Toprakla buluştuğunda çiçeğe dönüşen kalemleri üreten girişimci Berkay Mamatoğlu, bu yatırım için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür etti. Fadıloğlu'nun çevreci bir başkan olduğunu söyleyen Mamatoğlu, "Rıdvan Bey'e kalemlerden götürdüğümde çok beğendi. Biz Rıdvan Bey sayesinde yatırım yaptık. Bu ürünü belediyeler ve kurumsal firmalara pazarlamaya başladık. Rıdvan Bey sayesinde bu proje Türkiye'ye mal oldu" dedi.

Berkay Mamatoğlu tarafından üretilen kurşun kalemler, üst kısmındaki kapsül içinde bulunan tohumlar sayesinde toprakla buluşturulduğunda çiçeğe dönüşüyor.

TOHUMU ÇİÇEK AÇACAK

Mamatoğlu, öğrenci değişim programıyla gittiği ABD'de bir mağazada gördüğü, üst kısmında tohum bulunan kalemlerin kendisini etkilediğini ve aklında kaldığını belirtti. Bu kalemleri önce ithal etmeyi düşündüğünü ancak sorun çıktığı için üretmeye karar verdiğini söyleyen Mamatoğlu, "Tohumları ilaç kapsülleri kullanarak kaleme yerleştirdim ancak toprağa dikildiğinde erimiyordu. Yurt dışından getirdiğim suda erime özelliği bulunan kapsüllerle yeşeren kalemi ürettim. Kalem kullanıldıktan sonra toprağa dikildiğinde içindeki tohuma göre çiçek açıyor" dedi.

BAŞKAN ÇOK SEVDİ

Yeşeren kalemleri ilk olarak Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na götürerek tanıttığını belirten Mamatoğlu, "Şehitkamil'in MÖP Projesinden haberim olunca, başkanı ziyarete gittim. Böyle bir kalem var, ister misiniz dedim. Rıdvan Bey çok beğendi. 100 bin adet aldı. Rıdvan Bey beğenmeseydi, bu yatırımı yapamazdım. Onun vizyonuyla bu projeyi hayata geçirdim. Belediyler ve kurumsal firmalara pazarlamaya başladık. Rıdvan Bey sayesinde bu proje Türkiye'ye mal oldu" diye konuştu.

Mamatoğlu, çiçek açan kalemlerin 6 ay önce patentine başvurduğunu da sözlerine ekledi. Meral KINACILAR