Ak Parti'nin yeni il başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Emsal Sergen'in elinden aldı. Başkanlık koltuğunu da Ahmet Uzer'den devralan Mehmet Eyüp Özkeçeci, “Zor bir görev aldık ama hep beraber paylaşacağız, başaracağız inşallah"dedi.

Ak Parti Gaziantep 5. Olağan İl Kongresi'nde delegelerin büyük çoğunluğunun oyuyla il başkanlığına seçilen Mehmet Eyüp Özkeçeci Gaziantep Adalet Sarayı’nda düzenlenen mazbata töreninde kısa bir konuşma yaptı. Özkeçeci, "Memleketimize, halkımıza hizmet etmek bizim için büyük bir onur ve şereftir. Bayrağı aldığımız noktadan daha yukarılara taşıyacağız. Bu yolda sizlere güveniyorum. Gözlerinizde o başarı ışığını, çalışma azmini ve şevkini görüyorum. Allah yolumuzu açık etsin" dedi.

BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ

Özkeçeci ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra il binasına geldi. Burada yapılan törende konuşan Mehmet Eyüp Özkeçeci, Ahmet Uzer'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Ahmet Abiyle 6 yıl beraber çalıştık, keyifle, zevkle çalıştık. Hiç bir zaman doğru yoldan ayrılmadık. Ekip olarak rehberimiz oldu. İnşallah bundan sonra da birlikte hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ayrıca Ahmet Abi'ye yapmış olduğu bütün emekler için hizmetler için çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. Halkımıza, memleketimize, Ak partimize hizmet etmenin gururunu inşallah hep beraber yaşayacağız. Allah bu görevin hepimize, vatanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

LİSTE OLUŞTURMAK ZOR BİR İŞ

Ahmet Uzer, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, yönetimlerde görev almanın da çok önemli olduğunu belirterek, "Özellikle Ak Parti gibi Türkiye'nin kaderini 12 yılda çok ciddi şekilde değiştiren bir partide görev almak ve özellikle de yapılan hayırlı işlerin maneviyatından istifade etmek herkese nasip olmaz" dedi.

Ak Parti'de liste oluşturmanın zor bir iş olduğuna değinen Uzer, "Ben sayın başkanın kongre gecesi ve ondan bir gün, iki gün evvel, hatta bir hafta önce bu listenin oluşturulması noktasında ne çektiğini bizzat gözümle gördüm, şahit oldum. Çünkü Gaziantep'te herhalde en çok liste yapan insanlardan biri de benim. 4 sefer liste hazırlama şerefine nail oldum, Allah kısmet etti. Gerçekten de insanların burada görev almak istemesi, öyle ulvi bir davanın içerisinde yer almak istemesi çok doğal. 50 tane yönetim kurulu üyeliği için bine ulaşan sayılarda talebin olması ve bunun içerisinden nitelikli, nicelikli, arkadaşları seçebilmek gerçekten zor. Birileri birşey yazar çizer, kulak asmamak lazım. Bütün kongrelerden sonra listeyi beğenen birini görmedim. Kimse siyaseti anasının karnında öğrenmedi. Bizde siyasete ilk girdiğimizde bizi de yakınlarımız dışında kimse tanımıyordu" dedi.

İLLA KULP TAKARLAR

'Bazı arkadaşımızın ismi olur, bazı arkadaşımızın zamanı olur, bazı arkadaşımızın emeği olur bazı arkadaşlarımızda bunun birkaç tanesi birada olur' diyen Uzer, "Bunların hepsini göz önüne alarak bir karma yönetim oluşturmak gerçekten kolay iş değil. Ne yaparsanız yapın illaki birileri de buna birşeyler konuşur, kulp takar. Ama aslolan, önemli olan inancınıza göre doğru olanı yapmaktır. Ve il başkanlarının görevi de mevcutlar içerisinde en iyisini oluşturmaktır. Eyüp kardeşimizin de bunu layıkıyla yaptığına açıkçası ben inanıyorum" diye konuştu.

EYÜP BEY VE YÖNETİMİ ŞANSLI

Eyüp Bey'in şanslı olduğunu, çünkü kendisinin hep bir rakip gölgesinde kaldığını hatırlatan Uzer şunları söyledi:"2009 ve 2012 kongresinde böyle oldu. Ama eyüp bey tek liste, tek aday olarak kongreye gitti. Eyüp Bey'e ben hep şunu söyledim hiç kimsenin tesiri altında kalmadan bunun başı lideri sen olacaksın sen ekibini kafana göre sen oluşturacaksın. Eğer sen ekibini oluşturmazsan sen ileride rahat edemezsin ve başarılı olamazsın dedim. Hiçbir tesir altında kalmadan hiç bizim yönetimin de tesirinde kalma. Şu şu şu arkadaşlar bizim istediğimiz gibi çıkmadı, bazıları zaman vermedi, bazıları adapte olamadı, biz randıman alamadık, sende alamazsın dedik. Ama şu arkadaşlarımız her yönüyle sana ileride faydalı olabilecek, çalışmalarda faydalı olabilecek siyasi deneyimi olan da arkadaşlarımız, bunlardan da arzu ettiğini al, azru etmediğini alma dedik. bizim konuşmamız öyle oldu."

AK PARTİ'NİN MİSYONU BİTMEDİ

Yeni dönemde görev alan yönetim kurulu üyelerinin de çok şanslı olduğunu ifade eden Uzer, "Çünkü böyle büyük bir partide böyle Türkiye'nin güzel bir partisinde, Türkiye'de garibanların, fakirlerin imdadına yetişen böyle bir partide hizmet edeceksiniz. Garibanların, fakirlerin, hastanelerin kapısının önünde, duvar diplerinde öldüğü bir Türkiye'den bu günlere geldik. Daha Ak partinin misyonu bitmedi. Çünkü bazıları Anavatan partisi gibi veya Demokrat parti gibi görüyorlar. 5-10 sene iktidarda kaldıktan sonra yavaş yavaş erime sürecine girer ve tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alır diye düşünüyorlar. Ama Ak parti siyaset teorilerini alt üst etti. Bizim bildiğimiz, siyasette iktidarlarda ilk seçimde mutlaka düşüş olur. Ama Türkiye'de gördük ki, Gaziantep'i örnek vereyim yüzde 40'larda başladık yüzde 60'ları geçtik, iktidar olmamıza rağmen. Niye Ak parti farklı bir siyasi anlayışla bu memlekette hüküm sürdüğü için" diye konuştu.

İHALE PEŞİNDE KOŞMADIK

'Bal tutan parmağını yalar derler. Arkadaşlar, bizim dönemimizde bunlar yok denecek kadar az oldu' diyen Uzer, "Eğer çok olsaydı, eğer bizim yönetimdeki arkadaşlarımız maddi beklentiler içinde olup, bu ihale senin bu ihale benim diye koşsaydı, resmi dairelerde iş kovalasalardı bu noktaya gelemezdik. Aynı anlayışın Eyüp bey döneminde de ciddi manadada devam edeceğine inanıyorum. Eğer size güven olmazsa insanlar oyunu size vermezler. Kim olursanız olun, lider önemli, genel merkezin rüzgarı önemli ama yerel yöneticilerinde bu işe katkısı çok önemli" dedi.

EYÜP BEY, ELİNİ DEĞİL, BAŞINI TAŞIN ALTINA KOYDU

Genel merkezin rüzgarının önemine değinen Uzer, "Hiç bir zaman 3 tane büyük seçim kazandım, 2 tane referandum kazandım demedim. Eğer genel merkezden rüzgar esmezse siz ne yaparsanız yapın çok fazla bir şeye etki edemezseniz. Ama Ankara'dan esen rüzgara rağmen burada tozu dumana katar herkes bir yerlerden birşeyler götürmeye kalkarsa oy 40'lara düşer. Ak partinin kurulduğu günden bu yana Eyüp beyin de içinde bulunduğu takım bunu başardı. Eyüp Bey, 2002'de partimizi yeni kurduğumuzda sanayiciler Ak partiye mesafe koydukları, yaklaşmaya korktukları cesaret edemedikleri bu dönemde elini değil başını taşın altına koyan arkadaşlarımızdan bir tanesi" dedi.

FABRİKAMIN DEFTERLERİ İKİ YIL GELMEDİ

Ak Parti kurulduğu günlerde Tayyip Erdoğan'ın yanına yaklaşanlara çok ciddi siyasi baskılar olduğunu anlatan Uzer şöyle konuştu:"Ben sanayiciyim Ak parti kurucu il başkanı olduktan sonra benim fabrikamın önünde bir maliye aracı, bir de sigorta ekibi beklemeye başladı. Allah'a şükürki benim hiçbir iç piyasaya satışım yok hepsi ihracat ama onda dahi her türlü zorlukları yaşadık ve defterlerimiz 2 sene maliyeden iş yerine gelmedi. Niye, muhtar bile yapılamaz denilen bir adamın arkasına düştüğümüz için. Allah'a şükür bugün bu riski göğüsleyen 50 kişinin içinde 3 il başkanı, bir bakan çıktı, demekki doğru insanlarla yola çıkmışız, partimizi bugünlere kadar getirmişiz. Şimdi bayrak sizlerde, sizlerin bu işi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum, her zamanda söylüyorum. Bizde bu çatının altında sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz."

EN BÜYÜK KAMBUR, ANAYASA

Yeni yönetime sizler şanslısınız diyen Uzer konuşmasını şöyle bitirdi:"Biz 6 senede 5 seçim geçirdik. Sizin önümüzde 2015 seçimleri var. Ondan sonra 4 yıl seçim yok. Rahat bir şekilde yapılanmanızı yapabilirsiniz. Biraz yorulabilirsiniz, biraz özveri gösterin. Bu eçim özellikle anayasanın değişmesi anlamında çok önemli. Yüzde 1'lik oran dahi çok önemli. Bizlerde sizlerle çalışacağız, sahaya ineceğiz. Bize yakışanı yapmalıyız. Gaziantep olarak yeni Türkiye vizyonunda Gaziantep her zaman olduğu gibi kendi yerini almalı ve anayasayı değiştirecek çoğunluğu almalıyız. Türkiye'nin önünde en büyük kambur mevcut anayasa. Bu Anayasayla Türkiye'ye, demokrasiyi getirmenin mümkünatı yok. Özgür bir anayasanın yapılması lazım. Ayağınız 42, anayasa 39. Hadi bu ayakkabıyı giyde yürü. Bir de çözüm sürecinde kanı ancak Ak Parti durdurabilir" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Gaziantep Eski İl Başkanı Ahmet Uzer, düzenlenen devir teslim töreni ile görevini başkanlığa yeni seçilen Eyüp Özkeçeci’ye devir etti.

Devir, teslim törenine, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Gaziantep Eski İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur ve partililer katıldı. Meral KINACILAR, Haluk ŞAHİN