Türkiye İhracatçılar Meclisi, ’10 İl 10 Ülke’ hedefiyle ihracatı artırabilmek için nokta atışı yaparak ihracatı yüzde 8 artırmayı planlıyor. TİMAKADEMİ’nin başlatacağı konferansların ilki 3 Mayıs günü Gaziantep’te gerçekleştirilecek. 600 milyar dolarlık pazara sahip İngiltere pazarı ile eşleştirilen Gaziantep’li ihracatçıların, bu ülkeye satışlarını artırması hedefliyor.

TİMAKADEMİ’nin çözüm ortakları Halkbank, Vodafone, Coface Sigorta, UPS, Global Connection, Turkishtime ile birlikte belirlenen hedef ülke konferanslarının ilki Gaziantep’te bu il ile eşleştirilen 600 milyar dolarlık pazara sahip İngiltere için olacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 10 ilin ihracattaki payının yüzde 80 seviyesinde bulunduğuna vurgu yaparak, ”Her bir ilimiz ihracatını geçen yıla göre yüzde 10 attırırsa bunun toplam ihracatımıza etkisi yaklaşık yüzde 8 olacak” diye konuştu.

FARKINDALIK YARATMALIYIZ

Firmalara dünya pazarları hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını söyleyen Büyükekşi, “Hedefimiz, ihracatçımızı doğru pazarlara kanalize etmek. Farkındalığımızı artırarak bir adım önden düşünmek. Tecrübe ve bilgi birikimi paylaşımı kanalıyla sağlıklı bir ihracat ekosistemi oluşturmak. Ünlü bir düşünür şöyle der, ‘İradenin büyüdüğü yerde, zorluklar küçülür.’ Biz de irade ne kadar büyürse zorluklar küçülür diyoruz” dedi. TİMAKADEMİ çözüm ortaklarından Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da TİM ile işbirliğine değinerek, “İhracatçı firmalara ‘Dijitalleşme Endeksi’ni açıklayarak onlara ‘Yarına Hazır İhracatçı’ konseptimizi tanıtacağız” şeklinde konuştu.

HALKBANK'TAN RİSK ANALİZİ DESTEĞİ

Halkbank KOBİ ve Esnaf Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem ihracatçıya her alanda desteklerinin süreceğini belirterek, “Hayata geçireceğimiz ‘Hedef Pazar’ toplantılarıyla ihracatta sektör ve ülke çeşitlendirme stratejisinin oluşturulmasına katkıda bulunacağız. Bu toplantılar yüksek büyüme potansiyeli olan hedef pazarlarda pazar payının artırılması için gerekli uygulamaların da tespit edilmesini sağlayacak. Hedef pazarlara giriş faaliyetleri için firmaların ihtiyaç ve risk analizlerinin yapılmasına destek vereceğiz” dedi. BÜLTEN