Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiği rahatlatmak için Gaziantep doğu, kuzey ve batı istasyonlarında geçişi OGS ve HGS'li araçlara ücretsiz yaptıktan sonra yaşanan olumsuzluklar birçok eleştiriyi de beraberinde getirdi. Bu kararın uygulamaya geçilmesinde aceleci davranıldığını söyleyen Karayolları yetkilileri, “"Herkese ücretsiz diyerek duyurular yapıldı, ama OGS ve HGS cihazı olmayan araçlar düşünülmedi. Böylece onlar cezalı duruma düştü. Oysa bu uygulama, Adana'daki gibi geçişlerden ücretsiz yararlanabilmesi için şehrin dışında alım gişesi yapılmasıyla gerçekleşebilirdi”" diye konuştular.

ALIM GİŞESİ YAPILMALI

Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre, bunun için de Batı ve Doğu istasyonları daha geri alınarak alım gişesi yapılması gerekiyor. Yetkililer, "Adana'dan farkımız şu. Adana'nın giriş ve çıkışında gişeler var. Bizde ise gişeler şehrin içerisinde. Bir araç girdiği ve çıktığı istasyona göre ücretlendiriliyor. Organize kısmındaki gişe Narlı, Küçük sanayi sitesindeki gişe Nizip tarafına alınmalı. Kuzey gişesinin de kaldırılması gerekiyor. O zaman bütün araçlar OGS ve HGS olsun olmasın ücretsiz girer çıkar. Şimdi sadece cihazı olanlar ücretsiz geçiyor" dedi.

ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER ÜCRET ÖDÜYOR

Otoyola giren araçların OGS ve HGS cihazı olmasının şart olduğunu belirten yetkililer, "Şu andaki uygulama şehir dışından gelen araçları kapsamıyor. Adana Osmaniye'den gelen araçlardan HGS ve OGS'den ücret alınıyor. Bu uygulama ile şehir dışından Gaziantep'e giren bir araç, şehir içindeki geçişlerde OGS ve HGS almasına gerek kalmayacak" dedi.

BAKANLAR KURULU KARARIYLA ÜCRETSİZ OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir içi trafiğini rahatlatmak için otobanda giriş ücretlerinin kaldırılmasın için girişimlerde bulunmuş, Bakanlar Kurulu kararıyla Gaziantep çevresindeki otobanlardan geçiş ücretsiz olmuştu. Şahin, “"Şehrimizin çevre yoluna çok ciddi yatırımlar yapılmasına rağmen yeterince istifade edemediğimizi gördük. Kent merkezindeki trafik yükünü çevre yoluna yayabilmemiz için bizden otoyolu çevre yolu olarak kullanmamız gerektiği iletildi. Biz de bunu dikkate alarak çalışmalarımızı başlattık. Organizeye giden araçların şehir içerisine girmeden giriş ve çıkışlarını yapması için çevre yolunun daha seri halde kullanılması yönünde çalışmalar yaptık. Eğer şehirlerarası bir geçiş yapıyorsanız para ödüyorsunuz. Ama şehrin içerisinden bir bölgeden bir bölgeye kuzey, doğu ve batı bağlantısı içerisinde geçiyorsanız ücret ödemiyorsunuz. Şehir içi trafiği rahatlatmak için otobana giriş ücretlerini kaldırdık" diye açıklama yapmıştı.