Gaziantep Sular İdaresi (GASKİ) eski Müdürü Şahin Ateşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Beğendik'le ilgili gerek yurt yapılmaması, gerekse park kararının isabet olduğunu söyledi. Ateşoğlu, "Büyükşehir yetkilileri binanın sağlam olmadığını, otoparkta çatlaklar olduğunu söylüyorlar. Doğru söylüyorlar. Beğendik'in yapımı sırasında 6 ay boyunca alttaki su kurutulmaya çalışıldı" dedi.

ORASI ÇÖKERDİ

Beğendik'in yerinin eskiden turizm parkı olduğunu, o bölgede Kasarcı pınarı bulunduğunu söyleyen Ateşoğlu, "Çürük çıkmasının nedeni su. Bedesten için inşaata başladıklarında sular altında kaldı. 6 ay suyu kurutmak için uğraştılar. 6 ay oradan su çektiler. Başardılar, ama su intikamını aldı. O zaman temel maliyeti bina maliyetinden daha yüksekti. Kuyuların üzerine bina yapılır mı? Bunun için mühendis mimar olmaya gerek yok. Suyu hiç bir güç durduramaz. Bir yerden vurur çıkar. İsabet oldu, şans oldu. Hakikaten Sayın Fatma hanım bize burayı tekrar kazandırdı. Sonunda orası çökerdi. Ben çatlakları gözlerimle gördüm. Fatma Hanım doğrusunu yaptı. İleride bela açardı" diye konuştu.

BİNA YAPILMASI DOĞRU DEĞİL

Sof dağı altı, Pancarlı'dan gelen suyun şehre pompa kullanılmadan kendi cazibesiyle geldiğini hatırlatan Ateşoğlu şunları ekledi:"Kartalkaya'dan önce bu su kaynaklarının kullanıldığını, sonradan su pınarlarının üzerlerinin kapatıldığını belirterek, "Su kanallarının Başkarakol'a, oradan da Kale'ye geldiğini biliriz. Eşşek kasteli, İncilipınar kasteli, Kadı kasteli, Yedi, Sekiz Söğüt pınarları vardı. Kırkayak Parkı, Başkarakol lise civarları, Emirgan Parkı civarları, Batalhöyük, Çıksorut'ta su kaynakları vardı. Beypınarı, Kahvelipınar, Karapınar, Değirmendere, Gümüş Kasteli, Beyin Bahçesi, Nurgana, Akpınar vardı. Batalhöyük, Fuar, Güzingi su kuyusu, Kolejtepe, Hoşgör su kuyuları, Karşıyaka tünel su kuyusu kapatıldı. Keşke kapatılmasaydı. Sadece Oğuzeli'nde Karpuzatan çalışıyor. Bunların üzerine bina yapılması doğru değil. Merkez bankası yapılırken 1 seneye yakın orada suyu tahliyeye çalıştılar. Tahta kazıklar çakıldı, çok uğraştılar. O zaman beton enjekte etme teknolojisi de yoktu." Meral KINACILAR