Eğer Bedesten binası öğrenci yurdu olarak kalsaydı, binanın çürüyen ve çatlaklar oluşan temeli bu ağırlığa dayanamayacak ve çökecekti. Böylece yüzlerce öğrencinin kalacağı yurt binasında büyük bir faciada yaşanacaktı. Bu durum, bina park için yıkılıp altındaki otoparkın onarımı sırasında ortaya çıktı. Binanın zemininin özellikle Alleben deresine yönelik duvar kısmının çürümeye yüz tuttuğu ve çökme noktasına geldiği tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi şimdi harekete geçti ve alt kısımdaki otopark bölümünü güçlendirmek için ilk adımı attı. 13 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak ihale sonrası, zemin güçlendirme çalışmasının yapılacağı belirtildi.

DUVARLAR ÇÖKMÜŞTÜ

Meclis kararıyla önce öğrenci yurdu, sonra da bundan vazgeçilerek park yapılması için yıkılan Bedesten Alışveriş Merkezi'nin yerindeki çalışmaların durdurulması gazetemizde haber olmuştu. Bu haber sonrası açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Deniz Köken, "Duvarlar çok kötü durumdaydı. Bu duvarlar orayı nasıl taşımış? Duvardaki çatlaklar nedeniyle otoparkı yeniden yapacağız. Duvarda çatlak olmasaydı, şimdiye kadar biterdi" dedi.

İHALE 13 TEMMUZ'DA

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Deniz Köken, çalışmaların durmasıyla ilgili yaptığı açıklamada çalışmaları otoparkı yeniden ihaleye çıktıkları için durdurduklarını belirterek, civardaki esnafın durumdan haberdar olmadığı için şikayet ettiğini söyledi. Köken, "inceleme yaptığımızda Duvarların çok kötü durumda olduğunu gördük. Bu duvarlar binayı nasıl taşımış anlamak mümkün değil. Biz çatlakları görünce etüd yaptırdık. Etüd sonunda burayı komple sökmek durumunda kaldık. Otoparkı yeniden yapacağız. İhale 13 Temmuz'da yapılacak. Duvarda çatlak olmasaydı, şimdiye kadar biterdi" diye konuştu. Meral KINACILAR