Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Sanayi Sitesine taşınan esnafı ziyaret etti. Başkan Tahmazoğlu şehir içindeki esnafın yüzde 90’nının taşınma işlemini tamamladığını dile getirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm bölgesinde yer alan Eski Garajlardaki oto tamirci esnafı için yaptırılan ve 845 esnafın taşındığı Şahinbey Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu esnafla sohbet ederek yeni işyerlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Esnaflar daha geniş işyerlerine geçtikleri ve kira öder gibi 10 yıl vadeli işyeri aldıkları için memnun olduklarını söyleyerek Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

ESNAFIN YÜZDE 90’I TAŞINDI

Şahinbey Sanayi Sitesi’ne Eski Garajlar Bölgesinde ki esnafın yanı sıra Güneş ve Perilikaya bölgesinde ki esnafın da taşındığını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “Esnafımızın şu anda yüzde 90’ı taşınma işlemini tamamladı. Kalan kısım ise son hazırlıklarını yapıyorlar. Birkaç gün içerisinde kalan esnaflarımızda taşınma işlemini tamamlayarak, diğer bölgeleri boşaltacaklar" dedi.

ŞEHİR İÇİ TRAFİK RAHATLADI

Şahinbey Sanayi Sitesi’nin yapılmasıyla birlikte esnafın yanı sıra otomobilini tamir ettirmek isteyen vatandaşlarında işlerinin kolaylaştığına değinen Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu: “Şehir merkezindeki tamirci esnafımızın Şahinbey Sanayi Sitesi’ne taşınmasından vatandaşlarımızda memnun oldu. Buraya ulaşımı kolay sağlanıyor. Aracını tamire getiren vatandaşlar işyerlerinde kendileri için ayrılan yerde oturabiliyor. Daha da önemlisi şehir için trafik çok rahatlamış durumda. Hem esnafımız kendi araçlarını getiriyor, hem de tamir için gelen araçların oluşturduğu o trafik karmaşası yok olmuş durumda" BÜLTEN