*İnsanlar iş ve aş isteyecek, ihale, rant isteyecek. Çünkü böyle alıştırdılar.

Bunlara cevap verebilmek, kendi parti içinde bile dengeleri kurabilmek çok zor

* Bu güne kadar 70-80bir kilometre katettim. Durmuyor yürümüyor koşturuyoruz

* Gaziantep'te yüzde 35'i alan büyükşehir ve diğer belediyeleri alır...

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, Ak Parti'nin Gaziantep'te tarihindeki en düşük oyu alacağını iddia ederek, Fatma Şahin'i zor bir dönemin beklediğini söyledi. Milletvekilliğinin, bakanlığın, belediye başkan adaylığına benzemediğini söyleyen Erzin, "İnsanlar iş aş isteyecek, ihale isteyecek, rant isteyecek. Çünkü böyle alıştırdılar, şimdi bunları memnun edebilmek, bunlara cevap verebilmek, kendi parti içinde bile dengeleri kurabilmenin çok kolay olduğunu düşünmüyorum. Ben Fatma Hanımı çok zor bir dönemin beklediği kanaatindeyim" dedi.

80 BİN KM YOL KATETTİM

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin ile adaylık süreci ve seçim çalışmalarını konuştuk. Erzin, Ak Parti ve CHP'nin adaylarını da değerlendirdi.

Adaylığının açıklandığı 2 Kasım'dan bu yana köy, ilçe, mahalle ziyaretleri için 70-80 bin km yol katettiğini belirten Erzin, "Köylerin yarısını taradım. Bir çok ilçeye 4-5 defa gittiğim oldu. Yarışa erken başladım, bu benim avantajıma olacak. En iddialı, en popüler adaylarla alanlara iniyoruz" dedi.

MECLİS ÜYESİ ADAYLARINI SON GÜNE BIRAKMAYACAĞIZ

Şu anda belediye meclis üyesi adayları ile ilgili çalışmalara başladıklarını anlatan Erzin, "15 Ocak'a kadar başvuruları alıp, daha sonra komisyon tarafından değerlendirmeye alacağız. 25 Ocak gibi belediye meclis üyesi adaylarımız da belli olacak. Meclis üyelerini son güne bırakmayacağız. Çünkü bir şeyi ne kadar uzatırsanız dargınlık, küslük ve gruplaşma o kadar fazla olur. Süreyi hızlı geçmeye ve seri olmaya çalışacağız. Diğer partiler belediye başkan adaylarını belirlemezken biz meclis üyesi adaylarını belirleme çalışmalarına başladık bile. En kısa sürede alan hakimiyetini sağlayacağız" diye konuştu.

FATMA HANIMI ZOR BİR DÖNEM BEKLİYOR

Ak Parti ve CHP adaylarını değerlendiren Erzin, "Kimsenin şahsıyla işim yok, herkesin şahsına hürmet ederim, saygı duyarım ama, bir bayan olsun kontenjanından önce milletvekili, sonra bakanlar kurulunda da bir bakan olsun mantığıyla bir bakan olarak yazılmakla, kırmızı plakalı arabayla ayda bir iki kere Gaziantep'e gelmekle, şehrin mülki amirlerinin de dahil ceket düğmeleyerek esas duruşta beklediği bir pozisyonda siyaset yapmakla, yerelde siyaset yapmak hele hele bakanlık sıfatından arındıktan sonra yerelde siyaset yapmak, köy köy mahalle mahalle gezerek kendinizi anlatmak çok farklı bir şey. İnsanlar iş aş isteyecek, ihale isteyecek, rant isteyecek. Çünkü böyle alıştırdılar, şimdi bunları memnun edebilmek, bunlara cevap verebilmek, kendi parti içinde bile dengeleri kurabilmenin çok kolay olduğunu düşünmüyorum. Ben Fatma Hanımı çok zor bir dönemin beklediği kanaatindeyim. Hatta hatta siyasi şartlar bugünkü gibi olsa idi, Fatma Hanım belki adaylığı bile tekrar gözden geçirebilirdi, düşünebilirdi. Bu sebepten dolayı Fatma Hanımı zor bir dönemin beklediğini biliyorum.

SANDIKLARDAN MHP ÇIKACAK

CHP büyükşehir adayının açıklanmasıyla kamuoyunda ve parti teşkilatlarında ve tabanda çok büyük tepkiler oluştuğunu hatırlatan Erzin şunları söyledi:"Akif Ekici, sevdiğimiz, saydığımız, şehrimizin yetiştirdiği mümtaz insanlardan bir tanesi. Sanayici olarak, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak, milletvekili olarak şehrimize ve ülkemize hizmet etmiştir. Fakat şunu söylemek gerekiyor. Kendi parti tabanında, teşkilatlarda dahi adaylığına tavır alınan bir aday Gaziantep kamuoyuna hangi tür imajı verecek, hangi güvenceyi verecek? CHP'de Şahinbey ve Şehitkamil adayını açıklamayı bu yüzden zamana bıraktılar. Çünkü büyükşehir adayı ile ilgili hazmedilme sürecinin olgunlaşmasının ardından Şehitkamil ve Şahinbey adayları açıklanacaktır. Benim tahminin CHP Şahinbey ve Şehitkamil adayları açıklandığı zamanda oradada birtakım sıkıntılarının olacağını biliyoruz, hissediyoruz, görüyoruz veya duyuyoruz. Bu manada ben CHP kendi içlerindeki bütünlüğü sağlayana kadar ve AKP kendini iktidara taşıyanlarla kavgasını devam ettirdiği sürece Gaziantep'te bütünlüğünü sağlamış bir MHP'nin sandıktanlardan çıkmaması için bir sebep olduğunu düşünmüyorum."

YÜZDE 35'İ ALAN BÜYÜKŞEHİR'İ ALIR

Ak Parti'nin Gaziantep'te tarihindeki en düşük oyu alacağını iddia eden Erzin, "Biz tarihte buna Pirus zaferi deriz. Bazen kazanırken kaybedersin veya bazan kaybederken kazanırsan. MHP de Ak Parti'nin aksine Gaziantep'te tarihindeki en yüksek oyu alacak. Gaziantep'te yüzde 35'i alan büyükşehir ve diğer belediyeleri alır. Biz Gaziantep'te yüzde 35'in üzerine çıkacağız. Üzerimize düşen gayreti gösteriyoruz. Cenabı Allah'ın yardımı, vatandaşlarımız da takdir ettikten sonra olmayacak bir şey yok" dedi.

ÖNEMLİ PROJELER VAR

Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması halinde önemli projeleri hayata geçireceğini, bunlardan en önemlisinin ulaşım olduğunu ve Gaziantep'i metroyla tanıştıracağını söyleyen Erzin, şunları söyledi:"Gaziantep'in ulaşım, eğitimle ilgili ciddi sorunları var. Ak Parti 10 yılda bu sorunları çözemedi. Bunları çözmek için sihirli değneğe de gerek yok. İşe samimiyetle sarıldığınız zaman Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Şehrin bir ulaşım sorunu varsa, nüfus 2 milyona dayanmışsa, 20 yıl içinde 4-5 milyona dayanmasını öngörüyorsak, dünyada nüfusu 4-5 milyon olan şehirler ulaşım sorunlarını nasıl çözdüyse sizde öyle çözeceksiniz. Tehir ederek, neme lazımla bu iş çözülmez. Metroya geçmeniz gerekiyorsa geçeceksiniz. Ulaşımı yeraltına indirmeniz gerekiyorsa indireceksiniz. Ben indireceğim" diye konuştu.

YERALTINA İNECEĞİZ

Metroyu 5 yılda bitirmenin belki de mümkün olmadığını, ancak bir yerden başlamak gerektiğini, bunun için de teknik ekibin ciddi bir şekilde çalıştığını anlatan Erzin, "Sonunu düşünenler kahraman olamaz. Biryerden başlayacaksın ama bir yılda bitecek, ama iki yılda bitecek ama bitecek. Ankara, İstanbul belediyeleri yaklaşık 30 yıldan beri bu işle uğraşıyorlar, hala bitirebildiler mi? hayır. Bizde bir yerden başlayacağız. Efendim bu riskli iş, yüksek yatırım istiyor, ben bundan uzak durayım, o zaman bunun bedelini sizinle birlikte Gaziantepli de ödüyor. Allah nasip ederse, biz göreve gelirsek yeraltına ineceğiz" dedi.

BELEDİYELER BAŞARISIZ

Gaziantep'in Türkiye'nin 6. büyükşehri olduğunu, ancak yaşanabilir kentler sıralamasında 58.nci sırada bulunduğunu söyleyen Erzin, "Bir şehri yaşanabilir şehirler sıralamasında yükseltmek belediyelerin görevi değil mi? O zaman belediyeler başarılı mı? Belediyeler gayet başarısız bir dönem geçirdi. 30-40 yılda hiçbir belediye başkanına nasip olmayan fırsat bunların elindeydi. 10 yıldan beri aynı parti tarafından yönetilmekteydiler, gak demeden suları, guk demeden ekmekleri yetiştiriliyordu. Bütün projeleri onaylanıp gönderiliyordu, hiçbir belediye başkanına nasip olmayacak, kadar hibe ve kaynaklardan faydalanıyorlardı. Ama bu fırsatı iyi değerlendiremediler. Kamil Ocak Stadının yerine yüksek katlı binalar yapmak istersen, fuar alanına alışveriş merkezi yaparsan, 100. yıl kültür parkının adını değiştirirsen nasıl başarılı olursun?" diye konuştu. Meral KINACILAR