Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, PTT birinci ligin en deneyimli forvetleri arasında yer alan Kamerunlu Etama Mbilla’nın peşine düştü.

Geçen sezon Samsunspor’da forma giyen ancak sözleşmesi sona eren golcü futbolcunun menajeriyle yönetim temasa geçti.

Mavi – beyazlı temsilcimizin yanı sıra süper lige yeniden dönüş yapan Antalyaspor’unda deneyimli futbolcuyu istemesinin yanı sıra yüksek maliyeti yönetimi düşündürüyor.

Teknik direktör Hakan Kutlu’nun yönetime sunmuş olduğu transfer listesinde ismi geçen Kamerunlu golcü futbolcunun menajeri ve kendisi bir yandan ikna edilmeye çalışılırken diğer yandan da istenilen rakamda indirim yapılması bekleniyor.

MBİLLA ETAME’NİN KARİYERİ

27 yaşındaki Kamerum’lu oyuncunun Türkiye kariyeri 2008 yılında Adanaspor ile başladı. 5 sezon boyunca Adanaspor’da forma giyen golcü oyuncu 142 lig maçında 62 gol atarak adından sıkça söz ettirdi. 2013-2014 sezonunda Azerbeycan’ın Khazar Lankaran takımında forma giyen futbolcu, 32 maçta 11 gol kaydetti. 2014-2015 sezonunda Samsunspor’a transfer olan Mbilla, 38 karşılaşmada 15 gol kaydetti. Kariyeri boyunca 225 maçta 92 gol atan oyuncunun Samsunspor’la olan sözleşmesi sezon sonu itibariyle bitmiş oldu.

MUHARREM TÜRKOĞLU