Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, üretimdeki farklılığın iyi pazarlanması gerektiğini bildirdi. Konukoğlu, "Gaziantep olarak üretimlerimizde farklılığımızı mutlaka ortaya koymalıyız ve bu farklılığımızı da pazarlamasını iyi bilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, odanın haziran ayı meclis toplantısında, gündemi değerlendirdi. "Karekodlu çek" uygulamasının 15 Haziran itibariyle başladığını anımsatan Konukoğlu, "Yıllardır bu konuda çeşitli sıkıntılar vardı. TOBB'un girişimi ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da büyük destekleriyle karekodlu çek uygulaması isteğe bağlı olarak başladı. Bu konuda destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ali Babacan'a çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHRACAT AZALDI

Gaziantep'in bu yıl mayıs ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 oranında azaldığını hatırlatan Konukoğlu, şunları aktardı: "Önceki aylara göre biraz toparlanma var. İnşallah bundan sonraki süreçte daha yukarılara doğru yükseliriz. En fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerimizi korumakla beraber, ihracatımız bir önceki yılın ocak-mayıs dönemine göre yüzde 7,7 oranında azaldı. Yapılan ihracatın ülkelere göre karşılaştırmasına baktığımız zaman Irak birinci sırada yer alıyor."

TOPÇUOĞLU KUTLADI

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, bundan sonraki sürecin, Gaziantep ve Türkiye adına hayırlı olmasını diledi. BÜLTEN