleştirmiş olacağız. Çünkü günlük 40 bin yolcu kapasitemiz var. Bunu çok fazla artırmamız gerekiyor. Bu organize hattını bizim beslememiz gerekiyor. Çok fazla eski araçlarla taşınan işçi servisleri var, kaliteyi artırmamız gerekiyor hem de mevcut demiryolu hattını organizeyle küçük sanayi arasındaki Organize hattını 27 km çevirmemiz lazım, hafif raylıyla da birleştirdiğimizde hafif raylının organize hattı organize demek, 125 bin kişinin taşınması demek. Protokol imzalanmıştı. Protokolda alt geçitler üst geçitleri onlar yaptırır diyorduk, şimdi istasyonları biz yapacağız, alt ve üst geçitleri onlar yapacak. 17 istasyonu olan muhteşem bir hattı başarmış olacağız. Hızlı trenle de birleştiğinde şehrin demiryolu ağı çok güçlenmiş olacak" dedi.

KARŞIYAKA NEFES ALACAK

350 dönümlük İstasyon meydanının 250 dönümünün yeşil alan olacağını söyleyen Şahin, "Şimdi Gazi Rayla Hafif Raylı Sistemi birleştirdiğimizde geriye kalan alanı yeşil alan yapacağız. 250 dönüm yeşil alan. eski lojmanları yıkacağız. Karşıyaka'nın nefes alması için çok çok önemli bir yeşil alan. Burası şu anda şehrin yıkık dökük bakıma muhtaç bir alanı. O konudada çalışmamızı yapıyoruz. Onu yaptığımız zamanda bir bilim kurulu oluştu, hocalarımız geldi DDY'den, Ankara Üniversitesi'nden bir hoca bu işin mali bedelini çıkardı. Bedel önümüzdeki hafta netleşiyor, protokol zaten imzalanmıştı, bunun altyapısını oluşturacağız. Şehrimiz nefes almış olacak" dedi.

YÜKSEL PROJEYİ YENİDEN ÇAĞIRDIK

Gaziantep'in 2006 yılında ulaşım master planını yapmış bir şehir olduğunu belirten Şahin, "Yüksel Proje bunu yapmış, ondan sonrada ulaşım master planının dışında düzenlemeler yapılınca, aradan çekilmişler. Biz şimdi yeniden davet ettik. Bu hafta geliyorlar. şimdi orada geldiler ön çalışma yaptılar. Ulaşım master planı bizim Anayasamız. Bu anayasamızı bir şekilde elimize almamız ve ondan taviz vermememiz lazım. Mimarlar Odası Başkanımızla sürekli karşılıklı yanlış anlaşılmalar olacağına sizde gelin masada oturun dedik. Teknik altayıpıyı çok önemsiyorum. 2006 yılında bu işi yapan adamları çağırdık. Çünkü 1 yıl bu insanlar gelip çalışma yapmışlar. Master planının revizyonunu yapacağız. Ben şahsi görüşüm üzerine belediyecilik yapmam" dedi.

ONU VALİYE SORUN

Suriyelilerle ilgili bir soruya ise Şahin, "Suriyelilerin çalışma koşullarıyla ilgili kayıt içine alınmaları yönünde bakanlık mevzuat hazırlıyor. Valilikte Suriyelilerle ilgili ekonomi, güvenlik tüm konular masaya yatırılacak" dedi. Şahin, ranta yönelik imar tadilatlarının devam edip etmeyeceği ve Vali Konağı'nın yerinin benzin istasyonu yapılacak olmasının kamu vicdanını yaraladığı ile ilgili bir soruyu ise, "Benzin istasyonu konusunu Valiye sorun" diye yanıtladı.

Leyla ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR