Gaziantep'te elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar isyan noktasına geldi. Bir önceki aya göre üç, dört kat yüksek gelen elektrik faturaları, ev kiralarına yaklaşırken, vatandaşları da çileden çıkardı.

Elektrik faturalarını görünce neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyleyen vatandaşlar, geçmiş aylardan hiçbir farkı olmadan aynı tüketimi kullanmalarına rağmen, tüketimlerinde anormal bir artış ve buna bağlı olarak cep yakan elektrik faturalarıyla karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, "Biz aynı elektriği tükettik. Ancak elektrik tüketimi bile bu ay fazla geldi. Hatta havalar iyi gittiği için klima çalıştırmadığımız için daha düşük elektrik faturası beklerken, yüksek faturalar nedeniyle neye uğradığımızı şaşırdık" dediler.

BEDELLER ALINMAYA DEVAM EDİYOR

Elektrik tarifelerinde sadeleştirmeye giden Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu, 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektrik faturalarından ‘Kayıp Kaçak Bedeli’, ‘İletim Bedeli’, ‘PSH Bedeli’ ve ‘Sayaç Okuma Bedeli’ kalemlerini kaldırırken, ‘Enerji Bedeli’, ‘Dağıtım Bedeli’, ‘TRT Payı’, ‘Enerji Fonu’, ‘Elektrik Tüketim Vergisi’ gibi bedeller ise faturalarda yer almaya devam ediyor. HABER MERKEZİ