Gaziantep'te yok artık denilen bir olay yaşandı. Şahinbey ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım yapan iş makinesi yanlış evi yıktı. Yıkım anında evde kimsenin bulunmaması facianın önüne geçerken, belediye yetkilileri ise taşeron firma çalışanları tarafından yanlış evin yıkıldığını söyledi.

İddiaya göre, Şahinbey ilçesi Kılıçoğlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten Şahinbey Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan bir binanın yıkımı esnasında, iş makinesi Arzu Berberler'e ait evin duvarını da yıktı. O anda evde kimsenin olmaması faciayı engelledi. Evine dönen Arzu Berberler, taş ve moloz yığınlarının doldurduğu evin giriş kapısını açmakta zorlandı. Berberler, ağabeyinin de yardımıyla kapıyı açmayı başardı. Eve giren aile büyük şok yaşadı.

YANLIŞLIKLA YIKILMIŞ

Evin harabeye döndüğünü gören Arzu Berberler, kendisine olayın yanlışlık sonucu gerçekleştiğini söylendiğini ifade etti. Evde annesi, ağabeyi ve kızıyla birlikte yaşadığını belirten Berberler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, kendisine yardım edilmesini istedi. Kendisinin olay anında kursta olduğunu belirten Berberler, "Biriktirdiğimiz paralarla bu evi yaptık. Abim bir aydır hapiste. Olay anında evde olsaydım, çok korkardım. herhalde ölürdüm. Biz nereye gideceğiz. Bu evde nasıl oturacağız. Belediyeye satmadık. neden yıktılar evimi. Evin yapılmasını istiyoruz. Nasıl yapacağız bilmiyoruz. Evimizin yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi.

ZARAR KARŞILANIR

Şahinbey Belediyesi yetkilileri ise yıkımı belediyenin işi ihale ettiği taşeron firmanın yaptığını söyledi. Yanlış evi de firmanın iş makinesinin yaptığını belirten belediye yetkilileri, firma sahibinin ise yanlışlığı düzeltmeye hazır olduğunu ve zararı karşılayacağını söyledi. Öte yandan, yıkıma geçici olarak ara verildiği bildirildi. İHA