2 katlı evin üst katında çıkan yangında dumandan etkilenerek mahsur kalan 2'si bedensel engelli 5 kişiyi itfaiye ekibi kurtardı.

Yangın, öğle saatlerinde Oğuzlar Mahallesi'nde çıktı. Bir yakınlarına ait olan ve kira ödemeden kalan Özkan ailesinin yaşadığı 2 katlı evin üst katında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bu sırada sokakta bulunan eşi ve çocuklarının çığlıklarını duyan 35 yaşındaki Ekrem Özkan, itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

DUMANDAN ZEHİRLENDİLER

İhbar üzerine olay yerine gelerek yangına müdahale eden itfaiye erleri, dumandan etkilenerek içeride mahsur kalan bedensel engelli 25 yaşındaki Pınar Özkan ile kendisi gibi engelli kızı 7 yaşındaki Esmanur, 2 yaşındaki Yunus Emre ve Yusuf Yılmaz Özkan adlı bebek ile 75 yaşındaki Hatice Karakuzulu'yu dışarı çıkardı. İtfaiye erleri tarafından tahliye edilerek dışarı çıkarılan 5 kişi, dumandan etkilendikleri için ambulanslarla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

Çıkış nedeni araştırılan yangında tüm eşyalarının yandığını söyleyen Ekrem Özkan, "Ben dışarıdayken eşim ve çocuklarımın çığlıklarını duydum, baktığımda alevler evi sarmıştı. Yazın boyacılık, kışın hurda toplayarak geçimimi sağlıyorum. Burası bir akrabamıza ait ve kira ödemeden kalıyoruz. Şimdi ne yapacağımızı şaşırmış durumdayım" dedi.

DHA