Türkiye Erkekler Basketbol 3. Ligi final Four mücadelesinin son gününde lşıkspor ile karşılaşan Zirve Üniversite maçtan farklı galibiyetle ayrıldı. Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı mağlubiyetle ayrıldığı Bandırma kırmızı ve Acıbadem Üniversitesi maçlarının ardından Fmv lşıksporu yenmesine rağmen 2. Lige yükselme şansını kaybetti.

BURUK SEVİNÇ YAŞADILAR Türkiye Basketbol 3. Ligi’nde ilk yılında şampiyon olarak 2. Lig yükselme maçlarına katılma hakkı kazanan Zirve Üniversitesi Basketbol takımı Kütahya ve Eskişehir’de oynanan 2. Lig yükselme maçlarında Gaziantep’i temsil etti. Kütahya’daki ilk kademe maçında 1 galibiyet 2 mağlubiyet alan temsilcimiz, Eskişehir’de 2 mağlubiyetle başladığı grup maçlarında FMV Işıkspor’u mağlup ederek grubu 3. olarak tamamladı.

Türkiye 2.Lig yükselme grubunda ilk kez mücadele eden Zirve Üniversitesi Basketbol takımı yeni bir takım olmasına rağmen ortaya koyduğu mücadele ile ileri yıllar için büyük umut verdi. Kütayha ve Eskişehir’de oynanan karşılaşmalarda Gaziantep’i başarıyla temsil eden Zirve Üniversitesi, 2. Lige çıkmayı kıl payı kaçırdı.

TECRÜBE YILI OLDU

Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı As Başkanı Erdal Budak, 3. Ligde ikici yıllarında şampiyon olmayı başardıklarını ve 2. Lig yükselme grubu maçlarında da önemli bir tecrübe edindiklerini söyledi.

İki kademeli olarak oynanan 2. Lig yükselme grubunda iyi mücadele ettiklerini belirten Budak, ‘’Takım olarak bazı maçlarda gerçek gücümüzü sahaya yansıtamadık. Şans faktörü de yanımızda olmadı. Buna rağmen grubu 3. Olarak tamamladık. Bu yıl katıldığımız grup maçları oyuncularımız için önemli bir tecrübe oldu. Hedefimiz gelecek yıl tekrar şampiyon olarak 2. Lig hedefimizi gerçekleştirmektir. Eskişehir’de oynadığımız maçlarda destek için Gaziantep’ten gelen taraftarlarımıza takımımız adına teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Zirve üniversitesi Basketbol takımı, FMV Işıkspor maçının ardından kafile olarak Gaziantep’e döndü.