Gaziantep dün AK Parti ile uyandı AK Parti ile yattı.. İktidar partisi il yönetiminde radikal değişiklik yaparak dikkat çekerken, aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da ağırladı. Hem il kongresini yapan ve il başkanlığına Eyüp Özkeçeci'yi getiren Ak Parti'de en dikkat çeken gelişme, il yönetiminin sıfırdan yenilenmesi oldu. Eski yönetimden çok az ismin yer aldığı yeni yönetimde 7 bayan görev aldı. Kongreye katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep'e kahramanlığından dolayı övgüler yağdırırken hizmet sözü verdi. Gaziantep'i Türkiye ve Ortadoğu'nun değil dünyanın yükselen şehri yapacaklarını belirten Davutoğlu,"Gaziantep'e çok büyük hizmetlerimiz olacak. Gaziantep her türlü hizmeti hakediyor. Hassa Dörtyol arasına yapılacak tünel ile Gaziantep-İskenderun arası 90 km kısalacak. Karaman, Mersin, Osmaniye, Adana Konya Gaziantep, üzerinden Habur'a kadar hızlı trenle bağlanacak" dedi. Davutoğlu, 2015 seçimlerinde Gaziantep'ten rekor oy beklediğini ifade ederek, "Oylarınızı yüzde 70'e çıkarmaya hazır mısınız? Allah Gaziantep'e her zaman aziz eylesin" dedi.

ULAŞIMA SİS ENGELİ

Ak Parti 5. Olağan il kongresine tek listeyle gidildi. Mehmet Eyüp Özkeçeci delegelerin büyük çoğunluğunun oyuyla il başkanı seçildi. Kongreye Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte kongreye katıldı. Davutoğlu'nun uçağı, önce yoğun sis nedeniyle hava trafiğine takıldı. Ahmet Davutoğlu'nun uçağının, Gaziantep'te yaşanan hava muhalefeti nedeniyle önce Hatay'dan Kahramanmaraş Havaalanı'na inmesi planlandı. Ancak hava şartlarının normale dönmesiyle Başbakan Davutoğlu'nun uçağının Gaziantep Havaalanı'na iniş yaptı.

KONGRE KARATAŞ'TA YAPILDI

Karataş bölgesinde spor salonunda yapılan kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Ali Şahin, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski milletvekilleri Mahmut Durdu, Özlem Müftüoğlu'nun yanısıra ilçe belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

YAPANIN YANINA KAR KALMAYACAK

Kongrenin açılışında konuşan Teşkilatlardan Sorumlu Genel BaşkanYardımcısı Süleyman Soylu, özgür, demokratik, zengin ve hedefleri olan bir Türkiye için var olduklarını belirterek, "Bu millet 17, 25 Aralık'a rağmen, 6-7 Ekim'e rağmen geri adım atmadınız, sinmediniz, korkmadınız ve Türkiye'yi bu noktaya taşıdınız. 30 Mart'ta millete efendilik taslayanlara büyük bir ders verdiniz. Bu millet Ak Parti'ye 30 Mart'ta yüzde 45.5 oy verdi. Artık Türkiye'de yapanın yanına kar kalmayacak. 2015 seçimlerinden de başarılı çıkarak dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız" diye konuştu.

40'LARDAN YÜZDE 62'LERİN ÜZERİNE ÇIKTIK

Kongrede konuşan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep'in önemli bir coğrafyada bulunduğunu bu coğrafyada Ak Parti şemsiyesi altında hizmet etmenin büyük bir şeref olduğunu söyledi. Gaziantep'te yüzde 40'larla başladıklarını 2011 seçimlerinde oy oranını yüzde 62.3'e çıkardıklarını belirten UzeR, "Çıtayı Gaziantep'te en üst noktaya getirdik" dedi.

Türkiye'nin istikrarın Ak Parti ile geldiğini gönül rahatlığı ile görevini Mehmet Eyüp Özkeçeci'ye bıraktığını söyleyen Uzer, "Gaziantep'in istikrarı başarısında en büyük etken. Görevimi 2001 yılında bizlerle birlikte yola çıkan arkadaşım Eyüp Özkeçeci'ye gönül rahatlığı ile bırakıyorum. İl başkanlığını bırakıyorum, bugünden itibaren Eyüp Bey'in emrinde partimin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

UZER, ÖZKEÇECİ'DEN BİRLİK BERABERLİK FOTOĞRAFI

Uzer, konuşmasının sonunda bayrağı teslim edeceği Mehmet Eyüp Özkeçeci'yi çağırarak birlik beraberlik görüntüsü verdi.

