Ankara'da patlayan bomba sonrası mitinglerini iptal eden CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları için İlk kez sahaya Gaziantep'te indi ancak bu kez farklı bir yöntem izledi. Önce sorunlarını dile getiremeyen Küsget esnafına gitti, daha sonra kalabalık partili önünde STK temsilcilerini dinledi sonrada Gaziantep ve Türkiye'deki gelişmeler Hakkı'nda bilgi verdi.

Bir dizi etkinlik ve ziyaret için ilimize gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf ve sivil toplum örgütleriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, Küsget, Nakliyatçılar Sitesi, GATEM Sebze Hali, Nizip ziyaretinin ardından Şehitkamil Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgütleriyle biraraya geldi. Önce sivil toplum örgütü temsilcilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, "Sanayiciler kapalı kapılar ardında sorunları dile getiriyor. Maalesef sanayiciler kapılarına 20 vergi müfettişi gelir diye korkuyorlar" dedi.

Küsget Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, esnafın sorunlarını dile getirerek, "Emekliler çalışıyorsa maaşından kesinti yapılıyor. Suriyeliler işyeri açarak haksız rekabete neden oluyor. Yeşil kart sorunu var" dedi.

Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereçci, Gaziantep'in eğitim ve güvenlik başta olmak üzere pek çok sorunu olduğunu belirtirken, kanayan yara KOSGEB'teki yolsuzluk olayını da gündeme getirdi. Gereçci, "Yüzlerce dosya bekliyor. Sahte evrak ve belgelerle devleti soymuşlar. Sayın Milletvekili Şeker de bu konuyla ilgili meclise önerge verdi. Yargıya adliyeye baskı yapılıyor. Yüzlerce KOBİ bekliyor" dedi.

Avukatların sorunlarıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na bir dosya veren Baro Başkanı Bektaş Şarklı, "Valiler, kaymakamlar adeta siyasi partilerin temsilcisi gibi oy istiyor, toplu açılışlara katılıyor" dedi.

Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci ise, "Bizi kutuplaştırmak istiyorlar. Biz nefret diliyle hitap etmeyeceğiz. Biz böyle bir Türkiye istemiyoruz. Biz terörü değil, bunları konuşmak istiyoruz" dedi.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya partililer ve sivil toplum örgütleri büyük ilgi gösterdi. Salona alkışlar arasında giren Kemal Kılıçdaroğlu'na gençler sloganlarla destek verdi.

BİR İLKTİ

Toplantıda ilk konuşmayı Küsget Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş yaptı. Güneş, ilk defa bir genel başkanın küçük sanayi sitesine gelerek birebir esnafla konuştuğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Güneş, "Adı küçük ama yüreği büyük, üstleri kirli ama alınteriyle üretim yapan bu insanların dertlerini dinlediniz" dedi.

SEÇİM KONUSUNDA MASTER YAPACAK HALE GELDİK

Esnafın önemli sorunları varken, kan, terör ve gözyaşının bunun da önüne geçtiğini belirten Güneş, "Biz tüm partilere eşit mesafede duran bir sivil toplum örgütü olarak hep doğru olanın yanında olmaya gayret gösterdik. Tüm siyasi partilerin el ele vermesini istedik. 1.5 yıl içinde 4 seçim yaşadık.Artık insanlar seçime girmekten bıktı. İnsanlar seçimde ilk, orta, liseyi bitirdi, master yapmaya başladı" diye konuştu.

Bu seçimin çok önemli olduğunu söyleyen Güneş, "Türkiye sizin gibi lideri hakediyor. Samimi ve içtenlikle söylüyorum. Bu dönem başka. bıçak kemiğe dayandı. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Bu haksızlıklara, yapılan zulme dur dememiz lazım. Oda başkanlarına sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyun. Bu ülkeyi barışa ve huzura kavuşturmalıyız" dedi.

ESNAFIN SORUNLARI ÇOK

Esnafın sorunlarını da sıralayan Güneş, "Küçük esnaf KOSGEB kredilerinden yeterince faydalanamıyor. Sıra bize gelmiyor. Su küçüğün sofra büyüğün misali bizim esnafa su ile yetin deniyor. Bağkur sorurumuz var. Emekli olan esnaf işyeri açtığında maaşından kesinti yapılıyor. Yeşil kart sorunu var. Yeşil kart yüzünden çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Suriyeliler işyeri açıyor, haksız rekabete neden oluyor. Küçük Sanayide 2 bin 500 Suriyeli işçi çalışıyor. 60-70 Suriyeli işyeri açtı. Siz Türkiye için bir şanssınız" şeklinde konuştu.

GEREÇCİ:DEVLETİ SOYDULAR

Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereççi, 'keşke tüm siyasi parti liderlerini bu tür toplantılarda görebilsek' diye başladığı konuşmasında, "Son 4 seçimde 3 farklı partiye oy verdim. Gaziantep'in sorunları net ve kesin. KOSGEB sorunları var. Yüzlerce dosya bekliyor. Sahte evrak ve belgelerle devleti soymuşlar. Sayın Milletvekili Şeker de bu konuyla ilgili meclise önerge verdi. Yargıya adliyeye baskı yapılıyor. Yüzlerce KOBİ bekliyor" dedi.

GAZİANTEP'TE AJANLAR YUVALANMIŞ

Suriye, IŞİD ve Suriye meselesinden dolayı güvenlik sorunu olduğunu belirten Kamil Gereççi, "Gaziantep güvenlik yönünden en kritik bölge. Bizim dışımızdan ülkelerden illegal ve legal örgütler burada yuvalanmış durumda. Suriye ordusunun şehrin göbeğinde binası var. Bunun kaldırılması için toplahtı yaptık. Hatta güvenlik güçleri bize teşekkür etti. İç ve dış ajanlar burada yuvalanmış. Mossad, CİA vb. otellere gittiğinizde bu ajanları görebilirsiniz. 2. Dünya savaşından sonra Berlin'in düştüğü duruma döndük" dedi.

GETTOLAR OLUŞTU

Gaziantep'te bir de gettolar meselesi olduğunu dile getiren Gereççi, "Eskiden zengin fakir aynı mahallede yaşardık. Şu anda kentte gettolar oluşmuş. Emniyetin bile giremediği merkezler var. Bu da sosyal çatışma potansiyeli yaratıyor. Bazı mahalleler illegal örgütlerin elinde. Suriye politikası yanlış. İktidara gelirseniz dış politikada radikal değişiklik yapın" dedi.

BEYİN GÖÇÜNE DİKKAT

Gereççi ayrıca Gaziantep'in eğitimde de sorunlu olduğunu dile getirerek, eğitimin, okullar dahil, yandaş sendika ve cemaatlerin etkisinde olduğunu öne sürdü.

Nitelikli insanların yurtdışına gitmek istediğini söyleyen Gerekçi, üst düzey sanayicilerin de gerçekleri konuşamadıklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Orta ve alt gruptaki sanayiciler çok zor durumda. Belli bir sanayici grubu ise ekonomi iyi diye boy boy gazetelere ilanlar veriyor" dedi.

ŞARKLI:BASKI VE ZULÜM ARTIYOR

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı da, avukatların Gaziantep ve Türkiye genelinde dertli, sıkıntılı olduğunu belirterek, "Ankara'daki patlamanın bile bize acısını yaşatmıyorlar. Alanya'da bir grup avukata basın açıklaması yaptırılmadı, üstelik biber gazı sıkıldı. Bu arkadaşlardan 7 tanesi hastanede. Türkiye'de maalesef adalette çok ciddi sıkıntılar var. Baskı ve zulüm artıyor. Valiler, kaymakamlar adeta siyasi partilerin temsilcisi gibi oy istiyor, toplu açılışlara katılıyor. İktidar sorun çözmek için vardır" dedi. Bektaş Şarklı, avukatların sorunlarıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na dosya verdi.

DEMİRCİ:KUTUPLAŞMAK İSTEMİYORUZ

Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci ise, konuşmasında milli maçta iki önemli ayrıntıyı dile getirerek başladı. Demirci, "Maç başlamadan önce Ankara'daki patlamada ölenlerin anısına saygı duruşu yapıldı. Bazıları o hatıraya saygı göstermedi. Ancak maçın sonunda insanlar birbirine sarıldı, kucaklaştı. İşte biz bu ikinci Türkiye'yi istiyoruz" dedi.

'Bizi kutuplaştırmak istiyorlar' diyen Demirci, "Biz nefret diliyle hitap etmeyeceğiz. Biz böyle bir Türkiye istemiyoruz" dedi.

