Şahinbey Belediyesi öncülüğünde beş kurumun destek verdiği evlilik okulu eğitim seminerlerine şuana kadar 4896 kişi katıldı. Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulması ile toplumdaki aile yapısının bozulmaması için evlenecek olan ve evli çiftlere evlilik hakkında bilgilendirici eğitimlerin verildiği evlilik okulu eğitim seminerleri devam ediyor.

AMAÇ SAĞLIKLI BİR EVLİLİK

Eğitim Seminerinde Aile Danışmanı Şakir Kanat aile içi empati, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden Polis Memuru Murat Demir, madde bağımlılığı, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezinden Psikolojik Rehber Danışması Ali İhsan Nacar, aile içi iletişim ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden hemşire Halime Dağdelen ise, Anne sütünün önemi konularında katılımcılara bilgi verdi.Sosyal projelere büyük önem veriyoruz. 2009 yılında başlayan evlilik okulu eğitim seminerlerine bu güne kadar 4896 kişinin katıldığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, “amacımız sağlıklı, mutlu ve huzurlu evliliklerin kurulması ve eşler arasında iletişimi arttırmaktır. Şahinbey Belediyesi olarak mutlu evliliklerin kurulması ve boşanmaların yaşanmaması adına sosyal belediyecilik anlayışı ile bu tür projelere büyük önem vermekteyiz.”dedi.

ÇİFTLER MUTLU

Evlilik okulu eğitim seminerine katılan çiftler ise, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan evlilik öncesi bunun eğitimini almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “bu eğitimlere katıldıktan sonra eşimizle aramızdaki diyaloglar eskiye göre çok değişti. Birbirimizi daha iyi anlamamıza neden oluyor. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. BÜLTEN