Kimileri kucağında bebeği ile kimileri ise ellerinde yürüteçle kendilerini dışarı attı.

Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesi Budak Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın çatısında bilinmeyen bir nedenle gece yangın çıktı. Olay esnasında mahallede devriye atan Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yangını fark etti. Ekipler hemen megafonla anons yaparak, mahalleliyi uyandırmaya çalıştı. Olay yerine sevk edilen 112 ekiplerinin de yardımıyla polisler, yanan apartmandaki dairelerin zillerini tek tek çaldı.

Ekipler, uyandırdığı apartman sakinlerini alevler çatıyı sarmadan binadan çıkarmayı başardı. Polis ekipleri daha sonra bina çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alırken, 112 ekipleri ise olası yaralanmalara karşı hazır bekledi. Gece vakti ne olduğunu anlamayan mahalleli ise eşofman ve gecelikleri ile binayı terk etti. Ayağı sakat olduğu belirtilen bir çocuk elindeki yürüteç ile binayı terk ederken, bir kadın ise kucağındaki bebekle dışarı çıkmayı başardı. Ekiplerin duyarlılığı ile yangında can kaybı ya da yaralanma olmadı.

Mahalleli uzun süre tedirgin bakışlarla yangını izledi.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri binanın boşaltılmasının hemen ardından alevlere müdahale etti. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 45 dakika süren çabası sonucu söndürülerek kontrol altına alındı.

Yangının nedeni araştırılıyor

Gün içerisinde çatıda onarım yapıldığı ve izolasyon maddelerinin bulunduğu öğrenilirken, yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Söndürme çalışmalarından sonra çatıda yangının nedenini araştıran itfaiye ekiplerinin raporunun ardından yangının çıkış nedeni belirlenecek.