1 Ocak 2018’den itibaren Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) tebligatla ilgili maddelerinde değişiklik yapılarak, yerleşim yeri adresi(ikametgah) tebligat adresleri arasına dahil edildi. Maliye Bakanlığı tebligat sorununu ikametgaha gönderimle tekrar aşacak. Buna göre, 1 Ocak2018 tarihinden geçerli olmak üzere mükellef tarafından verilen ve tutanakla tespit edilen işyeri adresleri ve yerleşim yeri adresleri dikkate alınacak.

BAZI ADRESLER KAPSAM DIŞI KALDI

Değişikliğe paralel olarak diğer birçok adres madde kapsamından çıkarıldı. Bilinen adres sadece adres kayıt sisteminde bulunan ikametgah adresi kabul edildiğinden, mükellef tarafından vergi idaresine yerleşim yeri adresi bildirimi yapılmayacak. Şayet yapılmış ise bu bildirimde yer alan adres yerleşim yeri adresine yapılacak tebligatlar dikkate alınmayacak.

ADRESE TEBLİGAT NASIL YAPILACAK?

Bu kapsamda mükellefin bilinen birden çok işyeri adresi varsa, bilinen işyeri adreslerinden tarih itibarıyla tebligat yapacak makama en son bildirilen veya bu makamca tespit edilen adres dikkate alınacak. Tebliğ öncelikle bu adreste yapılacak. Bir işyeri adresi bulunması durumunda tebligat bu işyeri adresinde yapılacak.