CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, ilimizde ve bölgemizde yaşanan gelişmelerden dolayı Ankara'dan şehrimize adeta milletvekili çıkarması yaşandığını söyledi. Sucu, "Gaziantep Milletvekilleri dışında, eskiden ilimize sadece denetmen milletvekili gelir, bazen de mitinglerde milletvekilleri gelip giderdi. Göreve başladım başlayalı 60'a yakın Milletvekili şehrimize geldi. Esnafın durumu iyi değil, vatandaşta güvenlik endişesi var. Şehrimizde kimin ne olduğu belirsiz, her türlü terör örgütünden insan var. Gaziantep'in gidişatı gidişat değil" dedi.

ESNAFIN KAFASI YERDEN KALKMIYOR

Esnafın durumunun çok perişan olduğunu, iş kapasitelerinde inanılmaz düşüşler yaşandığını dile getiren Sucu, "Bizim esnaf grubumuz diğer esnaf gruplarına göre biraz daha hareketli olurdu. Ancak o hareketlilik kalmadı. Esnaf mağdur durumda. Kimse alacağını alamıyor, çekler ödenmiyor, açık hesaplar ödenmiyor. Esnafın kafası yerden kalkmıyor. Aşırı bir durgunluk var. Bunun nedeni işsizlik ve pahalılık" dedi.

PARKLARDA OTURAMAZ HALE GELMİŞİZ

Nüfusumuzun doğudan ve Kilis'ten gelenlerle iyice arttığını,buna rağmen esnafın işlerinin düşük olmasının şaşırtıcı olduğunu belirten Sucu, "Bu gidişatın sonu çok iyi değil. Mevcut hükümette bunu biliyor. Vatandaşın geçim sıkıntısı var. bugün hastanelere gidiyorsun bizim vatandaşlarımız sıra bulamıyor. Parklarda oturamaz hale gelmişiz. Güvenlik endişesi var. Şehrimizde her türlü terör örgütünden insan var" diye konuştu.

60'A YAKIN MİLLETVEKİLİ GELDİ

Milletvekillerinin ilimizde ve bölgemizde yaşanan gelişmelerden dolayı sık sık Gaziantep'e gelmeye başladığını dile getiren Sucu, "Kilis'te yaşanan olaylardan dolayı Gaziantep'e gelen milletvekillerimizle birlikte Kilis'e gittik. Orada esnafla görüştük. Yine Maraş, Şanlıurfa ziyaretlerimiz ve incelemelerimiz oldu. Ben göreve başladım başlayalı, ilimize 60'a yakın Milletvekili geldi"şeklinde konuştu. Meral KINACILAR