* Bu memleketin tamamının namazı bozulmuş diye. Bütün kurumlar iflas etmiş.

* Yolsuzluğu, hırsızlığı, dolandırıcılığı yapan, güven temin etmeyen maalesef eğitimli nesil.

* Biz okullarımızda yetiştirdiğimiz gençleri uyuşturucuya müptela yapıyoruz

* Açık ve net ifade edeyim; Ben devlet hastanelerine gitmekten utanıyorum.

* Bu memlekette bu kadar imkanlar var iken, hala birileri reklam yapıyor

* Gazi Muhtar Paşa yeni yapıldı 14 trilyon para harcandı. Demir yığını… Yav hiç mi mimarınız, hiç mi şehir plancınız yok.

* Ben nasıl olsa bu memlekette çeker giderim veyahutta bu memlekette kimsenin selamını almam, selam vermem diye hizmet edersen böyle olur.

* Bundan sonra konuşacağız. Neler yapıldı, bu memlekete nasıl kötülükler yapıldı bunları konuşacağız, kimse kusura bakmasın.

* Altı yaş olanlar korksun. Altı ıslak olanlar bu memlekette neler yaptıklarını bilenler korksunlar. bizim altımızda hiç bir yaşlık yok. onun için ben böyle rahat konuşuyorum.

BEKİR HOCA HAKKINI HELAL ETMİYOR

Oğuzeli eski Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep'teki olumsuz gidişatla ilgili sessizliğini gazetemize bozdu.. Eğitimden Suriyelilere, kent idaresinden, siyasete ve trafik sorununa kadar her konuda çok ciddi mesajlar veren Öztekin, herkesi sorumlu olmaya ve kente sahip çıkmaya davet etti. Gaziantep'te bilginin önemli olmadığını söyleyen Öztekin, "Bu memlekette bu kadar imkanlar var iken, hala birileri iş yapacağına reklamını yapıyor, birileri hizmeti kendine dert edinemiyor, yukarıdan bir türlü aşağıya halka inemiyorsa, o zaman bu memlekette bir problem var. Biz iffetimizden, hayamızdan dolayı 'aman ya kırmayalım' diye konuşmadık. Ama bundan sonra konuşacağız. Bu memleket için konuşacağız, Yazık değil mi Gaziantep'imize? " dedi.

Bekir Öztekin konuşmasında Gaziantep'i bu hale getirenlere hakkını helal etmediğini söyleyerek "Bu memleketi kim bu hale getirdiyse ben hakkımı helal etmiyorum. bu memleketi gecekondu yaptılar, yüzde 70'ini. Kim yaptı dünküler yaptı. Bugünkülere de diyorumki, biz gecekonduları düzeltelim ama modern gecekondu yapmayalım. Modern gecekondular yapıyoruz. Gecekonduları kaldırıyoruz yerine binalar yapıyoruz hani bunun otoparkı? Otoparkı yok. Eşek bağlayacak yerler koyunda eşek bağlayalım oralara. Artık eşek dönemi bitti, deve dönemi bitti. Araba dönemi geldi. Allah aşkına ya. Bu memlekette yoksa gidin Avrupa'dan bulun getirin. Paranız mı yok?"diye konuştu.

İŞTE ÖZTEKİN'İN MESAJLARI

* MİLLİ EĞİTİMİ KALIBA OTURTAMADIK

Milli Eğitimi bizler çok dejenere ettik ve bir kalıba oturtamadık. Belirli şeylere öncelik veremedik. Partimin dışında şahsen savunduğum şey; milli ve manevi değerleri sahip bir nesil. Bunu yapmazsanız fiziki şartları düzeltmeniz hiç bir işe yaramıyor. Biz çok iyi şartlarda okul okumadık. Fiziki şartları iyi olan yerlerde de okumadık. Ama çok iyi eğitim aldık. Memlekete, millete bayrağa, istiklale hizmet edecek çok ciddi eğitim aldık. Biz büyüklere saygıyı aldık, küçüklere sevgiyi aldık. Barışı, hoşgörüyü, beraber yaşamayı, herkese iyi gözle bakmayı biz bunları da aldık. Bizim o dönemde fiziki şartlarımız çok iyi değildi.

YENİ NESİL KÖTÜ YOLDA

* Fiziki şartları bu kadar iyi olan bir zamandaki nesile bakıyorsun uyuşturucu başka türlü yanlışlar var. Ben iddia ediyorum, bugün yolsuzluğu yapan, hırsızlığı yapan, dolandırıcılık yapan, yalan söyleyen, entrika yapan, hile yapan, milleti yanlış yönlendiren malını kötüye kullanan, adaletsizlik yapan ve güven temin etmeyen bir nesil maalesef eğitimli nesil.

