Kışlık lastik satışlarından pek fazla umduğunu bulamayan esnaf kışın eskisi kadar kuvvetli olmadığını söylüyor. Esnaf, "Geçtiğimiz gün yağan kar fazla değildi. Kar yağdıktan sonra da hemen güneş açınca yolda hafiften oluşan buzlar bile eridi bu durumda bizim işlerimizi pek fazla etkilemedi. Fakat hafiften hafiften iş oluyor. Geçen gün bir kar yağdı diye 20 tane kar lastiği sattık geçen sene bu zamanlarda günlük 200'e yakın kar lastiği satıyorduk. Geçen senelere oranla pek fazla bir kış lastiği satışımız olmadı" dedi.

İŞTE ESNAF VE VATANDAŞIN KAR LASTİĞİ GÖRÜŞLERİ

HÜSEYİN AKSOY (LASTİKÇİ)

"BU SENE KAR LASTİĞİ FAZLA SATILMADI"

Geçtiğimiz gün yağan kar fazla değildi. Kar yağdıktan sonrada hemen güneş açınca yolda hafiften oluşan buzlar bile eridi bu durumda bizim işlerimizi pek fazla etkilemedi fakat hafiften hafiften iş oluyor. Hiç değil kar yağışı biraz fazla olsaydı pazar günü dükkanımızı açmanın hayrını görürdük. Bu sene hava durumu dolayısıyla kar lastiği fazla satılmadı çünkü havalar hep sıcaktı. Kar lastiğini bilinçli insanlar takıyor bilinçsiz vatandaşlar kış lastiğiyle yaz lastiği arasındaki farkı bilmedikleri için almıyorlar, kazalara davetiye çıkarıyorlar. Vatandaş diyor kar mı yağdıki kış lastiği alayım halbuki kış lastiği kış aylarında diğer lastikler donma yaptığı için alınır. Bugün geçen senelere nazaran iş az oldu çokşükür genede iki üç kişi geldi kış lastiği aldı.

ABUZER YILDIZ (VATANDAŞ)

"NETİCEDE CAN TAŞIYORUZ"

Geçen günlerde yaşanan yoğun kar yağışından dolayı tedirgin olduk neticede can taşıyoruz arabamızda bizde hemen bugün lastikçiye geldik kış lastiği aldık. Kış lastiğini zaten iki üç ay kullanacağmız için araçlardan çıkma 2. el kış lastiklerini tercih ediyorum.

KEMAL TOMAK (LASTİKÇİ)

"EMNİYET KEMERİ NASILSA KIŞ LASTİĞİDE ÖYLE DÜŞÜNÜLMELİ "

" Satışlarımız geçen seneye nazaran çok kötü. Geçen gün bir kar yağdı diye 20 tane kar lastiği sattık geçen sene bu zamanlarda günlük 200'e yakın kar lastiği satıyorduk. Dükkanımıza gelip lastik alan müşterilerin geneli ticari araçlar onlarda olmasa zaten kışlık lastik satışı falan olmazdı. Ticari araçlarda zorunluluk olduğu için alıyorlar mecburi olmasalar onlarda almazlar. Kış lastiği ticari araçlar gibi normal araçlarada zorunlu olmalı yoksa araçlardan birisi kış lastiğini takmış ışıkta bekliyor diğeri ise takmamış kayıyor ve diğer araca çarpıyor bu durum kazalara davetiye çıkarır herkesin aracında can var. Kış lastiği kazaları önlüyor kış lastiğiyle geçen gecelerde kar yağışı altında gece 3'e kadar müşterilerime yardımcı olmak amacıyla Gaziantep'in her sokağına rahatça girdim. Karda arabaların giremediği birçok yere kar lastikleriyle rahatça girilebiliyor. Kış lastiği güvenli olduğu için tercih edilmeli emniyet kemeri nasıl canımızı koruyorsa kış lastiğide öyle düşünülmeli ve takılmalı. Kış lastiğinin özellikleri içindeki kimyasallarında ve özel kauçuğunda gizli bu kauçuk kışın sertleşmez kışlık lastiklerle yazlık lastikler arasındaki bir farkta desen farkıdır. Kış lastiği 7 dereceye düşen havalarda takılır. Bu havalarda herhangi bir kazaya sebebiyet verilmek istenmiyorsa 4 tane kış lastiği takılmalı yola öyle çıkılmalı "

HASAN GÖKDOĞAN (VATANDAŞ)

"KIŞ LASTİĞİ BÜTÜN ARAÇLLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

"Geçen gece yağan kar yağışından dolayı trafik ekipleri uyarınca soluğu lastikçide aldım neticede öğrenci servisiyim can taşıyorum birde artık ticari araçlara yasal zorunluluk oldu. Kış lastiği bütün araçlar için çok önemli unutulmamalı ki her araç can taşıyor en ufak kazalar bile geri dönüşü olmayan kötü durumlara yol açabilir."

FEYZİ ÇOBAN (LASTİKÇİ)

"KIŞ LASTİĞİ SATIŞLARIMIZ GEÇEN YILLAR KADAR OLMASADA İYİ"

"Kış lastiği satışlarımız geçen yıllar kadar olmasada iyi durumda vatandaşlar kar yağışından dolayı herhangi bir kazaya yol açmayayım diye geliyorlar kışlık lastiklerini alıp gidiyorlar. Kışlık lastiği olan araçlar tek bir taraflarına kış lastiği taktırmasınlar 4 tarafada kış lastiği taktırsınlarki herhangi bir kaza riskiyle karşı karşıya kalmasınlar."

İDRİS CANDEMİR(MÜŞTERİ)

"KIŞ LASTİĞİNİ HERKESE TAVSİYE EDİYORUM"

"Kış lastiğini herkese tavsiye ediyorum. Kazadan beladan kurtulmak için önemli bir önlem. Bütün şöförler kış aylarında kış lastiği almalı. Araç sahipleri kafaları rahat olmak istiyorlarsa kış lastiklerini alsınlar keyiflerine baksınlar. "

SETTAR DELBESOĞLUGİL(LASTİKÇİ)

"KIŞ LASTİĞİ HAVA 7 DERECE OLDUĞUNDA TAKILMALI"

"Geçen senelere oranla pek fazla bir kışlastiği satışımız olmadı. Kış lastiği olan vatandaş bile karı görmeden kış lastiğini taktırmıyor. Normalde hava sıcaklığı 7 dereceye düştüğü zaman kış lastiği takılmalı geçen sene bir günde 50 tane kış lastiği satarken bugün kar yağdığı halde bile 6 tane kış lastiği satabildik."