Gaziantep'te Bahartürk Televizyonu stüdyosunun yıkımına tepki göstermek amacıyla kanalın patronu ilahi grubu eşliğinde deve kestirdi.
Gaziantep'te yaklaşık 5 yıldır yayın hayatını sürdüren Bahartürk TV'nin Yamaçtepe Mahallesi, Alleben Göleti karşısındaki stüdyosu, Şahinbey Belediyesi tarafından kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alındı. İş makineleri iki katlı stüdyonun yıkımı için geldikleri anda Baharoğlu Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baharoğlu, ilahi grubu eşliğinde deve kestirerek tepki gösterdi.
Gaziantep’teki ulusal ve yerel basın mensuplarının da hazır bulunduğu yıkım alanında deve kesildikten sonra Baharoğlu Medya Grubu Yön. Kur. Başk. Mehmet Baharoğlu, basın açıklaması yaptı. Baharoğlu, “Yaklaşık beş yıldır hep yıkacağız, yıkacağız laflarını duyuyorduk. Burası Bahartürk Televizyonumuzun stüdyosu, Şahinbey Belediyesi, bu binanın kaçak olduğunu söyledi, doğrudur burası kaçak ama Gaziantep’in yüzde 87’si kaçak zaten. Kendisi buradan başladı. Gaziantep’i kaçak yapıdan kurtaracakmış, biz de kendisini alkışlayacağız. Bugün yıkım gerçekleşiyor, ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi işini yapar, biz de bir medya kuruluşuyuz biz de kendi işimizi yaparız. Böyle çok güzel oldu ellerine sağlık. Ben bu yıkımın yaptığımız yayınlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum, çünkü başkanımız aklı başında onurlu bir insan, bir basın kuruluşu ile uğraşacağını düşünmüyorum. Biz devletimizi, milletimizi ve belediye başkanlığımızı seven bir yayın kuruluşuyuz. Başkanımız değerli bir insan çok büyük işler yaptı. En büyük cami, en büyük park ve en büyük yıkımı yaptı kentsel dönüşüm adı altında. Ve her nedense bu yıkımlar hep cadde üzerleri oluyor. Acaba kıymetli yerler olduğu için mi diye aklımıza geliyor. Biz de bu büyük işlere karşılık deve kestirmeyi uygun gördük" ifadelerine yer verdi.
Deve kesilirken ve yıkım gerçekleşirken Bahartürk televizyonu ise tam kadro ekibi ve canlı yayın araçlarıyla kayıttaydı.