EĞİTİMDE ÇOK CİDDİ SORUNLAR VAR

* Burada saydığım şeylerde eğitimsizlikler yok. Onun için bugün memleketimizde yapılan yanlışların yüzde 99'unu eğitimliler yapıyor. Öyle ise eğitimimizde bir problem var. Biz eğitimimizde manevi ve milli değerlerimizi geleneklerimizi göreneklerimizi eski eczadımızın yapısını biz bu nesile aktaramıyoruz.

* KÖRÜK HİKAYESİ

Ben bir misal anlatayım; Yemenli bir okul arkadaşım var.. Yemen'de körükle ciddi şeyler yaparlarmış. İnsanlar körük çekmeden usanmışlar. Artık yapamıyorlar. Bir yol bulmuşlar, maymunları bir yere, insanları bir yere toplamışlar. Bir keçi getirmişler. Keçiyi kulağından tutmuşlar körüğün yanına getirmişler. Hadi bunu çek diye. Ne bilsin keçi çekmeyi. Keçiye ciddi bir dayak atmışlar. Bir daha getirmişler keçiyi çek bakayım şu körüğü. Keçi ne anlasın. Bir kez daha dayak atmışlar en sonunda keçinin boğazını kesmişler. Maymunlar bunu görmüş. Bu kez Maymunları körüğün başına oturtmuşlar. Maymun başlamış körüğü çekmeye. Yemenli arkadaşım diyor ki, o insanların zorlandığı körük çekme hadisesini maymunları otururdu 3 saat, 5 saat hatta saatlerce körük çekerlerdi.

GENÇLERİ UYUŞTURUCU MÜPTELASI YAPIYORUZ

Ben diyorum ki, elin adamı akılını kullanıyor, dağdaki maymunu eğitiyor yetiştiriyor, körük çektiriyor. Biz okullarımızda yetiştirdiğimiz gençleri uyuşturucuya müptela yapıyoruz, dağa terörist olarak gönderiyoruz, hırsızlık yaptırıyoruz, yalan söylettiriyoruz, Milletin malını çaldırıyoruz. Eğitimde ciddi bir problem var. Dert edinmediğiniz bir şeyler netice alınmaz.

* EĞİTİMDEN ANLAYAN ADAMLAR GELMELİ

Kitap dağıtmak çok önemli bir şey. Ama bununla yetinmelimiydik hayır. Öğretmenlerimizin yetişmesinde problem var, müdürlerin getirilmesinden problem var. Bizler eğitimden anlayan adamları oturtmalıyız.

GAZİANTEP'TE UZMANLIĞIN KIYMETİ YOK

Gaziantep'te Kent konseyi Suriyelilerle ilgili rapor hazırlıyor ama bunu başka kurumlar hazırlıyor. Bir Allah'ın kulu bana dönüp, yav Suriyelilerle ilgili yazacağız, çizeceğiz bir şey hazırlayacağız, bunlarla ilgili fikrin var mı demiyorlar. Halbuki bunları yazanların arasında Ortadoğu ile alakalı bir tane belgesi olan yoktur. Ortadoğu halkını, kültürel yapısını bilmezler, sosyal yapısını dini ve mezhebi açıdan yapısını bilmezler. Ben Ortadoğu'da yıllarca kaldım. İki üniversite bitirdim, üniversitelerde hocalık yaptım., Ticaret olarak da gittim geldim., Türkiye'de en iyi bilenlerden birisiyim. Ama Antep'te kişinin kıymeti yok. Antep'te ciddi manada bir sahada uzmanlığınız kıymeti yoktur.

* DEVLET HASTANESİNE GİTMEKTEN UTANIYORUM

* Suriyeli kardeşlerimiz şu veya bu sebepten dolayı geldiler. Antep'te 300-400 bin tane Suriyeli var. Açık ve net ifade edeyim; Ben devlet hastanelerine gitmekten utanıyorum. Ne ayıp ? Bu memlekette çok güzel özel hastaneler yapıldı. Yapanları tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Keşke bunun kadar daha özel hastane yapılsa. Ama bu memleket 2 milyonluk memleket. İşçisi, emeklisi memuru garibanı fakiri miskini bunlar devlet ve üniversite hastanelerine gidiyorlar. Burada korkunç bir yoğunluk var. Buralar rezil.

