Mehmet Yaşar, yaptığı açıklamada, tütün mamulleri yönetmeliğine göre, tütün ürünlerinin, işyerinin dışarıdan görünmeyen ayrı bir bölümünde, 18 yaşını doldurmamış kişilerin doğrudan ulaşamayacağı şekilde satılacağını ifade etti. Yaşar, 18 yaşından büyük olduğuna emin olmadıkları kimseye alkol ve sigara satışı yapmadıklarını belirterek, 18 yaş tereddüdünde kimlik istiyoruz. Uygulamanın tüm ülke esnafına hayırlı olmasını ve iyi bir netice vermesini diliyoruz? dedi.
Raflarda sigaraların görünmemesine özen gösterdiklerini dile getiren Yaşar, Bu uygulama esnafa olumsuz yansır. Müşteriler öncelikle gördükleri ürünleri almaya çalışırlar. Satışlarımızın düşeceğini tahmin ediyorum. Kimlik uygulaması çok iyi. Yaşından şüphe duyduğum kişilere kimlik soruyorum. Kimlik sormam tüketiciye tuhaf gelse de durumu anlattıktan sonra bir sıkıntı olmuyor diye konuştu.
Yeni yasaya herhangi bir tepkilerinin olmadığını fakat yeni yasayla gelen bazı sınırlamaların kendilerini sıkıntıya soktuğunu anlatan Yaşar şunları kaydetti:
Sigaraların tezgah altından satılması satışlarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Caddelerde satılan kaçak sigaralar varken bizim gibi küçük esnafların sigaraları tezgah altında satması biraz tuhaf oluyor. Sigaralar görülmeyeceği için satışlarımız mutlaka düşecektir. Sigaraya yapılan son zamlarla birlikte satışlarımız zaten düşmüştü. Bu yapılan sınırlamayla işlerimiz daha da kötüye gidecek. Sigaraya yapılan zamlar vatandaşları kaçak sigara almaya yöneltiyor. Tanıdığım bildiğim arkadaşlarımın hepsinin cebinde kaçak sigara bulunuyor. Bu durumdan dolayı tabi ki şikayetçiyiz. 18 yaşın altındakilere sigara satılmaması çok güzel bir uygulamadır. Zaten yaşından şüphelendiğimiz kişilere kimlik soruyoruz. Yaşı küçükse sigara kesinlikle vermiyoruz.