Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Başkanı Eyüp Bartık, gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. Bartık özellikle bir ilke imza atacaklarını ve başkanlığını Abdulkadir Konukoğlu'nun yapacağı Gaziantep Hakem Heyeti kuracaklarını söyleyerek, "İşadamlarından oluşan 17 kişilik hakem heyeti, sanayici ve işadamlarının kendi aralarındaki sorunlarını mahkemeye gitmeden çözecek. Bu projeyle Gaziantep'in ticari anlamda Türkiye'de itibarı daha da artacak" dedi.

Bir çok konuda görüşlerini açıklayan ve Fatma Şahin'in projelerini beğendiğini belirten, ayrıca Gaziantepspor'a hala üye yapılmadığını söyleyen Eyüp Bartık, Gaziantep'te kanayan bir yara olan KOSGEB konusuna da değindi ve "Üyelerimizin mağduriyetini gidermek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. KOSGEB'den dolayı mağdur olan üyelerden yoğun şikayetler aldıklarını ve kendilerine sahip çıkılması istendiğini belirten Bartık " pürüzlü dosyalarla, pürüzsüz dosyaların birbirinden ayrılması ve dürüst firmalara hakedişlerinin verilmesi için bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız"diye konuştu. Bartık bu arada kendisinin KOSGEB'den kredi kullanmadığını ve yakında bu sorunu çözmek için Ankara'ya bir heyetle gideceklerini belirtti.

220 İŞ İNSANI MAĞDUR

KOSGEB'den dolayı üyelerden baskı gördüklerini söyleyen Eyüp Bartık, "Bizim de üyelerimiz mağdur. 300 dosya var, bu dosyalardan hangisi esnaf sanatkar, hangisi ticaret odası üyesi ayırmak şu an için zor. Ancak ortada bir gerçek var, 220 iş insanının bu konuda mağduriyeti sözkonusu. Bütün amacımız bu mağduriyeti çözmek, bunun içinde gerekli tüm girişimlerde bulunuyoruz. Üyelerimizin ve Gaziantep'teki iş insanlarının mağdur olmamasını istiyoruz" dedi.

KOSGEB'DEN KREDİ ALMADIM

KOSGEB'den hibe kredi kullanmadığını, bu nedenle rahat olduğunu söyleyen Eyüp Bartık, "Benim şirketimin, Kosgeb veya İpekyolu Kalkınma Ajansıyla hiçbir projesi yok. Benim hiçbir dosyam yok. Ne geçmişte var, ne gelecekte var, hiçbir şekilde Kosgeb'te benim dosyam yok. Onun için ben daha rahatım. Üyelerden sürekli baskı var, Kosgeb konusunu çözün diye baskı var. Pürüzlü dosyalar ile pürüzsüz dosyalar ayrılsın istiyoruz. Cezası olana ceza, cezası olmayanın, problemsizlerinde işleri aksamasın diyoruz. Bu konuyla ilgili herkes ilgileniyor ama bu konuda taşları yerine oturtmak gerekiyor. Bu konu bugüne kadar biraz havada kalmış önce ayaklarını yere bastırmamız gerekiyor" diye konuştu.

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİM

KOSGEB konusunda sonuna kadar gideceğini belirten Eyüp Bartık, "Biz problemli ve problemsiz dosyaların birbirinden ayıklanıp bu işin herşeyinin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bunun için yakında Gaziantep'ten Ankara'ya bir heyetle gitmeyi planlıyoruz. Yani bu sorunu çözmek için ne gerekiyorsa yapacağız, nereye gidilmesi gerekiyorsa oraya gideceğiz. Bu iş çözülüne kadar bu işi takip edeceğiz. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız" dedi.