FATMA ŞAHİN:AK PARTİ DEMEK GAZİANTEP DEMEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 93 yıl önce Antep'in kurtulduğunu, Gazi olduğunu belirterek, "Kurtuluşumuzu kutladık. Şahinbey'in, Şehitkamil'in torunları olarak, ihracatımızla büyümeye ve destan yazmaya devam ediyoruz" dedi.2002'de Gaziantep'te milli iradenin hakimiyetiyle kaleler yıkıldı. Ak Parti Gaziantep demek, Gaziantep Ak Parti demek" dedi.Divan Başkanlığını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül'ün yaptığı kongrede divan yardımcılıklarını Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Şahinbey ilçe başkanı Hakan Kurt, İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinçoğlu görev aldı. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Gaziantep 5. Olağan İl Kongresi'nde, Gazianteplileri selamlayarak başladığı konuşmasında, Davutoğlu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladı. Kurtuluş mücadelesinde Gaziantep'in baş verdiğini ama baş eğmediğini dile getiren Davutoğlu, Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı mücadelesinde yaptığı gibi Ak Parti'lilerin de aynı mücadeleyi gösterdiğini söyledi. Davutoğlu, şunları söyledi:"6 bin 300 şehidimiz var ama hiç baş eğenimiz yok. Gaziantep bizim istiklalimizin başkentidir. Allah, bu tekbirler için şehit olan Şahinbey, Şehit Kamil, Karayılan ve takipçilerini aziz eylesin. Bu topraklarda bir daha tekbir sesini eksik eylemesin. Gaziantep'e izzet yakışır, Gaziantepliler izzet için yola çıktılar. İşte bugün her birinizde Şahin Bey'in, Şehit Kamil'in yüzünü görüyorum. Şahin Bey'i o yıllarda ne harekete geçirdiyse Ak Parti kadrolarını 2001'de aynı ruh harekete geçirdi. NasılGaziantep işgal altındaydı, Gaziantep'in izzeti onuru çiğnenmişti. Aynı şekilde o yiğit Gaziantepliler nasıl ayağa kalktıysa, IMF memuru karşısında bu milletin onuru çiğneniyordu, bir IMF memuru gelip Türk ekonomisinin ne olacağına karar veriyordu. Aynen Gaziantep'i ayağa kaldıran ruh gibi, Ak Parti kadroları ayağa kalktı ve dedi ki 'Bu milleti bir daha namerde değil merde bile muhtaç etmeyeceğiz. Kimsenin bu milletin nefsiyle izzetine dokunmasına izin vermeyeceğiz.' İşte Ak Parti kadrolarının hayali, hedefi budur. Nasıl yabancı güçlerle işbirliği yapanlar, istiklal mücadelesinde hesap vermişse, bu milletin iradesine rağmen yabancı işbirlikçilerle kim iş tuttuysa hesap verecek. Kim milli iradeyi zedeleyecek, tavırlar içine girdiyse o da hesap verecek."

GAZİANTEP ARTIK ENSAR BİR ŞEHİR

Suriye'de zalim bir rejimden, vahşet eden bir terör örgütünün baskısından kaçan Suriyelilere kucak açtığı için Gazianteplilere teşekkür eden Davutoğlu, "Gazi şehir artık bir ensar şehirdir. Allah sizden razı olsun" dedi.

GAZİANTEP HİZMETİ HAKEDİYOR

Gaziantep'i Türkiye ve Ortadoğu'nun değil dünyanın yükselen şehri yapacağız. Gaziantep'e çok büyük hizmetlerimiz olacak. Gaziantep her türlü hizmeti hakediyor. Hassa Dörtyol arasına yapılacak tünel ile Gaziantep-İskenderun arası 90 km kısalacak. Karaman, Mersin, Osmaniye, Adana Konya Gaziantep, üzerinden Habur'a kadar hızlı trenle bağlanacak" dedi. Davutoğlu, 2015 seçimlerinde Gaziantep'ten rekor oy beklediğini ifade ederek, "Oylarınızı yüzde 70'e çıkarmaya hazır mısınız? Allah Gaziantep'e her zaman aziz eylesin" dedi.

GAZİANTEP ÇÖZÜM SÜRECİNE DE ÖRNEK ŞEHİR

Başbakan Davutoğlu, Gezi olaylarından ve 6-7 Ekim ile 17- 25 Aralık olaylarından alınlarının aklarıyla çıktıklarını ifade ederek, "Alnımız ak. Kanımızdaki alın bayrağımızda şekillendiği gibi akı alnımızdaki ak olan ak davayı yüceltmek için Türkiye ve dünyanın her yerinde ak ve al bayrağı onurla dalgalandıracağız. Çözüm sürecini bütün provokasyonlara rağmen sürdürmeye kararlıyız. Gaziantep, çözüm süreciyle hedeflediğimiz Türkiye'nin güzel timsalidir. Çünkü Gaziantep'te tüm vatandaşlarımız, Türkü, Kürdü, Suriye'den gelen kardeşlerimiz, barış ve huzur içinde yaşıyorlar" ifadelerini kullandı. Meral KINACILAR

İŞTE EYÜP ÖZKEÇECİ’NİN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

1-Abdülbaki Sevinç (Sanayici)

2-Abdülkadir Güven (Esnaf)

3-Abdullah Durdu (Avukat)

4-Adil Aslanyürk (Ticaret)

5- Adil Birışık (Em. Öğretmen)

6- Ahmet Kök ( Esnaf)

7- Ahmet Murşit Meriç (Ticaret)

