TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, “Kamudan özel sektöre geniş bir yelpazede paydaş görüşleri alınarak hazırlanan etsiz çiğ köfte standardı ile tüketime hazır üründe kullanılması gereken malzemeler belirlendi ve hazırlanışı kurallara bağlandı” dedi.

"TSE standartları ihtiyari olup, üretici ve kullanıcıların ihtiyacına cevap vermek üzere hazırlanmaktadır" diyen Korkmaz, "Etsiz Çiğ Köfte standardı da bu çerçevede başta ilgili bakanlıklar olmak üzere, TOBB, Gaziantep Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Güvenliği Derneği, üniversiteler ve bu alanda üretim yapan firmalar olmak üzere geniş paydaş görüşleri çerçevesinde hazırlandı. Söz konusu standart ile tüketime hazır etsiz çiğ köftede kullanılması gereken malzemeler belirlendi ve hazırlanışı kurallara bağlandı" ifadelerinde bulundu.

GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMELİ

Korkmaz, "Gıda konusunda başta standardizasyon olmak üzere belgelendirme, muayene-gözetim, deney ve eğitim alanında verdiği hizmetlerle ülkemizde sağlıklı gıda üretimine katkıda bulunan Enstitümüz, çalışmalarının her aşamasında paydaşlarla işbirliği yapmakta, gıda bilincinin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi ve tüketicilerin korunması yönünde çaba sarf etmektedir. Ülkemizin sevilen gıda ürünlerinden etsiz çiğ köftenin son yıllarda hızlı tüketim gıdası olarak da sıkça tercih edilmeye başlanması, bu ürünün sağlıklı üretimi konusunda hassasiyet gösterilmesine neden olmuştur. Sektörden ve tüketicilerden gelen yoğun talepler çerçevesinde yayımladığımız standartların tüm üreticiler için temel başvuru kaynağı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.