SURİYE RAPORU CİDDİ KARŞILIK GÖRDÜ

Suriyelilerin kentin önemli konularından biri olduğunu, bu konuda hazırladıkları Suriye raporunun kamuoyundan büyük övgü aldığını dile getiren Eyüp Bartık, "Suriye konusu önemli bir konuydu. Biz soruna ciddi anlamda el attık, kamuoyunda ciddi karşılık gördü. Belki bizi yandaş, muhalefet gibi algılatmak isteyenler oldu ama raporu iyi okuduğunuzda vermek istediğimiz mesaj net olarak anlaşıldı. Biz raporda şunu söylüyoruz. Şurada bir sorun var, bu sorun büyümeden şöyle çözülebilir diyoruz. Suriyeliler kaçınılmaz bir gerçek. Sunu zarar değil, faydaya nasıl dönüştürebiliriz. Biz siyasi bir kurum değiliz, siyasetle bir işimiz olmaz, ortada bir reel bir durum var neler yapabiliriz ona bakıyoruz. Hem şehrimizin, hem Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. Bizler bu şehrin istikbali için uğraşıyoruz. Bu şehrin gerçek sahipleri, bu şehrin yaşayanlarıdır ve bu şehre sahip çıkmalıdırlar.

9 NİSAN'DA ERBİL'DE OFİS AÇIYORUZ

Gaziantep'te çok sayıda küçük işletme olduğunu, amaçlarının bu küçük işletmelerin tamamını ihracatçı yapmak olduğunu dile getiren Eyüp Bartık şunları söyledi:"Çünkü Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulmasının tek yolu var o da yurtdışına ihracat yapmak. Bunun için mücade ediyoruz. Ne yaptık birinci adım Erbil'de bir ticaret ofisi açmaya karar verdik. 9 Nisan'da Erbil'deki ticaret ofisini açıyoruz, herşeyimiz hazır. Gaziantep'ten kalabalık bir heyetle gidiyoruz ve ofisimizi açıyoruz. Bu ofis Gaziantep Ticaret Odası üyelerine bedelsiz olarak hizmet verecek, pazar bulacak, müşteri bulacak, ilişki geliştirecek."

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA RAPOR

Yaklaşan mahalli seçimler öncesi, Gaziantep'in sorunlarını adaylara sunduklarını belirten Eyüp Bartık, "Biz siyasi bir kurum olmadığımız için seçimlerle ilgili hiç tasarrufumuz olamaz. Fakat Gaziantep'in sorunları var, biz sorunları çalıştık. Özellikle inşaat sektöründen üyelerimiz, yönetim kurulu başkan vekilimizin başkanlığında çalıştılar. Belediyelerden başkan seçilecek kişilerden önümüzdeki dönemde isteklerimizi hazırladık. Hem gönderdik hem ziyaretlerinde de kendilerine teslim edeceğiz. Bu işler yapılmalı diyeceğiz ve bu işlerin yapılması içinde biz elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Çünkü Gaziantep bizim kentimiz, yaşam kalitesinin artmasını, istihdamın artmasını, şehrin büyümesini istiyoruz. Bunun içinde taşın altına elimizi koyacağız" diye konuştu.

ŞAHİN'İN PROJELERİ GÜZEL

Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'in projelerine baktığını, güzel projeler olduğunu söyleyen Eyüp Bartık, "İmar ve trafik konusu kentimizin öncelik arzeden iki konusu. İnşaat alanları daraldığı için bu herkesi etkiliyor. Trafik konusuda bugünden sıkıntı gözükse dahi hepimiz Gaziantep için gelecekten korkuyoruz. Bugün böyleyse yarın ne olur, gördüğümüz kadarıyla Fatma hanım başkan olduğu takdirde, bunlara da bir çözüm fikri var, uygulama fırsatı olacak, bizde göreceğiz. Gaziantep Türkiye'nin en hızlı büyüyen illerinden biri, elbette bu sorunlar olacak. Sorun olunca çözümüde gerekiyor. Hızlı büyüdüğü için ön planlama yapılamadı. Yani bunları da kabul etmemiz lazım. Belki bugünden itibaren önümüzdeki 20 yılın projeksiyonunu yapabilirsek, hep beraber o zaman 20 yıl sonra daha yaşanabilir bir şehni bizden sonraki nesillere aktarmış oluruz" diye konuştu.

