Gaziantep’te etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bir mobilya fabrikasının çatısı ve duvarı yerle bir olurken, fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Oy kullanmak için fabrikadan çıkan işçiler ise ölümden döndü.
Küsget Sanayi Sitesi civarında bulunan Niyazi Üstündoğ’a ait mobilya fabrikasının çatısı, etkili olan şiddetli rüzgara dayanamayarak uçarken, binanın duvarları da yıkıldı. Yıkımın şiddetiyle fabrika adeta savaş alanına dönerken, büyüt mobilyalar enkaz altında kaldı. Deprem görüntüsünü andıran yıkımla onlarca mobilya malzemesi kullanılamaz hale geldi.
İş yeri sahibi Niyazi Üstündağ, tek tesellilerinin ölen ya da yaralananın olmaması olduğunu ifade ederek, “Pazar günü seçim dolayısıyla iş yerimizi açmayarak oy kullanmaya gittik. Akşam saatlerinde fabrikanın yıkıldığı bilgisini komşularımız bize verdi. Buraya geldiğimizde fabrikanın yerle bir olduğunu görünce büyük bir şok yaşadık. İlk önce deprem ya da patlama olabileceğini düşündük ancak daha şiddetli fırtına ile birlikte iş yerimizin bu hale geldiğini öğrendik. İçeride 130-150 bin TL civarında malzememiz tamamen kullanılamaz hale geldi. Tek tesellimiz kimsenin burnunun kanamamasıdır. Oy kullanmaya gitmeseydik bu noktada her gün 5 ya da 6 kişi mutlaka çalışıyordu. İşçilerimiz Allah korusun bu enkazın altında kalabilirdi” dedi.