Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, MÜSİAD Gaziantep üyelerine ‘Eşlerin Birbirleri Üzerindeki Hakları’ konulu seminer verdi. MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, huzurlu ve mutlu bir toplum sistemi kurulmasında ve ülkenin temel çekirdeğini oluşturan aile yapısında ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ programlarının önemine dikkat çekti. Kılçık, "TÜİK’in 2012 verilerine göre ülkemizde, boşanmaların yüzde 39,6’si evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleşmektedir. Bu kritik dönemlerde oluşabilecek sorunlara karşı ailelere danışmanlık ve destek hizmetleri aktarılmasının önemini ortaya koymaktadır" dedi.

"Evlilik uyumunda eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının önemi bütün dünyada bilimsel çalışmalarla da ortaya konmaktadır" diyen Kılçık, "Bu düşünceden hareketle evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi amacı başta olmak üzere birtakım düzenlemeler yapılması planlanmıştır. Aile Eğitim Programı’nın vizyonu; Sağlam, güçlü, işlevsel ve uyumlu bir aile birlikteliği sağlanarak ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesine, Aile kaynaklarının rasyonel kullanımının sağlanmasıyla ailelerin ekonomik olarak desteklenmesine, haklarını ve sorumluluklarını bilen, demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, beden, zihin, ahlâk, duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen; yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı, yaratıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.

DESTEK ALMIYORUZ

Evlilikte boşanmalar ile ilgili değerlendirme yapan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kılçık, “Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği araştırmaların verileri, gerekse TÜİK’in 2012 verilerine göre ülkemizde, boşanmaların yüzde 39,6’si evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleşmektedir. Bu kritik dönemlerde oluşabilecek sorunlara karşı ailelere danışmanlık ve destek hizmetleri aktarılmasının önemini ortaya koymaktadır. Türkiye Aile Yapısı Araştırmasında eşler arasında sorun yaşandığında eşlerin tutumlarının ne olduğunu öğrenmek amacıyla evli bireylere, “Eşinizle önemli bir sorun yaşadığınızda öncelikli olarak kimden veya nereden destek almayı düşünürsüz” sorusu yöneltilmiştir. Buna göre, Türkiye genelinde ailelerin yüzde 62,8’inin böyle bir durumda kimseden yardım almadığı görülmektedir. Bu yardımı aile büyüklerinden alanların oranı ise yüzde 22’dir. Uzman kurum ya da kişilerle görüştüklerini belirtenlerin oranı ise sadece yüzde 2,7’dir. Boşanma Nedenleri araştırmasında bu oran yüzde 2’dir” diye konuştu.

KATILIM YOĞUNDU

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık’ın ardından MÜSİAD Gaziantep Şubesi Kadim Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan açıklama yaptı. Daha sonra Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, MÜSİAD Gaziantep üyelerine ‘Eşlerin Birbirleri Üzerindeki Hakları’ konulu seminerin sunumu yaptı. Program sonunda katılımlarından dolayı MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar’a plaket takdiminde bulundu.

HABER MERKEZİ