* SURİYELİLER HASTANELERE YIĞILIYOR

13 yıllık iktidarımızda 1 tek devlet hastanesi yapamadık. Niye takip etmedik. Erzurum dağlarına kadar hastane yapıldı. Bunu söylediğin zaman Bekir Hoca tenkit ediyor diyorlar. Allah'tan korkun ya, 300-400 bin tane Suriyeli var. İşleri güçleri yok. En ufak şeyde devlet hastanesine yığılıyorlar. Defalarca söyledim, bunlar burada yaşıyorlar, bir kaç tane bina kiralayın. Devletin buna gücü yeter. Gelin belli yerlerde bir kaç tane bina kiralayn. Yüzlerce Suriyeli doktor var. Asgari ücretle iş bulamıyorlar. Doktorlardan bir şey anlamıyorlar, bir şey ifade edemiyorlar. Perişanlar. Bina kiralayın Suriyeli doktorları sağlık il müdürlüğü imtihan etsin dedik. Suriyeli vatandaş kendi dilini bilen doktorlarda tedavi olsun dedim. Devlet hastanelerinde de benim Anteplim muayene olsun. Ama maalesef olmadı. Bu tamamen bizim Gaziantep'i yönetenlerin öngörüsüzlüğü. Ama bizde kimse fikre bilgiye önem vermez. Makamda iseniz sizin sözünüze bakar, işlerine gelirse yaparlar, gelmezse güler geçerler.

FİKİR ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

* Yazık bu memlekete. Bu memleket hepimizin. 2 milyon nüfusluk bir memleket. Süratle Fikir üreteceksiniz yenilik üreteceksiniz.

* REKLAM YAPMAKTAN FİKİR ÜRETMEYE VAKİT YOK

* Biz reklam yapmaktan çözüm üretmeye vakit bulamıyoruz ki. Hala reklam peşindeyiz. Aşağıya halka ineceksin. Ben Oğuzeli'nde çizmeleri giyip gezip dolaşıyordum. Reklam yapmasını bilmiyormuydum. İddia ediyorum, hodri meydan diyorum. 60 yılda yapılmayanı 5 yılda yaptım. Oğuzeli'nde imkansızlıklar içinde. Bu memlekette bu kadar imkanlar var iken, hala birileri reklam yapıyor, hizmeti kendine dert edinemiyor, yukarıdan bir türlü aşağıya halka inemiyorsa, o zaman bu memlekette bir problem var. Biz konuşmuyoruz, iffetimizden hayamızdan dolayı aman ya kırmayalım diye… Ama konuşacağız. Bu memleket için konuşacağız. Yazık değil mi bu memlekete.

SURİYELİLER BAŞIMIZ AĞRITACAK

* Denge bozuldu. Suriyeliler çok değil bir kaç sene sonra burada başımıza ciddi problem olacak.Bunun altından kalkamayacağız. Daha zor olacak. Kimse meselenin özünde bu işin uzmanı kim sormuyor.

* TRAFİK SORUNU İÇİN SAHA ŞART

Trafik sorununu çözmek için aşağı ineceksin. Yol yürüyeceksin. Vatandaş nereden geçiyor, nereden gidiyor, Nerede tıkanıklık var günlerini harcayacaksın.

* GAZİ MUHTAR DEMİR YIĞINI

Gazi Muhtar Paşa Bulvarı yeniden yapıldı ve 14 trilyon para harcandı. Oysa kısa süre önce yenidenr düzenleme yapılmıştı. Nedense böyle karar vermişler. Yaptıkları şey tamamen Demir yığını… Yav hiç mi bir mimarınız yok. Hiç mi şehir plancınız yok. Yazık değilmi harcanan milyonlara..

* KİLİS YOLU REZİLLİĞİ

Kilis yoluna gidiyor musunuz ? Ben günlük gidiyorum. Kilis yolu Kilis'ten gelen öbür taraf Kazıklı'ya kadar asfalt duble yok. Antep'ten Kazıklı'ya kadar rezil bir yol. Ben orada oturuyorum. Onun için tam rezalet. Burada ciddi bir manada alacak ekibini şehir plancısı ile iç mimarıyla mühendisiğiyle memleketin içinde çizmeyi gireyecekler dolaşacaklar. Nerede problem var. Ciddi manada şehir plancısıyla, mimariyle iç mimarıyla mühendisiyle memleketin içinde çizmelerini giyecekler dolaşacaklar.

