Şehitkamil Belediye Meclis toplantısı Başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi'nin çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Fadıloğlu, en büyük amacının bu şehre adam gibi bir alt yapı sağlamak ,insanların rahatça yaşayabileceği ortamlar hazırlamak olduğunu söyledi. Fadıloğlu, "Biz hesabını veremeyeceğimiz işe girmeyiz'' dedi.

19 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, söz alan CHP meclis üyesi Nusret Gür; “İbrahimli 2 bölgesi için 18 uygulaması yapıldı. 3 bin-5 bin m2 parselasyon yapıldı. %20 kast artırımı uygulanacak, bu Şehitkamil’in tamamı için yapılsa destek verecektik. Sadece bir bölgeye bu uygulamanın yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Konuyla ilgili söz alan CHP meclis üyesi Mehmet Sucu ise, “Şimdiye kadar İbrahimli 2 bölgesine hep destek verdik. Şehrin Şehitkamil bölgesinde 18 uygulaması yapılırken, Şahinbey bölgesinde bu uygulama yapılmıyor. Şehrin genel görüntüsünde bozulma olur. Birde sanki vatandaşın elinden hakkı alınıyor gibi bir algı oluşacağını düşünüyoruz. Bu nedenle tereddütlerimiz var” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “18 uygulamasından Kamu Ortaklık payını verdiğinde yararlanabilir. Kamu Ortaklık payını tüm hissedarlarıyla devredilirse kullanabilecek. Buradaki mantık plan bütünlüğü içerisinde uygulanıp tertemiz çıkmaktır. Kamunun menfaatlerini korumayı amaçlıyoruz. İbrahimli 2 ‘de 150 bin m2 park alanı var. Orayı kamulaştırmaya kalksak, belediyenin bir yıllık bütçesi yetmez. KOP verirse %20 kast artırımından yararlanacak. Vermez ise yine o zaman 18 uygulamasından yararlanıp, artı değer elde edemeyecek. Burada aklı başında bir plan yapıp, o bölgeyi tertemiz bırakmaktır" diye konuştu. Haber Merkezi