Beğdili Oğuzboyları Federasyonu hafta sonu kentimizde, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Gaziantep'te gerçekleştirilen Birlik ve Dirlik Kurultayı'na 52 ilden 200'ün üzerinde Yörük Türkmeni katıldı. Yıllardır birlik ve beraberlikte, ortak akılda Türkiye'ye örnek olan ilimizde yapılan toplantıda Paris'teki terör saldırısı da kınandı. Toplantıda, Vali Ali Yerlikaya'ya Ertuğrul Gazi ve diğer devlet büyüklerinin mezarından getirilen toprak ve kalpak hediye edildi.

Grand Otel'de yapılan toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Hu­dut­tan sorum­lu 5’in­ci Zırh­lı Tu­gay Ko­mu­ta­nı Tuğ­ge­ne­ral Kah­ra­man Gü­neşBüyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmed Tuna da katıldı.

AKYILMAZ:VALİ'NİN ŞEREFİNE

Faik Akyılmaz, binlerce yıldır Kürt, Türkmen, Alevinin birarada kardeşçe yaşadığını belirterek, "Hepsi benim canım, ciğerim. Bu bayrak, bu devlet bizim. Gaziantep, kardeşliği

,birlik ve beraberliği ile Türkiye'ye örnek bir şehir" dedi. Akyılmaz, Vali Ali Yerlikaya'nın şerefine bir de şiir okudu.

TÜRKİYE'NİN YÜZDE 70'İ TÜRKMEN

Oğuz Boyları Elbeyliler Federasyonu Başkanı Mehmet Ceylan, Türk milletinin zor günlerdeki birlik ve beraberliğini göstermesi açısından toplantıyı önemsediklerini söyledi. Milletin ana mayasını oluşturan Yörük ve Türkmen topluluğunun, bu ülkenin yüzde 60'ını, 70'ini teşkil ettiğini belirten Ceylan, "Hiç kimse yoksa, biz varız. Biz bu ülkede büyük güce ve imana sahibiz" dedi.

TATLIOĞLU:ERMENİLER EN SADIK MİLLETTİ

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu da ülkenin birlik ve beraberlikle daha güçlü olacağını söyledi. Geçmişte daha sıkı bağların bulunduğunu anlatan Tatlıoğlu, "Karşı komşumuz Kürt, sağımızdaki Alevi, solumuzdaki de Ermeni idi. Hatta Ermeniler, Osmanlı zamanında o kadar iç içe geçmişti ki sadık millet diye unvan aldılar. Annemiz, babamız evde yoksa gönül rahatlığıyla komşumuza giderdik, aç olduğumuzu söyler yemek yerdik. Ancak her zaman Türk devletinin çökmesini, tarihten yok olmasını isteyen bazı devletler var. Maalesef bunlar hiç uyumuyor, hep plan program yapıyor. 150 yıl sonrasının planlarını yapıyorlar. Bugün bizim başımıza gelen bunlar" diye konuştu.

BİZ HAZIRIZ

Türkiye için her türlü göreve hazır olduklarına işaret eden Tatlıoğlu, "Bu ülke hepimizin. Biz birbirimizi daha çok sevdiğimiz sürece dünyanın hiçbir topu, tüfeği, uçağı bize etki edemez. Keçi çobanlığından geliyoruz. Doğuyu iyi biliriz. Tüfek kullanmayı da iyi biliriz. Attıkmı vururuz. Biz hazırız. Çünkü birlik beraberlik hepsinin üzerindedir. Bir şey olsa, bizden daha fazla canı acıyan olmaz. " ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ SURİYE HÜKÜMETİ BAŞBAKANI TEŞEKKÜR ETTİ

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmed Tuna, Suriye ile Türkiye arasında binlerce yıldır dostluk olduğunu ancak Beşşar Esed'in bunu engellemeye çalıştığını belirtti. Tuna, Türkiye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak da, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değindi.

VALİ YERLİKAYA:ALLAH İÇİN SEVMELİYİZ

İnsanın hangi zaman diliminde, hangi ırk ve milletten doğacağını belirleyemediğini ifade eden Yerlikaya, kendisinin de bir Türkmen olduğunu belirterek, "Bunu ancak Rabbimiz belirler. Elimizde olmayan seçeneklerden dolayı rekabete girmek ya da başkalarına üstünlük sağlamaya çalışmak doğru değil. İnsanları Allah için sevmeliyiz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir" dedi. Toplantının sonunda Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, Gaziantep Savunmasıyla ilgili konuşma yaptı.