* PES ARTIK

Karataş'ta havaalanına doğru giderken yolu gördünüz mü? El insaf. Ben anlamıyorum ne olduğunu. Bu kadarı nasıl bir artık reklamcılık, bu kadarı şahsa yönelik bu çalışmalara pes artık yani. Pes artık yani. Bu memleket bizim ya. Bu memleket topyekün bizim yani. Çocuklarımız bu memlekette yaşayacak. Biz bu memlekette başımız dik alnımız açık gezmeliyiz. Mesleğimizi bıraktık mı, koltuğumuzu, makamımızı bıraktıktan sonra bu memlekette rahat gezebilmeliyiz. Ben nasıl olsa bu memlekette çeker giderim veyahutta bu memlekette kimsenin selamını almam, selam vermem diye hizmet edersen böyle olur.

RANT KAZANACAK YER DEĞİL

Bu memleket rant kazanacak yer değil. Bu memleket hizmet edilecek bir yer. Allah aşkına ya, yazık değil mi?

* HAYVAN OTURMAZ

Suriyelilerin gidin de haline bakın. İnsan oturmayı bırakın da bazılarının oturduğu yerde hayvan oturmaz. Baytar götürün oraya. Baytar götürmek lazım oraya. Yazık değil mi? Hayvanlık yerler.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Bu memleketi kim bu hale getirdiyse ben hakkımı helal etmiyorum. bu memleketi gecekondu yaptılar, yüzde 70'ini. Kim yaptı dünküler yaptı. Bugünkülere de diyorumki, biz gecekonduları düzeltelim ama modern gecekondu yapmayalım. Modern gecekondular yapıyoruz. Gecekonduları kaldırıyoruz yerine binalar yapıyoruz hani bunun otoparkı? Otoparkı yok. Eşşek bağlayacak yerler koyunda eşşek bağlayalım oralara. Artık eşşek dönemi bitti, deve dönemi bitti. Araba dönemi geldi. Allah aşkına ya. Bu memlekette yoksa gidin Avrupa'dan bulun getirin. Paranız mı yok? Yeri geldiğinde 'ben IMF'e bu kadar para verebilirim' diyordun. Bunu vereceğine getirde birşeyler yaptır o zaman. Konuştun mu konuşuyorsun. Yazık değil mi bu memlekete? Şu memleketin yapısına, haline bakın. Radikal kararlar alıpta oturup, ben şunu yapacağım, açın bakalım, İnönü caddesinden saatlerce bekleniyor.

ADAYLARA BİRİLERİ KARAR VERDİ

Milletvekili adaylarına birileri karar veriyor. Bir ekip karar veriyor, Gaziantep'i tanımayan, biz şikayet ediyoruz masa başında haber yapılıyor diye. Ama bu memleketi idare edecek adamı da milletin tayin etmesi lazım. Bundan sonra konuşacağız. Neler yapıldı, bu memlekete nasıl kötülükler yapıldı bunları konuşacağız, kimse kusura bakmasın. Altı yaş olanlar korksun. Altı yaş olanlar bu memlekette neler yaptıklarını bilenler korksunlar. bizim altımızda hiç bir yaşlık yok. onun için ben böyle rahat konuşuyorum.

TIP FAKÜLTESİNDE BÖYLE DOKTORLAR VARSA ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Onun için ben boşuna söylemedim. Bu memleketin tamamının namazı bozulmuş diye. Bütün kurumlar iflas etmiş. Baldızı böbrek nakli yaptırdı. üniversite hastanesinde doktor ilgilenmedi. ilgilenmedikleri için Hollanda'ya telefon ettiler Hollanda'dan özel helikopter geldi hastayı helikopter aldı Hollanda'ya götürdü. O baldız vefat etti. Öbür baldızımda o da böbrek nakli yaptırdı. O da izinde. Geçen gün oda rahatsızlanmış, oğlu alıp Sanko'ya götürmüş. Doktor bu benim çok fazla saham değil, üniversiteye nakledeyim, üniversiteye gidin demiş. Yine almadılar. sonra akşama doğru dekanı aradım yine ilgilenmediler. En son rektörü aradım. Hala acildeler gece oldu. Rektör sağolsun hastamızı içeri aldırabildik. Acil bir hasta. Sabahleyin doktor geldi, hastanın yanında, asistanlara, 'Arkadaşlar bunlar önce Sanko'ya giderler, Sanko bunları kovalar buraya ondan sonra da devreye adam koyarlar öyle buraya aldırırlar demiş. İşte memleketin hali bu. Biz kendi içimizde özeliştiri yapamazmıyız. Arkadaş biz 13 yılda bu memlekete tek bir devlet hastanesi yaptıramadık. Bunu söyleyince özel hastanelere karşı diyorlar. Ben diyorumki bu memlekette bu kadar özel hastane var bu kadarı daha yapılsın. Ama garibanların gideceği adam gibi devlet hastaneleri yapılsın. Gitmeye utanıyorum ben.