300 koyun verilecek olan Köye Dönüş projesinden yararlanmak isteyenlerin sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Mevlüt Polat, "Köye dönmek için niyetlenen çok. Bu proje çok ses getirdi" dedi.

YENİ TEŞVİKLER VAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yla birlikte sektörde hareketlilik başladığını, son dönemdeki canlanmanın ithalattan dolayı değilde atılan yeni adımlardan dolayı olduğunu belirten Mevlüt Polat, "Sektör için yeni teşvikler var. Son olarak köye dönüş projesi büyük ses getiriyor. Bu projeden yararlanmak isteyen, niyetlenen çok fazla kişi var. Piyasada şimdiden canlanma başladı" diye konuştu.

FİYATLAR NORMAL

Fiyatların kurban bayramından sonra düştüğünü, şu anda 16.800 ile 17.100 arasında olduğunu dile getiren Polat, "Kurbanda fiyatlar 19 liraydı. Yavaş yavaş biraz canlanıyor. Alışveriş olmaya başladı. Koyun fiyatı arttı, et fiyatı yerinde. Eskiden içeride et fiyatlarını kendi kendine yükseltiyorlardı. Şu and et fiyatları normal. Kuşbaşı 35-40 arası. Sektör Fakıbabayla canlandı" şeklinde konuştu.

İŞTE KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ'NİN DETAYLARI

Köyden kente göçü önlemek için hazırlanan proje kapsamında çiftçi ailelere 300 adet damızlık koyun verilmesi öngörülüyor. Veteriner ve yem destekleri de sağlanacak. Köyde bulunan arazi tapusu ipotek olarak alınacak. 300 koyun desteği kapsamında kentteki işlerini bırakıp memleketlerine geri gidecek olan vatandaşlar, aynı zamanda asgari ücret alacak ve sigortası da yapılacak. Meral KINACILAR