Türkiye’nin ilk ve en köklü danışmanlık şirketlerinden KARYA Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye'de İnsan Yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan PERYÖN işbirliğiyle “Yetkisiz Etki – Çalışma Hayatında Etkin İletişim Eğitimi “gerçekleştirildi. Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen ve yarım gün şeklinde sunulan eğitime katılım oldukça yüksekti.

ETKİ ALANI ÖNEMLİ

Yetkisiz Etki Eğitiminde, insanların, birim ve kurumların yönetiminde önemli olanın kişilerin sahip oldukları etki alanları olduğu, sahip olunan yetkilerin aslında birer illüzyondan ibaret olduğu ve etki alanına sahip olunmadan bir işlevinin olmadığı vurgulandı. Eğitimde, Güç Tabanı Envanteri, Etkilemek Adına Tanımak, Nakit Birimleri Portföyü, Etki Tarzları Envanteri, İletişim Tarzlarımız, Zor Kişilerle Çalışmak, Ayraç, Davranış Maliyet – Yarar Analizi, Üç Ego Analizi, Kötü Davranışın Maliyeti,Davranış Değişikliği ve Yöndeşlik Sağlamak gibi detaylar eğitmenin özgün sunumuyla öne çıkan başlıklardı.

ETKİ DEYİP GEÇMEYİN

Procter & Gamble Türkiye İnsan Kaynakları Eski Grup Yöneticisi ve KARYA Yönetim Danışmanlığı Genel Direktörü Leyla Özlem Demir tarafından sunuldu.Eğitim sonrası açıklamalarda bulunan Demir, “ Asıl olanın etki olduğu, yetkinin ise bir yanılsamadan ibaret olduğu , çalışan profesyoneller ve firmalar tarafından anlaşılması gereken bir gerçek. Bu gerçeğin anlaşılmaması, firmalarda kişiler ve birimler arası çatışmalara sebep oluyor. Bu da zaman kaybına ve para kaybına sebep oluyor. Bu gerçeği anlatma ve yönetme görevi ise İnsan Kaynakları birimleri ve profesyonellerine düşüyor. Bu yüzden bu eğitimin PERYÖN Güneydoğu Akademi olarak gerçekleştirilmesi önemliydi” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT