Yukarı Garajlardan Karataş Sanayi Sitesi'ne taşınan esnaf, maliyeden gelen deftere girme zorunluluğuyla ilgili tebliğ şoku yaşıyor. Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi (KÜSGET) Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, maliyenin esnafa basit usulden gerçek usule geçmeleri için uyarıda bulunduğunu belirterek, "Taksitlerini bile zor ödeyen esnaf buna hazır değil. Biraz zaman lazım" dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Karataş Sanayi Sitesi'nde 600 esnafın bulunduğunu, bunlardan 200 civarında esnafın basit usulde defter tuttuğunu söyleyen Mustafa Kemal Güneş, "Bu kesimde Yukarı Garajlardan giden küçük esnaf. Mevcut işyeri taksitlerini bile zor ödüyor. Maliyeden gelen tebligle bu esnafın da gerçek usüle geçmesi istenmiş. Bunları işleri yok. Şu anda oldukça tedirginler. Esnaf zor durumda" dedi.

ZAMAN İSTİYORUZ

Bir süre daha, en azından kendilerini toparlayana kadar esnafın basit usülde defter tutması için gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getiren Güneş, "Süre istiyoruz. 10 yıllık işyeri taksitlerinin daha 1 yılını ödediler. Gerçek usül bunlara ayrı bir yük getirecek. Şu anda bunu karşılayacak güçleri yok. Esnafımız için yetkililerden zaman istiyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR