Şehitkamil Belediye Başkanı ve Adayı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarına yeni dönemde seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri anlattı. Program, Şehitkamil Belediyesi’nin tanıtım filminin izletilmesi ile başladı. Tanıtım filminin izletilmesinin ardından kürsüye çıkan Fadıloğlu, yapılan projelerin ortak kararlar sonrasında hayata geçirildiğini belirterek, “Bu süreç içerisinde şu ana kadar yapılan bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Fadıloğlu yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri slayt şeklinde sundu.

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

'Aile Merkezi üzerinde durduğumuz konuların en önemlilerden bir tanesi' diyen Başkan Fadıloğlu “Çünkü Gaziantep eğitimde 80. sırada. Okul öncesi eğitim Gaziantep’te yüzde 20’ler seviyesinde bu oranı yüzde 80’e çıkarırsak bir süre sonra eğitimde belli bir noktaya gelmemiz söz konusu olacak. Alt gelir grubu olan yerlerde çocukların sokaktan okula gitmesi gerek. Eğer çocuklar ana sınıfa gitmezlerse direk okula başlayınca okulda sıkıntı çekiyorlar. Sosyal tesilerimizde aile bir tarafta eğitim alırken çocuk bir tarafta eğitim alacak. Gaziantep’te yüzde 8 oranında okuma yazma bilmeyen insanımız var. Okuma yazma kurslarını kendi sosyal tesilerimizde gerçekleştiriyoruz. Millete hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

YARDIM YAPARKEN HASSAS DAVRANIYORUZ

Titiz araştırmalarla belirlenen ihtiyaç sabiplerine yardım ettiklerini söyleyen Fadıloğlu, “Sosyal güvencesi olmayan zor durumdaki aileleri belirliyoruz. Bu kişelere düzenli periyotlarla yardım veriyoruz. Belediye bütçesinden kaynak aktarmadan şehirdeki hayır sahiplerinin yardımlarıyla bu hizmeti gerçekleştirdik. Yardım yaparken hassas davranıyoruz. Yapılan yardımların hepsi direk olarak bilgisayarda tutuluyor isteyen hayır sahibi yardımınını kime verildiği görebiliyor. 40 yaş altında sağlık proplemi olmayan kişilere yardım etmiyoruz” diye konuştu.

MERHAMET ELİ PROJESİ

Özellikle dezavantajlı kesim dedikleri çocukların topluma kazandırılması ile ilgili de projeleri olduğunu dile getiren Fadıloğlu, “Bu çocukların ileride topluma sıkıntı yaşatmasının önüne geçilebilir. Bizim için bu projeler çok önemli. Şu anda geçim sıkıntısı çeken çok insanımız var. Bu gerçeği görüp ona göre hareket etmemiz lazım. Birilerinin hayat stardardı çok yukarıda bazılarının ise çok düşük. Toplumsal dengeyi tutturmak için bu projeye önem veriyoruz. Okuma alışkanlığı düşük diyoruz ama hiç bir şey yapmadan bu insanlardan okumasını istiyoruz. İnşallah bundan sonraki zamanda bütün köy okullarında kitaplar olacak” şeklinde konuştu.

HAZİNENİN BÜTÜN ARAZİLERİ SATILMIŞ

Şehrimizin en önemli sorunlarından bir tanesi de konut sorunu olduğunu ifade eden Fadıloğlu şunları söyledi: "Şehitkamil’de bu daha da üst seviyede. Nedenine gelince üç tarafımız çevrili bir yerdeyiz. Bir taraftan üniversite, diğer taraftan OSB, Orman, Askeriye, 25 Aralık sanayi sitesi, Küsget kitlenmiş durumdayız. Gidebileceğimiz tek yer kuzeydoğu tarafı. Hazinenin bütün arazileri satılmış durumda. 5 yıllık süreç içinde hazineden bir santim yer alamadık. Gaziantep’in en büyük yüzölçümüne sahip yeri Şehitkamil’dir ama, maalesef bir o kadarda sıkıntılıyız. Hazine arazisi, mera alanı, köy ortak kullanım alanı yok. Geçmiş dönemde bunun sıkıntısını yaşadık."

ÇÖZÜM UYDU KENTLER

Vatandaşların kendilerine neden konut yapmadınız diye sorduklarını, arazinin olmadığı yerde konut yapılamayacağını söyleyen Fadıloğlu, "Çözümü uydukentte bulduk. Yapılan uydu kentlerde bir cami bir okul bir iş yeri ile sorun çözülmüyor. Vatandaşın tüm ihtiyaçlarını bu merkezlerde çözdüğümüz takdirde merkeze gelme ihtiyacı kalmıyor. Çok katlı değil bizim bölgemize uygun bir planlama anlayışı lazım. Arsa sıkıntısı vardır 4,5 milyona hitap eden bir imar planı var ama maalesef uygulaması yapılmadığı için konut sıkıntısı var. Yatırım planlarına Gaski, Gazdaş ve Tedaş’ın alınması gerek. Beykent'te bir alanda toplu konut alanı yapacağız. Şehirdeki en önemli meselenin planlama olduğunu düşünüyoruz. Kırsalda olan insanlara özel bir poje uygulayacağız. Onların yaşam durumuna göre bir proje. İnsanlar köyde yaşayıp şehirde çalışıyorlar. Bu şekilde yapılan planlama, herkesin yaşam biçimine uygun” şeklinde konuştu.

PLANLI TİCARET MERKEZLERİ ÜRETECEĞİZ

Geçmiş dönemde yapılan KÜSGET ve 25 Aralıkta artık yer kalmadığını vurgulayan Fadıloğlu şöyle konuştu:“Yeni ticari alanlarına ihtiyaç var. Taşlıca’nın olduğu yerde nitelikli toplu iş yeri sitesi yapılacak. Briketçiler sitesi yapıyoruz. Şehir içinde tozdan ve gürülteden geçilmiyor. Gazikent ormanının arkasında briketçiler için yer yapıyoruz. Aydınlar mahallesinin olduğu yerde tamircilere sitesi yaptık. Bu mahalleredeki iş yerlerine söz konusu esnafa verip şehir içindeki tamircileri çıkaracağız. İbrahimli 2’de engelenmeye çalışıldı ama uygulama bitti. Allah’a şükür tapuları dağıtılacak."

HER KÖYE SOSYAL TESİS

Vefa Hizmeti Projesi'ne de değinen Fadıloğlu, "Sinan Köyü Kent Projesi hayata geçirilecek. Taşlıca Toplu İş Merkezi Projesi hayata geçirilecek. Her Köye Sosyal Tesis Projesi hayata geçirilecek. Bu projeler ile köyden kente olan göçün azaltılması amaçlanıyor. Trafik sorununun çözümüne yönelik olarak Reşadiye Yol Genişletme Çalışmaları ile trafik rahatlatılacak. Çöp Konteynırları yer altına alınacak. Bu proje ile de görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. İbrahimli 2 Kent Parkı Projesi ile yeşil alanları, yürüyüş alanları ve birçok özelliği ile nitelikli bir parkın bölgeye kazandırılması amaçlanıyor" şeklinde konuştu. Haber:Bora Toktaş

İŞTE PROJELERDEN BAZI BAŞLIKLAR İŞTE DİĞER PROJELER

* 'Sivil toplum kuruluşları koordinasyon birimi oluşturacağız

* Tüm köy okullarına, okuma alışkanlığının gelişmesi ve bilgi tooplumunun alt yapısını oluşturmak adına kütüphane kuracağız.

* Engelsiz bir Şehitkamil için tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile ortaak çalışmalar yaparak, engeli vatandaşlarımızın kültürel ve sportif etkinliklere katılımlarına destek olacağız.

* İlçe genelinde; özellikle engelli vatandaşlarımızın hizmetlere erişebilirliğini artıracak önlemlerin alındığı Şehitkamil oluşturacağız.

* Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmalrını sağlayarak, problemlerini dinleyerek, sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak, memnuniyetlerini arttırmaya devam edeceğiz.

TRAFİK

* Sorumluluğumuz altındaki yollarda yaya ve araç trafiğinin daha güvenli daha akıcı olması amacı ile ilçe bütününde, yolların fiziki durumunun iyileştirilmesine yönelik çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

ÇEVRE

* Daha yeşil bir şehitkamil için ağaçlandırma çalışmalarını arttırmak Bİ DÜNYA YEŞİL projelerinin geliştirilerek devam etmesini sağlayacağız.

* MÖP projesi desteklenerek, proje kapsamının geliştirilmesini sağlayarak; halkımızın ve özellikle çocuklarımızın geri dönüştürülebilen atıkların, yerinde ayrıştırılması konusunda bilinçlendiriyoruz ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz.

* Doğa ve çevre dostu belediyecilik anlayışımız ile, çöp konteynırlarını yer altına alarak daha hijyenik ve temiz bir Şehitkamil için çalışmaya devam edeceğiz.

* Kent mekanını ortaklaşa kullandığımız hayvan dostlarımızın sağlıklı yaşaması ve iyi beslenmesi konusunda halkımızla ortak yaklaşımlar sergilemeye devam edeceğiz.

* Ekmek israfını engellemek adına yaptığımız bayat ekmeğe taze umut projemizi geliştirerek devam ettireceğiz.

* Tüm halkımızın kullanacağı fonksiyonel, değişik temalı parklar yaparak Şehitkamilliler'in her türlü

kültürel ve sportif etkinliğe katılabileceği parklar inşaa edeceğiz.

* Halkımızın ibadetlerini daha nitelikli ve sağlıklı şartlar altında yapmalarını sağlamak ve bayramlar dışında, ilçemizdeki kesim faaliyetleri sırasında oluşan olumsuzlukları bertaraf etmek amacı ile, adaklık kurban ve kurban kesim merkezleri yapacağız.

SPORTİF FAALİYETLER

* Sürekli spor ve kamp eğitim merkezleri oluşturmaya devam edeceğiz.

* Halkımızın spor yapma duyarlılığını ve bilincini arttırmak ve halkımızın sağlığının korunması amacı ile tim mahallelerimizde spor alanları oluşturmaya devam edeceğiz.

* Hanımlara yönelik spor alanlarımızın sayısını arttırarak, ilçemizin her noktasına nitelikli spor alanları kazandıracağız.