SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kıdem tazminatlarının da sigorta primleri gibi aylık olarak devlete ödenmesi, devletin de işçiye ödemesi gerektiğini söyledi. Konukoğlu, "Fabrika batınca çalışan, kıdem tazminatının derdine düşüyor. Yıllarca mahkeme kapılarında kıdem tazminatını almanın mücadelesini veriyor" dedi.

Konukoğlu, kıdem tazminatlarının korunması için sigorta primi gibi "kıdem priminin" de aylık olarak devlete ödenmesi ve kıdem tazminatının işçiye devletçe ödenmesini önerdi.

Fabrikaların, işletmelerin batması halinde kıdem alacaklarının da battığının altını çizen Konukoğlu, "Fabrika batınca çalışan kıdem tazminatının derdine düşüyor. Yıllarca mahkeme kapılarında kıdem tazminatını almanın mücadelesini veriyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep sanayisinin esnek yapıda olduğunu ve ekonomideki olumsuzluklar karşısında çok hızlı değişim sağladığını anlatan Konukoğlu, komşu ülkelerden kaynaklanan sorun karşısında 2000'li yıllarda olduğu gibi kısa sürede toparlanacak kabiliyette olduğunu kaydetti.