Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’te tarım ve hayvancılığı dünya standartlarında geliştirmek için Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk gibi çağın gereksinimlerine cevap verecek projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Meclis Toplantısına katılan Vali Yerlikaya'ya bilgi veren Tiryakioğlu, Et Borsası ve Et Halinin maketi üzerinde bilgiler verdiklerini belirten Tiryakioğlu, bu projenin hayata girmesiyle birlikte şehirde et konusunda en az 50 yıl sorun yaşanmayacağını ifade etti.

GTB Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Vali Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Selami Memiş, Vali Yerlikaya’yı GTB Meclisinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, borsanın 2015 yılı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

ULUSAL PROJELER

Dünya’da tarım ve hayvancılığın öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tiryakioğlu ise Gaziantep ve bölge tarımına katkı sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Tiryakioğlu, Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk gibi dünya standartlarında, çağın gereksinimlerine katkı sunacak projeleri en kısa süre içerisinde sektörün hizmetine kazandırmak istediklerini kaydetti. Meclis toplantısı öncesi Vali Yerlikaya’ya, Et Borsası ve Et Halinin maketi üzerinde bilgiler verdiklerini belirten Tiryakioğlu, bu projenin hayata girmesiyle birlikte şehirde et konusunda en az 50 yıl sorun yaşanmayacağını ifade etti. Et Borsası ve Et Hali için Gaziantep’e özgü bir model üzerinde karar kılındığını aktaran Tiryakioğlu, "Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilecek olan Et Borsası ve Et Hali, Gaziantep’te tüketilen et kalitesini artırarak üretiminin hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sunacak” dedi.

SORUNU ÇÖZER

GTB Meclis üyeleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ali Yerlikaya ise yaptığı konuşmada, GTB’nin hayata kazandırmak istediği projelerin Gaziantep ekonomisine katkı sağlayacak önemli yatırımlar olacağını söyledi.

Gaziantep’in üretken ve müteşebbis ruhla hareket eden insanların yaşadığı bir şehir olduğuna işaret eden Vali Yerlikaya, ”Kentin gelişimine katkı sunacak tüm projelere ve çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız. Hububat Emtia Merkezi, Antepfıstığı Lisanslı Depoculuk ve Et Borsası’nın yakın bir zaman dilimi içerisinde hizmete kazandırılması şehrimiz adına önemli bir kazanç olacaktır” dedi. Vali Yerlikaya ayrıca toplantıda GTB Meclis Üyeleriyle şehir ekonomisi, eğitim ve sosyal hayat üzerine de istişarelerde bulundu. Toplantı sonrası GTB Başkanları Memiş ve Tiryakioğlu tarafından Vali Yerlikaya’ya günün anısına yöresel bakır işleme hediye sunuldu. HABER MERKEZİ