Keyvanbey Pasajı'nın esnafları sıkıntıda. Pasajın tadilata girip girmeme konusundaki belirsizlik yüzünden mağdur olan esnaf eski müşterilerinin kalmamasından yakınıyor.

Pasaj esnafından Özkan Keskin pasajın beş seneden beri bu durumda olduğunu söyledi. Özkan, "İki ayda bir çıkın diye bize belirtiyorlar. Hazırda birşey yok. 15 seneden beri burayı yıkmaya çalışıyorlar. Şu anda bu pasajda 50 esnaf var. Burada bulunan esnafın mağduriyeti söz konusu. Yeni bir sözleşme yapmıyorlar yıkımın olmayacağını tadilat yapacaklarını söylüyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 3 seneden beri pasajın yarısı boşaltıldı ve bu boşluk müşterilerimizin ayağınıda kesti" dedi.

YIKILMA DURUMU VARDI

Pasajda bulunan esnaflardan Oğuzhan İlhan ise, "İlk başta yıkılma durumu vardı, tahliye edilecekti. Bu durumu duyan esnaflardan yarısı dükkanını boşalttı sonra yıkım olmadı. Vakıf belediyeden izin alamadı, şuan bir tadilat için anlaşma yapılacak. Tahliye yok bu süreç dört yıldır devam ediyor. Dükkanlarını boşaltmayan esnaflarsa korkusundan boşaltmıyor. Nedeni ise tadilat bahanesiyle kiraların yükseltilmesi ve dükkanların geri verilmemesinden dolayı korkmalarıdır " dedi. HALUK ŞAHİN