8-Ali Bayram Özkardemli (Esnaf)

9- Ali Demir (Avukat)

10- Ali Kemal Akdoğan (Avukat)

11- Ali Uncuoğlu (Ticaret)

12-Aysun Şengül (İktisat)

13- Ayşe Nur Mirkelam (İktisat)

14-Cengiz Bayel (Ticaret)

15-Durmuş Ali Doğan (Esnaf)

16- Ekrem Algan (Sanayici)

17- Enes Özkarslı (Mimar)

18-Fahrettin Kaplan (Sanayici)

19- Fatma Erkol (Emekli)

20- Feray Yılmaz ( Mimar)

21-H.İbrahim Karataş (İşletme)

22-Hanifi Çelik (Yönetici)

23- Hatice Füsun Göymen (ev hanımı)

24- Hilmi Dertli (Esnaf)

25-Hüseyin Deveci (Turizmci)

26-Hüseyin Yıldırım (işadamı)

27-İ.Halil Açıkgöz( İşadamı)

28-İ.Halil Arpacıoğlu (Sanayici)

29-İdris Tekin (Reklam)

30-Mahmut Nedim Dayıoğlu (sanayici)

31- Mehmet Aytaç (işadamı)

32-Mehmet Çolakoğlu (Sanayici)

33-Mustafa Birelli (İşadamı)

34-Mustafa Darıcıoğlu (Muhasebe)

35-Mustafa Kılıç (işadamı)

36-Osman Akalın (İnşaat)

37- Osman Bayram (Esnaf)

38-Ömer Marakoğlu (esnaf)

39-Recep Aydıngüler (Serbest)

40-Salih Kadir (Sanayici)

41- Serdar Serçe (Avukat)

42- Serhat Karslıgil (Sanayici)

43-Süreyya Özbakkal (Em. Öğrt)

44-Taner Toprakçı (Sanayici)

45- Ünal Uslu (Esnaf)

46- Yahya Serkan Emre (Harita Müh)

47- Zafer Çağrı Tiryaki (yönetici)

48- Zekeriya Aslan (Ymm)

49- Züleyha Çakmak (yönetici)

YEDEKLER:

Ömer Can, Salih Mehtap, Hakkı Kılıç, Mehmet Yüksel, Metin Gülkaynak, İbrahim Halil Nergiz, Mehmet Aslan, Kenan Günbeği, Mehmet Ali Özbal, Mehmet Ali Kılıç, Fatih İçer, Mesut Doğan, Hatice Kübra Belli, Mehmet Emin Güzeç, Yusuf Güngör, Mehmet Cemil Şahin, Nurettin Fidan, Mehmet Kendirci, Murat Kemal Titiz, Ramazan Işık, Ahmet Şan, İrfan Mahmut Döver, Mustafa Demir, Mustafa Acar, S.Erol Ceylan, Gürbüz Erbağcı, Adem Bozkurt, Gökhan Dilbaz, Ali Türk, Ahmet Cesur, Süreyya Mercan, Hanifi Özdemir, Yakup Erdem Tacettin Yalman, Faruk delen, Aydın Şen, Seran Külahçı, Mehmet Özcan Eraltundiş, Ali Kınacılar, Oğuz diri, İbrahim Yetkin,Bedha Darıcılar, Talip Yılan, Talip Erleblebici, İdris Erikçi, Gülçiçek, Özkorkmaz, Battal Gazi Taşdemir, İsmet Güneysu, Özkan Çağ, Ökkeş Kalyenci

DİSİPLİN KURULU

1- Ömer Küsbeoğlu

2- Metin Kendirkıran

3- Ahmet Yıldız

4- Mehmet Yusuf Aslan

5- İrfan Yırtıcı

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

1-Mehmet Eyüp Özkeçeci

2-Fatma Şahin

3-Ahmet Uzer

4-Ökkeş Eruslu

5-Mehmet Tahmazoğlu

6-Hakan Kurt

7-Rıdvan Fadıloğlu

8-Halil uğur

9-Hacı Fevzi Akdoğan

10-Cuma Gündüz

11-Kemal Vural

12-İbrahim Erdoğan

13-Mehmet Özdemir

14-Kamil Murat Kasney

15-Mehmet Yıldırır

16-Mehmet Bali

17-Mustafa Kemal Sakaroğlu

18-Mustafa Bağcı

19-Nuh Kocaaslan

20-Ahmet Özaslan

21-Mehmet Ateş

22-Murat Alpaslan

23-Mehmet Sarı

24-Filiz Üzücü

25-Mustafa Dinçoğlu

Kongre delegeleri Yedek:

1-Mahmut Nedim Dayıoğlu

2-Adil Aslanyürek

3-Ali Uncuoğlu

4-Enes Özkarslı

5-Ferhat Karslıgil

6-Hilmi Dertli

7-Hüseyin Yıldırım

8-Mustafa Birelli

9-Osman Akalın

10-Ömer Marakoğlu

11-Ali Kemal Akdoğan

12-Durmuş Ali Doğan

13-Süreyya Özbakkal