Eğitimde, yargıda, sağlıkta sorunlarımız olduğunu belirten Demirci, "Biz terörü değil, bunları konuşmak istiyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU:GAZİANTEP'İN BİRDEN FAZLA ÖZELLİĞİ VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 değerli insanın konuşma yaptığını, dördüde hem Gaziantep'in hem de Türkiye'nin sorunlarını anlattıklarını belirtti. Gaziantep'in birden fazla özelliğinin olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Gazi bir kenttir. Esnaf kentidir. Cadde ve sokaklarda kanaatkar esnaflara rastlarsınız. Sanayi kentidir, istihdam yaratır. Üniversite kentidir. Yemeklerinizi, fıstığınızı, kültür ve geleneklerinizi söylemiyorum" dedi.

ESNAFIN ELİ ÖPÜLESİ ELDİR

Gaziantep'in sorunlarını bütün Türkiye'nin yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sorunlara dokunduğumuzda bin ah işitiyoruz. Esnafın elleri öpülesi ellerdir, o ellerde alınteri vardır. O eller üretiyor, kazanıyor, o ellerin sıkılması, öpülmesi gerekir. Siyasetteki kirliliğin yansımadığı ellerdir" dedi.

AVRUPA'DA OLSA ÖDÜL VERİRLER

Esnafın derdini bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Bağkur Genel Müdürlüğü yaptığını hatırlatarak, "Maalesef halkımız kendi sonunu getirecek partiye oy verdi. Niye verdiniz diye sorgulayamam. Çünkü önce bizim dönüp kendimize bakmamız lazım. Esnafın çayını içmedik, Ankara'da oturduk bize oy verin dedik. CHP sorunları biliyor. Yeni bir süreç başladı. 7 Haziran öncesi ve sonrası iki seçim bildirgesi hazırladık. Öğrencileri, esnafı, sanayicileri, engellileri, orman köylülerini, eczacıları, mimarları, mühendisleri çağırdık. Sorunları dinledik, çözüm önerilerini aldık. Emeklilerden kesin maaşı kaldıracağız. Avrupa'da olsa bu insanlara ödül verirler" diye konuştu.

SANAYİCİLER KORKUYOR

Kılıçdaroğlu, sanayicilerin de kapalı kapılar ardında sorunları dile getirdiklerini söylerken, "Sanayiciler korkuyorlar. Korkunun egemen olduğu bir ülke olur mu? Söz Kılıçdaroğlu sözü. Bizim iktidarımızda herkes düşüncesini özgürce dile getirecek. Siyasetçilerin alkışa değil eleştiriye ihtiyacı var. 20 tane vergi müfettişi gönderiyorlar, bunlar olmayacak. Üreten insana saygı göstermemiz gerekiyor" dedi.

SORUMLU KİM?

Bu seçimlerin çok önemli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "İktidar hiç bir mazeret üretemez. Adam gibi yönetseydiniz. Gaziantep Kulübü Başkanı güvenlik sorunu var dedi. Sorumlusu kim? İçişleri ve Adalet Bakanının görevlerinden ayrılmaları gerekir. İstifa etmeleri için kaç kişinin ölmesi gerekir? Bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğiz. Ayrışmayı kabul etmiyorum. Devletin çivisini çıkardılar" dedi.

SURİYE'DE NE İŞİMİZ VAR?

Suriye konusunda 2012 yılında dönemin Başbakanını mektupla uyardığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Sen bilmezsin dediler. Suriye'ye niye silah gönderiyoruz? Müslümanı Müslümana kırdırmak ne zamandan beri Türkün politikası oldu? Suriye'de ne işimiz var?" dedi.

Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da 1 oyun altın değerinde olduğunu, belirterek, "Kürt sorunu dahil ülkenin tüm sorunlarını çözecek tek parti CHP'dir. Biz bütün siyasi partilerle görüşen tek partiyiz. Diğer partilere güven veriyoruz. Cebimizi düşünmüyoruz. " dedi.

AK PARTİLİ GÖREVLİ CHP'YE GEÇTİ

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP'ye geçen Ak Parti Şehitkamil ana kademede görevli Ebru Özdilli'nin yanısıra ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden partiye geçen yöneticilere rozetleri takıldı. Meral KINACILAR