Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi uzmanlar özellikle et tüketimiyle ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi, kesim sonrası kurbanlık etin mutlaka 1 gün bekletilmesi gerektiğini vurguladı.

BİRGÜN BEKLETİN

Etlerin bütün olarak değil, küçük parçalara bölünerek ve buzdolabı poşetine sarılarak derin dondurucuda muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizen Saadet Tayşi, ”Kestiğimiz kurban etinin ilk gün tercih etmemiz gerekiyor. Çünkü ilk gün kesilen kurbanlıklar biraz katılaşıyor. Katılaştığından dolayı onun gevşemesini istiyoruz. Bunda dolayı mümkün mertebe buzdolabında bir gün bekletelim” dedi.

MANGALA DİKKAT

Özellikle Antep halkı ve Türk milletinin mangalı sevdiğini hatırlatan Tayşi, "Mangalı seviyoruz, mangalı ile aranızda ki mesafe 15 cm olması gerek. Etleri özellikle kömür gibi yakmayın. Çünkü etin içinde bulunan vitaminler, mineraller, demir yok oluyor. Kırmızı etin içerisinde demir mineralleri vardır. Bundan dolayı bunu emecek C vitamini takviyesi lazım. Yani kırmızı etin yanında maydanoz, kırmızı biber ile yapılan salataların olmasını tavsiye ederim. Demir eksikliği olan hastalarımıza da kırmızı et tüketimi ile birlikte ayran veya yoğurt tüketimini yapmış olmasını tavsiye etmiyoruz'' ifadelerini kullandı. BÜLTEN