MAHKEMELER RAHAT EDECEK

Hakem Heyeti Projelerinden bahseden Eyüp Bartık projeyi ilk kez Gazetemize açıkladı. Bartık, "Şehrin önde gelen iş insanlarıyla birebir konuştuk, ziyaret ettik, onlarla bir hakem heyeti oluşturuyoruz. Hakem Heyeti oluştu sayılır. Önümüzdeki hafta hep beraber oturup bir değerlendirme yapacağız. Buradaki asıl amacımız şu, ticaret odası üyesi bir işletme gerek iki tarafı GTO üyesi olsun, gerek bir tarafı, sorunlar çıkıyor. Bunlar iş sorunu. İş mahkemeye kadar gidiyor. Mahkemede hem dosyayı meşgul ediyor, hem de 5 yıl boyunca birileri onu anlamaya çalışıyor. Biz mahkemeye gitmeden bu işlerin çözülmesini istiyoruz. Sorunları bu komisyon çözecek. Komisyonda son sözü söyleyecek kişi, git kardeşim mahkemeden vazgeç diyecek. Biz burada bunu yaparken bir, üyemiz olmanın avantajını sağlayacağız iki, mahkemeleri meşgul etmeyip onların işlerine daha konsantre olmalarını sağlayacağız" dedi.

HAKEM HEYETİNİN BAŞKANI KONUKOĞLU

Hakem Heyeti Projesi'nde asıl hiç gözükmeyen önemli bir tarafın da Gaziantep'in ticaret yapılabilir kentler arasında en iyi olacak olması olduğunu ifade eden Bartık, "İşadamlarından oluşacak bu heyet 17 kişiden oluşuyor. Sonradan katılım olacak. Bu heyetin başkanı Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu Bey olacak. Bu projemizin hayata geçmesiyle insanlar diyecekki, Gaziantepli kendi tüccarına sahip çıkıyor, kendi işadamına sahip çıkıyor diye, iş yapma modelini geliştirecek. Yani biz her yaptığımız işi bu kadar detayla yapıyoruz. Yani biz sadece birşey yapmak için birşey yapmıyoruz. Peşinden ne faydalar geirecek, ne zararlar getirecek bunlara bakıyoruz" dedi.

GAZİANTEPSPOR ŞEHRİN MALI

Gaziantepspor'a üyelik başvurusu ile başlayan süreçte, ellerini taşın altına koyduklarını hatırlattığımız Bartık, Gaziantepspor'un bu şehrin takımı olduğunu belirterek, "Gaziantep'in takımı bizim için önemli. Gaziantepspor küme düşerse Gaziantep küme düşer. Futbolumuzla, birlik beraberliğimizde, vizyonumuzla, iş modelimizle, ihracatımızla, ithalatımızla, yatırımımızla, biz bir şehiriz. Entegrasyonun bir bacağının bozulmasını, istemediğimiz için sporla ilgilendik. Çünkü Gaziantepspor bu şehrin malı, bizde bu şehrin bir kurumuysak bu şehrin, malına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu" dedi.

ÜYELİĞİM HENÜZ YAPILMADI

Takımın geleceği ve üyeliğinin yapılıp yapılmadığıyla ilgili sorumuza da Eyüp Bartık şöyle cevap verdi: "Transferler istediğimiz gibi değil. Ancak şu anda bulunduğu yer kötü değil. Takımın şampiyon olabileceğini düşünmüyoruz. Orta sıralarda olsun, küme düşmesin, süper ligden düşmesin istiyoruz. İbrahim bey takımı önce vermeyi düşünüyordu sonra vermekten vazgeçti. Artık bekleyeceğiz. Çünkü derneler kanunu ile yönetiliyor. Bir şey yapabilmemiz de sözkonusu değil. Bizim üyelik kaydımız da yapılmadı, yani daha üye olamadık, şu anda üye yapılacağımız konusunda bir bilgi yok, başvurumuz bekliyor. Maça gidemiyorum, çünkü zamanım olmuyor. İşten güçten fırsat olmuyor. Ancak ortak akılla beraberiz. Bu takımda söz sahibi olursak inanıyorum hepimiz gideriz. Gerçi Vali bey hadi maça gidiyoruz dediğinde tabiki gideriz" Bu arada Gaziantepspor dışında hangi takımı tuttuğunu sorduğumuz Bartık, "Ben Galatarasaylıyım. Ancak Galatasaray-Gaziantep maçında Gaziantepsporluyum. Antep'i her zaman desteklerim. İstanbul'da olursam denk gelirse bazan Galatasaray maçlarına gidiyorum" dedi.

Meral KINACILAR