Karagöz Caddesi esnafı, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yol ve kaldırım çalışmalarının kötü olmayacağını, ancak zamanlama açısından bu tarihin seçilmesinin doğru olmadığını belirttiler. Esnaf, "Gazi şehrimizde ilk defa 23 nisan şenlikleri kutlanıyor, fakat biz esnaflar malesef sabote edildik. Bu yol inşatına neden 20 Nisan'da başlandı. Üç tane AVM iş yapsın diye sabote edildiğimize inanıyorum" dedi.

Eskisaray Caddesi, Alaaddüvle Sokaktan itibaren 20 Nisan 2014 Pazar günü gece 23.00’den 11 Mayıs 2014 tarihine kadar trafik akışına kapatıldı. Şehreküstü Kavşağı ve Gaziler Caddesi istikametine gitmek isteyen araç sürücüleri, Alaaddüvle Sokak, İstasyon Caddesi üzerinden Doğumevi Kavşağı veya Derekenarı Sokak istikametini kullanıyor.

ESNAF NELER SÖYLEDİ

*Yaşar Türkmen

(Türmen Hediye)

"KIŞIN NEDEN YAPILMADI"

"23 Nisan'a gelmesi kötü oldu. 10 gün sonra olsaydı keşke. Esnafın işini baltalamaktan başka bir şey değil. Bir kış boyunca niye yapılmadı? Bizim işimiz hediyelik eşya olduğu için sezonumuz şimdi başlıyor. Yabancı gelmeyince yandık. Buraya gelenler önce baklava, fıstık, kurutmalık alıyor, en sonunda bize geliyor. Zamanında bitse iyi olur. Ama zamanlaması açısından bu yol çalışması hiç iyi olmadı. AVM'lerin baskısı mı oldu? diye düşünmeden edemiyoruz."

*Raci Canik

(Tuğçe Hediyelik)

"TUR OTOBÜSLERİ GELMİYOR"

"Yol çalışmasına karşı değiliz. 23 Nisan'a denk geldiği için üzgünüz. Tur otobüsleri yollar kapalı olduğu için gelemiyor. 23 Nisan'da kalabalık bir iş bekliyorduk. Pazartesi günü bir geldik yollar eşilmiş. Sözde esnafın dilekçesi varmış. Keşke seçimden önce bitirilseydi, ya da kışa doğru yapılsaydı. Bu çalışmanın zamanlamasından memnun kalmadık. Gelip gidenlerin sayısında düşme başladı. "

*Mesut Gözegir

(Bağdat Halı):

"BOZULUP YAPILIYOR"

"Karagöz'den Elmacı pazarına kadar yol ve kaldırım çalışması yapılacak. Beton üstüne demir döşenecek demirin üzerine macun çekilecek. Onun üzerine de kilittaşı yapılacak. Her sene bozulup yapılıyor. Burada çökme çok oluyor. Tam işlerin açılma dönemi. 25 günde biterse iyi olur. Ama uzarsa işimize darbe vurur."

*Hasan Ekiç

( As-Av)

"BİRAN ÖNCE BİTİRİLSİN"

"Büyükşehir Belediyesi tarafından Karagöz Caddesi'nden Elmacı pazarına kadar yapılacak olan yolumuzun güzel olacağını umuyorum. Yapılan şeyin kötüsü olmaz. İşin garibi geçen sene yine aynı yol yapıldı. Uzarsa işlerimizi olumsuz etkiler. Biran önce bitirilmesini istiyoruz."

*Ferdi Kiraz

(Devran Halı)

"HER SENE YAPILIYOR"

"Yol kilit taşı olacak. Bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Yoksa esnaf oturur. Senede bir kez bu yol yapılıyor."

*Ahmet Erkan

(Karaoğlan Silahçılık)

"1 AY DEDİLER"

"Çevre illerden, ilçelerden gelenler oluyor. Ben 24 yıldır buradayım. Bu caddenin yapılmadığı yıl yok gibi. Fatma Hanım söz verdi. İnşallah zamanında biter. Söylemez Pasajı'dan eski et haline, Zincirli Bedesten'e kadar cep yapılacak. Buna çok sevindik. Tozdan şikayetçiydik. Parkomat olmayacak, parkomat kaldırıldı. Fatma Hanımla görüştük 1 ay dedi. 1 ayı geçerse esnafın işi iyice kötüye gider. Çalışmaların zamanında bitirilmesini istiyoruz."

Meral KINACILAR