Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, son yıllarda yaptıkları düzenleme ve çalışmalarla esnaf ve sanatkarın, kredi ve kefaret kooperatifleri aracılığıyla kullandığı kredilerin hızla arttığını açıkladı.

309 bin ortak kullandı

Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre 31 Temmuz 2014 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 309 bini, kullandırılan kredi hacmi ise 11,6 milyar lirayı aştı. Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısı son 12 yılda 5 kat arttı.

Geleceğe destek verdi

Bakanlığının, kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla Hazine destekli, düşük maliyetli kredilerle küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürmesine imkan sağladığını ifade eden Yazıcı. bunun da küçük işletmelerin geleceği açısından hayati önemde olduğunu ifade etti.

Limit 150 bin lira

Ba­kan Ya­zı­cı, son yıl­lar­da ya­pı­lan ça­lış­ma­lar­la kre­di ve ke­fa­let ko­ope­ra­tif­le­ri ara­cı­lı­ğıy­la kul­lan­dı­rı­lan kre­di­le­rin li­mi­ti­nin 150 bin li­ra­ya yük­sel­di­ği­ni ifa­de et­ti. Ko­ope­ra­tif ve ban­ka ta­ra­fın­dan ya­pı­lan top­lam ke­sin­ti­ler yüz­de 4’ten yüz­de 3’e dü­şü­rül­dü. Ay­rı­ca, 2002 yı­lın­da yüz­de 47 olan fa­iz ora­nı bu­gün yüz­de 4 düş­tü. DHA