· Fatma Hanımın açıklamaları son derece doğru şeyler. Ciddi eziyetlere ve iftiralara maruz kaldım. O dönem rektörlük seçimi son derece önemliydi. Cemaat yapısı için olağanüstü önemliydi. Hukuk cinayetleri vardı, adliye parmağı da olan hukuk cinayetleri vardı, aracılık eden savcılar vardı.

ÖZEL HABER

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Star Gazetesi'ne verdiği ve '17 ve 25 Aralık darbe girişimi provasının 2012 yılında Antep’te yapıldı, paralelci olmayan rektör adayı hakkında iftira dolu dosya hazırladılar. Köşk’e bile baskı yaptılar' şeklindeki sözlerini doğruladı. Rektör Coşkun, "Fatma Hanımın söylediklerinin hepsi gerçek. Gerçek ayrıntılar, Gazetede yazılmayacak kadar yalan, çirkin iftiralar. Hiç akıl almayacak, hukuk cinayetlerine neden olabilecek iftiralar ve manipülasyonlar" dedi.

2012 DE YAŞANANLAR GERÇEK

Son derece net bir insan olduğunu, sonuna kadar dimdik ayakta durduğunu anlatan Rektör Coşkun, "O dönem rektörlük seçimi son derece önemliydi. Cemaat yapısı için olağanüstü önemliydi. Fatma Hanımın açıklamaları son derece doğru şeyler. Ciddi eziyetlere ve iftiralara maruz kaldım. Hukuk cinayetleri vardı, adliye parmağıda olan hukuk cinayetleri vardı, hukuk cinayetlerine aracılık eden savcılar vardı. Tabi şikayet ettim. Fatma Hanım geriye dönük baktığımda daha iyi anlıyorum diyor. Açıklamaları üniversite seçimlerinde 2012'de yaşananların bir gerçeği. Eski bakanın, bir belediye başkanının ifadeleri gerçek ifadeler, doğru bir açıklama" diye konuştu.

BENİMLE HALA UĞRAŞANLAR VAR

'Benimle ilgili kimin elinde ne varsa çıkıp açıklasınlar, söylesinler' diyen Rektör Coşkun, "Beni dinlemişde olabilirler. Benim bir korkum yok. Beni istedikları kadar çeksinler. Kimseye fikrinden dolayı zulüm etme gibi bir düşüncemiz olmadı, ama hiçbir ahlaksız ve iftiracıya da fırsat vermedik. Benimle hala uğraşanlar çok. Bir kesim var. Bu düşünce grubunun bize karşı tacizleri zaman zaman oluyor. Biz işimize, projelerimize işimize bakıyoruz. Bizimle uğraşanlarla da biz uğraşıyoruz, şikayet ediyorum. Ocak 2014 yılında bir bildiri yayınladım" şeklinde konuştu.

ŞAHİN NELER SÖYLEMİŞTİ

Fatma Şahin, Gazeteye verdiği demecinde, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin provasının da Gaziantep’te yapıldığını belirterek, "Aslında bunu ilk Gaziantep Üniversitesi 2012 rektörlük seçiminde gördüm. Bu seçimde Cemaat, başka bir aday çıkarttı. Yavuz Hoca muhafazakar, camianın yetiştirdiği, Milli Türk Talebe Birliği’nden arkadaşımızdı. Hocamızın karşısına bir aday çıkardı ve büyük bir yarış içine girdi Cemaat. Bu yarış içinde de, rektör hocamızın olmayan bilgilerini varmış gibi gösterip, özel hayatıyla ilgili yalan üzerinden çok acımasızca kampanya götürdüler. Yavuz Hoca’yı takip ederek, özel hayatını kayıt altına almışlar. Üniversitede ve özel hayatında yapmadığı şeylerden dosya oluşturdular. Ulusalcı dediler. Yavuz Hoca’nın üniversiteye aldırdığı elemanlarına kendi adamları için oy kullandırttılar. Camianın ne yapmaya çalıştığını 17 Aralık’ı görünce anladım" demişti.

COŞKUN İKİNCİ SIRADA ÇIKMIŞTI

2012 Haziran ayında Gaziantep Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri yapılmış, Prof.Dr. Celalettin Camcı 225, mevcut rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun 211, Prof.Dr. Orhan Özgözütaşı 46 oy almıştı. Yavuz Coşkun ikinci sırada çıkmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Gül tarafından yeniden rektör olarak atanmıştı. Meral KINACILAR