Sonunda bunu da gördük.. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'ne yardım almak için giden Suriyeliler, dernek binasına alınmayınca duruma tepki göstererek yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Suriyelileri ara sokağa alarak yolu trafiğe açarken, yardım almak isteyenlerin sayısının fazlalığı nedeniyle binaya alınmadıkları öğrenildi.

HER TÜRLÜ YARDIM YAPILIYOR

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, kimlik kartı olan Suriyelilere ilaçtan, gıdaya, giyimden paraya, kadar çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Derneğe gelen Suriyeliler, önce ihtiyaçlarını yazdırıyor. Dernek Suriyelilerin ihtiyaçlarına göre yardımcı olmaya çalışıyor.

SAYILARI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

Yardım için gelen Suriyelilerin sayıları günden güne artınca dernek yetkilileri, Suriyelileri içeri alamaz duruma geldik. Dün yüzlerce Suriyeli yardım almak için dernek binasına girmek isteyince izdiham yaşandı. Dernek görevlileri kapıları kapatmak zorunda kaldı. Suriyeliler bunun üzerine içeri alınmamalarına tepki göstererek, yolu trafiğe kapattı.

ESNAF TEDİRGİN

Olay yerine gelen polis ekipleri, tercümanlarla görüşüp bekleyenleri ara sokağa aldı. Yardım almak isteyenlerin sayılarının hergün arttığını belirten çevre esnafı, durumdan tedirgin olduklarını belirtti. Haber Merkezi