Gaziantep'te Teiaş'ın bakım nedeniyle tatil gününde elektrik kesmesi herkesi isyan ettirdi. Şehrin büyük bölümünde kesinti yüzünden insanlar perişan oldu, esnaf çileden çıktı. Atatürk Bulvarındaki iş yerini açmaya giden esnaf, elektriğin olmaması nedeniyle hem ısınamadı hem de elektrikle alakalı yapacağı işlerini yapamadı. Yaklaşık 6 saat devam eden kesinti ısınma konusunda ciddi sıkıntı yarattı.

ESNAF MAĞDUR OLUYOR

Kebap dükkanı işleten Hüseyin Bacaksız, saat 08:00’den bu yana elektrik olmadığını belirterek, "Biz mağduruz. Etleri dolaplarda muhafaza edip, iş yerimizi elektrikle ısıtıyoruz. Şuan dolaplarımız çalışmıyor. Esnaf olarak bu caddede çok sıkıntı çekiyoruz. İçerisi soğuk, biz mağdur oluyoruz, müşterimiz mağdur oluyor. Dolaplarımız çalışmıyor içindeki et heder oluyor. Yine biz mağdur oluyoruz” şeklinde konuştu.

Özellikle elektrik olmadan işlerinin yürüyemeyeceğini ifade eden elektronikçi Coşkun Karaca ise "Aydınlanmak için, ısınmak için ve çalışmak için elektrik şart. Son zamanlarda bu sıkıntıları çok yaşar hale geldik. Eskiden yarım saat içinde gelirdi, şimdi saatlerdir elektrik yok” ifadelerini kullandı.

Hafta sonunu evlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar ise elektrik kesintisiyle adeta dondu. Kombi ve elektrikli ısıtıcılarını çalıştıramayan vatandaşlar elektrik dağıtım şirketine isyan etti. Elektrik kesintisi nedeniyle ilçedeki birçok sinyalizasyon sistemi çalışmadı. İHA