Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ise, ihracattaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gaziantep’in her alanda olduğu gibi ihracatta da başarı hikâyeleri yazmaya devam ettiğini söyledi.

6. SIRADA YER ALDIK

Türkiye İhracatçılar Meclisitarafından açıklanan ihracat verilerine göre Gaziantep, Aralık ayında ihracatını geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 6,9 arttırdı. Gaziantep’ten Aralık ayında 588 milyon 819 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, 2017 yılında toplam 6 milyar 552 milyon 855 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmiş oldu. Geçen yıla göre ihracatını yüzde 4,8 attıran Gaziantep, 2017 yılında en çok ihracat yapan kentler sıralamasında 6. sırada yer aldı.

HIDIROĞLU: EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu Gaziantep’in 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Geride kalan yılın sadece Gaziantep’in ihracatında değil ekonominin tamamında da atılım yılı olduğunu vurgulayan Hıdıroğlu, “Gaziantep olarak 2017 yılını en çok ihracat yapan kentler sıralamasında 6. sırada tamamladık. İhracatçılarımızın üstün gayretleri sonucunda kentimiz ihracatını 2017 yılında geçen yıla oranla yüzde 4,8 artışla tamamladı. Üstün gayret ve emekleri için tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. 2023 hedeflerine ulaşmak için daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yapmak zorundayız. Bunun yanında kentimize özgü yeni üretim modelleri geliştirmeliyiz. Artık geleneksel ve klasik üretimden vazgeçerek ileri teknoloji ile üretim yapmalıyız" dedi.

ÇIKMAZ: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz 2017 yılı ihracat hedeflerinin yakalandığını ifade ederek 2018 yılı hedeflerini 10 milyar dolar olarak açıkladı. Gaziantep’in ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Başkan Çıkmaz “Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2017 yılında 6 milyar 552 milyon 855 bin doılar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini almıştır” dedi

EN ÇOK İHRACAT YAPAN BÖLGE

Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep’in Aralık ayında 588 milyon 819 bin dolarlık ihracat yaptığını ve kentin 2017 yılında toplam 6 milyar 552 milyon 855 bin dolar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini aldığını belirten Başkan Çıkmaz Gaziantep’ten sektörel bazda Halı, Hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri ihracatında önde gelen sektörler olduğunu sözlerine ekledi.

HEDEFLER BÜYÜK

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye’nin büyümesinin daha fazla üretim ve daha fazla ihracatla mümkün olduğunu belirterek 2018 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 10 milyar dolar ihracat hedeflendiğini ifade etti. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT