Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan yardımcısı Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 70 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı hareketli geçti. MHP Oğuzeli Belediye Meclis üyesi Yusuf Taşdemir'in Oğuzeli kentsel dönüşüm projesinin reddedilmesiyle ilgili 'sebebi siyasi mi?' sözleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu kızdırdı. Fadıloğlu, "Bu sözlerinize üzüldüm. Yapılan işler için teşekkür etmiyorsunuz,ama yapılmayan şeyleri eleştiriyorsunuz. Ama madem öyle, ben özelde ayrım yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Gündemin 13. maddesi olan Oğuzeli ilçesi Gaffurbaba mevki O38-B2 nazım imar paftasında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı sınırı ilan edilmesi hakkındaki gündem maddesi oy birliği ile ret edildi.

Bunun üzerine söz alan MHP'li Oğuzeli Belediye Meclis üyesi Yusuf Taşdemir, "3 aydır komisyonlarda dolaşan talebimiz ret edildi. Sebebi siyasi bir nedenle mi? Siz mi burada kentsel dönüşüm yapacaksınız? Biz Oğuzeli'nde AKP, MHP, CHP demeden hizmet ediyoruz. Önemli bir projeyi gündeme almadınız. Bunun nedeni nedir? Niçin almadınız? Siz mi kentsel dönüşüm alanı ilan edeceksiniz?" dedi.

Taşdemir'in sözlerine tepki gösteren Fadıloğlu, "Siyasi bir karar değil bu sözlerinize üzüldüm. Kentsel dönüşüm ilan etme yetkisi büyükşehir uhdesindedir. Yetki verir veya vermez veya kendi yapabilir. Bu proje teklif edildi. Büyükşehir ya teklif kabul eder ya da etmez. Yapılan projelere teşekkür etmiyorsunuz, ama yapılmayanı eleştiriyorsunuz. Şehitkamil'de kamulaştırmaya 150 Trilyon harcadık. Siyasi karar dediniz. Ama madem öyle, ben özelde ayrım yapılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine tekrar söz alan Yusuf Taşdemir, "Maddi gücümüz yok, bizlere destek olmanızı istiyoruz. Art niyetimiz yok" dedi.

Osman Toprak ise, "Oğuzeli Belediye Başkanını bilgi vermek için aradım ancak telefonu kapalıydı. Büyüşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm ile ilgili Çevre ve Şehircilik bakanlığına gönderdiği çok sayıda kentsel dönüşüm projesi var. Bunlar bakanlıkta ciddi şekilde birikti. Bu karar kesinlikle siyasi değil. Oğuzeli bizim gözbebeğimiz. Oğuzelinde eğitime, Sacır Deresi'ne, köy yollarına, asfalta yatırım yapmadık mı? Bu sözlerinizi bende Fadıloğlu gibi üzüntüyle karşıladım" dedi. Meral KINACILAR

***