Otopark Valiliğe geçti

Şehitkamil Belediye Meclisi, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında, İncilipınar Mahallesinde bulunan (Yeni maliye binasının yanındaki) otopark Valiliğe geçki, CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, buranın otopark olarak kalmasını isterken, belediye başkanı Fadıloğlu, "Vilayetin dışarıda olan birimleri bir araya toplanacak. Mülk bizim tapulu malımız, kamuya geçmesi bir avantajdır. Burası vilayetin hizmet binası olunca, altına iki kat otopark yapılacak. Şehrin ihtiyacı karşılanacak" dedi.

Şehitkamil Belediye Meclis Salon'unda gerçekleştirilen toplantıda meclis üyelerine aşure ikram edildikten sonra gündeme ilişkin 8 madde ele alındı. Gündeme ilişkin 8 maddenin 6'sı oy birliğiyle kabul edilirken 1 ve 5. maddeler CHP'li üyelerin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 1. madde oylandığı sırada söz alan CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, İncilipınar Mahallesinde bulunan (Yeni maliye binasının yanındaki otopark)Belediye Hizmet Alanı uygulama imar planı değişikliğine yapılan itiraz hakkında söz aldı. Yıldırım, "Resmi kurumların yoğun olduğu bu alanda buranın kamu binası olması, otopark sorununu beraberinde getirecek. Buranın otopark olarak kalması daha uygundur. Karar verecek arkadaşların bunu göz önünde bulundurarak karar vermesini rica ediyorum.” dedi.

Fadıloğlu ise, "Vilayetin dışarıda olan birimleri bir araya toplanacak. Milli Eğitim müdürlüğü 10 bin öğretmenin özlük haklarını takip ediyor. Tapu öylesine, mülk bizim tapulu malımız, kamuya geçmesi bir avantajdır. Burası vilayetin hizmet binası olunca, altına iki kat otopark yapılacak. Şehrin ihtiyacı karşılanacak" diye konuştu. Gündeme ilişkin maddeler görüşüldükten sonra meclis aralık ayının ilk günü tekrar toplanmak üzere dağıldı. Haber Merkezi